facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Jugovzhodna Slovenija, Šentjernej

140.000 €
= 20 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • photo_size_select_largeParcela: 7007 m2
 • codeŠifra: AS1151

Značilnosti nepremičnine

  Podroben opis nepremičnine

  Posest v okolici Šentjerneja

  V naselju Gorenje Vrhpolje v občini Šentjernej prodamo posest (7.007 m2), ki obsega večji stanovanjski objekt in tri pomožne gospodarske objekte.

  Prostorna stanovanjska hiša, ki je bila zgrajena okrog leta 1700 in je nekoč predstavljala vaški mlin, obsega v zdajšnji postavitvi tri etaže, od tega dve stanovanjski, ter dodatni prizidek, zgrajen okrog leta 1975. Oba sta potrebna manjše osvežitve.

  Klasično stopnišče na osrednjem delu hiše vodi v prostoren predprostor, ki nato levo vodi v dnevno sobo z lončeno pečjo ter nadalje, v manjšo spalnico; v kuhinjo ter kopalnico, desno pa je urejen izhod na teraso, ki povezuje osrednji del s prizidkom. Iz predprostora vodijo stopnice v mansardo, kjer so lično urejene tri spalnice.

  Prizidek obsega cirka 30 m2 bivanjske površine. Skupni prostor (garsonjera) obsega kuhinjsko nišo, jedilni in dnevni del ter predel, ki predstavlja spalnico.

  Kletna etaža je skozi celotni objekt s prizidkom urejena kot klet za spravilo pridelkov in garaža za hrambo orodja in strojev.

  Hiša ima urejene vse priključke. Dostop do posestva je omogočen preko dveh cest. Prva, privatna - lastniška, vodi med polji, druga pa je speljana skozi zaselek. Ogrevanje objekta je urejeno na trda goriva (lončena peč) ter preko centralne peči na plin. Rezervoar za plin se nahaja ob terasi za hišo, ki povezuje osrednji del s prizidkom.

  Posebnost tega posestva sta vsekakor dva potoka, ki spominjata na preteklost in na mlin, ki je nekoč predstavljal primarno dejavnost te kmetije. Ostanki prvega potekajo pod osrednjim objektom in so nato le komaj opazni, drugi - večji pa teče tik ob posestvu in predstavlja neusahljiv vir svežine skozi vse letne čase.

  Posest zaradi številnih potencialov omogoča možnost razvoja raznovrstnih dejavnosti, zato vsekakor priporočamo nakup.

   Vsa potrebna infrastruktura se nahaja v okolici oz v razdalji do 4 km. V bližini tudi 2 golf igrišče in toplice.

   

  Prodajalec kot pogoj za sklenitev kupoprodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec prodajalcu povrniti del stroškov prodaje nepremičnine v višini 2% pogodbene cene + DDV

  Hiter kontakt

  Morda bi vas zanimalo tudi: