facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Jugovzhodna Slovenija, Novo mesto

930.000 €
= 1.681 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 553.1 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 9892 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1908
 • reorderStanje: Potrebno prenove
 • reorderEner. izk. Ni potrebna (334. člen EZ-1)
 • codeŠifra: PVNM

Značilnosti nepremičnine

  Podroben opis nepremičnine

  Vila s pripadajočimi zemljišči

  " Vila Paučič" stoji na dominantni lokaciji na južnem pobočju vzpetine Marof, nad reko Krko, s pogledom na staro mestno jedro in Gorjance. Posest obsega 9.892 m2 zemljišč, ki ležijo delno v območju kmetijskih, pretežno pa v območju stavbnih zemljišč z različno namensko rabo ( CU - območje osrednjih centralnih dejavnosti, mestno jedro, ZD - druge urejene zelene površine.

  Vila je bila zgrajena leta 1908 in je s svojo obliko primer romantičnega historicizma. Zgradil jo je češki gradbenik, ki je vodil izgradnjo železniške proge od Dunaja proti Primorski. Ime je dobila po  prvem lastniku, naprednem veletrgovcu  Jakobu Paučiču (1864-1935), ki je bil tudi lastnik prve parne pekarne na Dolenjskem ter Hotela Paučič s kavarno. Vila je v celotnem svojem obdobju v lasti družine Paučič in potomcev.

  Etažnost vile je K+P+1+ 2(stolp), poudarja jo dvonadstropni osrednji stolpast del s širokim stopniščem in kovano ograjo. Pritličje in nadstropje sta bila namenjena bivanju, v 1. nadstropju je razgledna terasa s pogledom na mesto in Gorjance. Odlikujejo jo  svetli notranji prostori, masivna notranja vrata, visoki stropovi, lončene peči, stropne in stenske poslikave in drugi arhitekturni detajli. Zaradi izjemnih fasadnih detajlov, je zunanjost vile zaščitena kot profana kulturna dediščina. 

  Poleg glavnega objekta so na posesti evidentirani še štirje objekti, dva pomožna objekta v okviru vile in dva ločena kmetijska objekta na posesti - kozolec toplar in hišica za žganjekuho z velikim kompostnikom - ki sta danes praktično neuporabna.

  V vili so solidno ohranjene talne obloge (parket, teraco), lončene peči in stavbno pohištvo (masivna dvokrilna vrata). Celotna vila je potrebna temeljite prenove.

  Pred vilo je urejeno asfaltirano lastniško parkirišče, skupni dostop (Občina Novo Mesto) na parkirišča je omejen z zapornico.

  Celotno zemljišče, ki ga je prvi lastnik terasasto uredil in negoval kot sadovnjak z avtohtonimi vrstami jablan, ki so slovela daleč naokoli, je bila oaza miru, danes pa potrebuje ponovno ureditev in novo vsebino. 

  Dostopnost: Golf in Grad Otočec 7 km, Golf in Grad Mokrice 50 km,  Ljubljana 70 km, Zagreb 79 km, Koper 170 km, Letališče Jožeta Pučnika 98 km, Terme Dolenjske toplice 11 km, Terme Šmarješke Toplice 13 km in Terme Čatež 44 km.

  OMEJITVE: Stavba je profana stavbna dediščina (EŠD 8564) in leži v območju arheološkega najdišča Marof (EŠD 8710), zato je obnova posesti vezana na pogoje vsebovane v navedenih omejitvah.  

  Za podrobnejše informacije se obrnite na nepremičninsko družbo. 

   

  Hiter kontakt

  Borut Bartol

  NEPREMIČNINE PLUS d.o.o.