facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

applicazione gratuita per il vostro telefono

Scarica ora!

Gorenjska, Kranjska Gora

239 €/m2+ vat

Generale

  • photo_size_select_largeLotto 2089 m2
  • codeCodice 2268

Descrizione dettagliata immobili

Zazidljivo zemljišče v izmeri 2.089 m2 v idilični vasici Podkoren s čudovitim razgledom na Vitranc

Zazidljivo zemljišče v PODKORENU – KRANJSKA GORA v velikosti 2.089,00 m2 v zelo mirnem delu naselja, na sončni in ravni lokaciji z urejenim dostopom in čudovitim razgledom na Vitranc in Julijske Alpe – PRODAMO.

 

V zelo mirnem in sončnem delu idilične vasi Podkoren prodamo lepo zazidljivo zemljišče v izmeri 2.089 m2 namenjeni za stanovanjsko gradnjo.


 
Lokacija je oddaljena od Kranjske Gore cca. 3 km.

Zemljišče je velikosti 2.089 m2 lepe oblike in ima dokaj ravninsko lego.

Lega je južna in sončna.


Zemljišče se nahaja v območju predvidenem za gradnjo stanovanjskih objektov.

 

MOŽNOSTI PRODAJE:

 

  1.  

RAZDELITEV ZEMLJIŠČA NA DVE LOČENI ZEMLJIŠČI
 

Zemljišče je možno razdeliti na dva dela in ju odprodati ločeno za gradnjo dveh ločenih stanovanjskih stavb.

 

 

 

  1.  

Priložnost za INVESTITORJE!

 

Za zemljišče je bilo leta 2008 že  izdano pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo treh tri-stanovanjskih objektov za katere je bil plačan komunalni prispevek.

 

Objekt 1:       Zunanje tlorisne dimenzije (max) 9,30 m x 16,32 m

Etažnost:                                          K + P + N + M

Višinski gabarit:                               sleme strehe sega 10,37 m nad koto pritličja

 

 

Objekt 2:       Zunanje tlorisne dimenzije (max) 9,30 m x 16,32 m

Etažnost:                                          K + P + N + M

Višinski gabarit:                               sleme strehe sega 10,37 m nad koto pritličja

 

Objekt 3:       Zunanje tlorisne dimenzije (max) 9,30 m x 16,32 m

Etažnost:                                          K + P + N + M

Višinski gabarit:                               sleme strehe sega 10,37 m nad koto pritličja

 

Cena: 239 EUR/m2 + 22% DDV= 291,58 EUR/m2


 

Zemljišče je vpisano v zemljiško knjigo - lastništvo urejeno, prosto bremen in glede na lokacijo PRIPOROČAMO ogled nepremičnine !
NAMIG POSREDNIKA: 

Sončno zemljišče na mirni lokaciji z čudovitim razgledom na Vitranc in Julijske Alpe. Priložnost za INVESTITORJE!

 

 

PODKOREN:
 

 

Alpsko srce Zgornjesavske doline

Čeprav si Podkoren s Kranjsko Goro deli skupen turističen vzpon zaradi vsakoletnega svetovnega pokala v alpskem smučanju, je ljubko razloženo naselje z gručastim jedrom nad levim bregom Save Dolinke vseeno zelo samosvoje. 

Podkoren je »mitnično« mesto: skozenj je vodila tlakovana srednjeveška cesta in vozila poštna kočija. Vse do zgraditve karavanškega predora je cesta čez Korensko sedlo predstavljala glavno prometno povezavo s Srednjo in Severno Evropo. V osrednjem delu vasi je ohranjenih nekaj kmečkih hiš iz 17. stoletja z značilno alpsko arhitekturo (zidan spodnji del, leseno nadstropje, skodlasta kritina).

Če ljubite skrivnostnost in idiličnost, je Podkoren vaše zatočišče. »Moje staro gnezdo …« je zapisal znani angleški raziskovalec in občudovalec Gorenjske, Sir Humphry Davy, o Podkorenu in njegovi okolici. Zna pa biti Podkoren tudi noro zabaven, saj gosti Srečanje parkeljnov treh dežel, pa eno najbolj znanih zgornjesavskih veselic.

 

 

 

 

 

 

 

POKAL VITRANC v PODKORENU

 

 

Začelo se je daljnega leta 1961, smučarsko tekmovanje poznano pod imenom Bukovniški smuk, ki so ga v Podkorenu organizirali že od leta 1949, je z zanosom smučarskih navdušencev postal prvo slovensko prizorišče s tekmo v alpskem smučanju, ki jo je pod svoje okrilje vzela Mednarodna smučarska zveza (FIS).

 

Zanos in predanost sta še danes najbolj izraziti lastnosti organizatorjev Pokala Vitranc, ki je zaradi odlične navijaške atmosfere in izvrstne organizacije skozi leta postala ena izmed najbolj priljubljenih postojank bele karavane.


Ko je Mednarodna smučarska zveza zaupala nadobudnežem organizacijo FIS tekme, ki jih je postavila ob bok najboljšim prizoriščem, so skladno s tem rasle tudi potrebe po boljšem prizorišču.

 

Pokal Vitranc je odkar obstaja zamenjal tri prizorišča. Start prve proge je bil, malo pod vrhom, že skorajda na Vitrancu, na nadmorski višini 1552. Za vse proge je veljalo, da so bile zaradi svoje konfiguracije izjemno atraktivne in po besedah mnogih zmagovalcev Pokala Vitranc tudi med najbolj zahtevnimi progami svetovnega pokala v alpskem smučanju.

 

Tekme za Pokal Vitranc so bile priljubljene tudi med navijači, še posebej v letih, ko so naši tekmovalci dosegali najboljše rezultate.

 

 

 

Zlata leta, ko se je pod in ob progi zbralo tudi več kot trideset tisoč navijačev segajo v leto 1982, ko se je na vitranški strmini odvijal epski slalomski dvoboj med dvema smučarskima legendama, Ingemarjem Stenmarkom in Bojanom Križajem.


Dvoboj je dobil Bojan Križaj in tako postal prvi slovenski zmagovalec Pokala Vitranc. Leta 1983 se je tekma za svetovni pokal prestavila na zadnjo, tretjo lokacijo v Podkoren, kjer tekme potekajo še danes.

 

Bojanu Križaju, ki je sam skrbel za osvajanje medalj in pokalov se je v naslednjih letih pridružila nova zvezda, Rok Petrovič. Njegova zmaga na slalomski tekmi leta 1985 je napovedovala novo ero. Evforija, ki sta jo med navijače in ljubitelje smučanja zanesla Bojan Križaj ter Rok Petrovič s svojimi odličnimi nastopi se ni čutila le med navijači pod vitranško strmino temveč tudi preko radijskih in TV sprejemnikov.

 

 

 

Contatto veloce

Poslovna enota KRANJSKA GORA

NSKG, nepremičninska družba, d.o.o.

Volete anche di sapere: