facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Slobodan app za vaš telefon

Preuzeti sada!

Notranjsko - kraška, Loška Dolina, Kozarišče

245.000 €
= 1.571 €/m2*
Kontakt
phonePoziv

Izračunajte svoje mjesečne uplate

Koliko ti treba?

Općenito

  • reorder 156 m2
  • photo_size_select_largePaket: 1443 m2
  • tabBr. spavaće sobe 3
  • date_rangeIzgrađeno: 1962
  • date_rangePrilagodba: 2019
  • reorderUvjet: Obnovljeno
  • reorderOprema: Opremljeno
  • reorderCertifikat energetske učinkovitosti E
  • codeKôd: POP255

Opis nekretnine

  • Dodatno
    checkVrtcheckTerasacheckParkiralište
  • Konektori
    checkKanalizacija
  • Grijanje
    checkKamincheckFotovoltaikacheckTalno gretjecheckDrvo
  • Orijentacija
    checkJug
  • Luksuzni
    checkVrlo sunčanocheckMirna lokacijacheckBlizina prirodicheckLijep pogledcheckWellnesscheckŽivali dovoljene

Detaljan opis nekretnine

Izjemna in redka priložnost za nakup hiške v osrčju državnih gozdov pod Snežnikom. Zaradi omejitev gradnje objektov samo na že obstoječe, novogradenj praktično ni  in jih nikoli več ne bo in so prodaje hiš v samem gozdu v bližini Snežnika zelo redke (prehod na potomce ali prodaja med prijatelji, zaprti krog prodaje). Bivanje v Leskovi dolini ima posebne prednosti saj je locirana v osrčju gozda in dokaj blizu 14 km Stari trg pri Ložu, 10 km do Mašuna in 30 km do Pivke z vso potrebno infrastrukturo in trgovinami.

Hiša stoji cca 50 m od makadamske poti, ima svojo dovozno pot in ni vidna iz ceste. Malo proč na drugi strani je samo eden sosed s katerim si delita 110 m3 vodnega zajetja. Hiša ima električne kolektorje in agregat, kar popolnoma pokriva vse potrebe tudi ob stalnem prebivanju. Ogrevanje je izvedeno s PEČJO-KAMIN  na drva, ki je povezan s centralno na radiatorje in talnim gretjem. Vodovodna napeljava deluje na črpalko iz vodohrama, kjer nikoli ne zmanjka vode.

Hiša je postavljena na veliki delno pogozdeni parceli v izmeri 1.443 m2, z lepim dostopom in urejenim vrtom z gugalnico, plezalno steno in posebno zunanjo kadjo s pečjo na drva, ki ogreva vodo. Ob hiši je narejen še kamnit kamin-peč za peko oddojka, jagnjčka ipd. z električnim obračalom pečenja. Vhod je v pritličju v  kuhinjo s pultom in jedilnico-dnevno sobo, dalje so v pritličju še dve veliki spalnici, ena zakonska druga pa z dvemi pogradi za 4 ljudi, velika kopalnica z wc-jem in tušem. V drugem delu hiše je večja delavnica-shramba-garaža, kjer je električni solarni sistem in agregat, dlaje je še en večji prostor, ki še ni izdelan. V mansardi je po celotni dolžni hiše mogoče izdelati spalnice ali pa še dve stanovanji-apartmaja. Pred hišo je jugozahodno orientirana terasa za druženje, sončenje in užitek v čistem miru ali namakanje v kadi.  Stavba je bila na novo zgrajena za potrebe gozdarstva leta 1962 na prostoru, kjer je prej stal objekt Rapalske meje, leta 2020 je bila popolnoma adaptirana in je v zelo solidnem stanju brez vlage ali ostalih problemov. Obnovljen del je praktično nov in zelo kvaliteten.

Hiša stoji globoko v gozdu in je primerna za ekstremne ljubitelje narave, gozda in obilice divjih živali. Vse vrste divjih živali so redni obiskovalci in lepo sobivajo s stanovalci. Zradi odmaknjenosti lokacije je sosednja hiša lahko dobrodošla pomoč ob izrednih slučajih, drugače je nemoteča (zelo prijazen sosed) ker je na drugi strani poti in stik z občasnimi stanovalci ni potreben.

Za poslovno naravnane kupce je hiša primerna kot investicija za oddajanje turistom 7 ležišč je že na voljo.

Nepremičnina ni primerna za ljudi, ki ne poznajo gozda, ki se ne znajo orientirati v sistemu prepletenih poti, ki se bojijo divjih živali, miru in samote. Predvsem pa je najlepše to, da na področju ni GSM signala in deluje samo satelitska navigacija. GSM sognal je mogoče dobiti s posebnim ojačevalcem.

Ne zamudite redke priložnosti in se najavite za ogled. Nepremičnina se ekskluzivno prodaja samo preko naše agencije, prodajalec bo vse kupce, ki bodo skušali stopit v stik z njim napotili na agencijo.

Pogoj prodajalca za prodajo je, da kupec prevzame plačilo 2% davka na promet nepremičnin, vse ostale stroške prenosa lastništva krije prodajalec.

Brzi kontakt

Boris Kaluža

NEPREMIČNINE LAND d.o.o.

Želite li znati: