facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Šentjur

120.000 €
= 1.333 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 90 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 42200 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1970
 • date_rangeAdaptacija: 2015
 • reorderEner. izk. V izdelavi
 • codeŠifra: HP32

Značilnosti nepremičnine

  Podroben opis nepremičnine

  Kmetija Šentjur, Vodice pri Kalobju

  Kmetija za tiste, ki želijo uživati v neokrnjeni naravi.
  Na lepi, dostopni in razgledni lokaciji v bližini Šentjurja prodamo manjšo posest - kmetijsko zemljišče skupaj z obnovljeno  kmečko hišo, hlevom, skednjem, vinsko kletjo in drvarnico.

  Stara kmečka hiša je bila generalno obnovljena leta 1970. Na hiši je bila pred tremi leti narejena nova izolacija ter pred petimi leti nova streha, s kritino bobrovec. Hiša ima izdelano pritličje, kjer je kuhinja z jedilnico, večja soba s krušno pečjo, manjša soba in kopalnica. Tudi kopalnica je bila izdelana na novo. Mansarda je neizdelana, razen podeskane strehe. Tu je možno izdelati dodatne spalne sobe, saj je nad prvo etažo betonska - monta plošča. V nadaljevanju hiše je tudi večja garaža. Hiša ima priključek na elektriko, voda je iz vodnjaka , ki je na lastnem zemljišču. Ogrevanje je na trda goriva - kmečka peč in drva iz lastnega gozda. Možna je priključitev na kabelsko in internet.

  Ob hiši se nahaja več gospodarskih poslopij - hlev za živali, ki je prav tako obnovljen in z novo streho, skedenj, na parceli in ob vinogradu je tudi samostojen objekt vinska klet, ki služi tudi za spravilo ozimnice. Ob gozdu pa je dodatni objekt za spravilo drv.

  Celotno zemljišče je veliko veš kot 42.000 m2, od tega je slaba polovica gozda. Lepo negovan je vinograd, ki daje več kot dovolj pridelka za lastno oskrbo z vinoma, ob hiši je tudi sadovnjak, s starimi sortami jabolk, hrušk, veliko je orehov, kostanja Nekaj je tudi obdelanih njiv in vrta ter travnikov in pašnikov. Zemljišče okoli hiše je delno ograjeno s pastirjem, saj čreda koz lepo čisti bolj strme pašnike okoli hiše.

  Lokacija kmetije je dobrih 10 minut oddaljena od Šentjurja in leži v bližini Kalobja. Dostop do parcele je pretežno ravninski in skoraj v celoti asfaltiran. Neasfaltiranih je morda le okoli 300 m - tu pa je utrjen makedam , delno pa betonirana podlaga.

  Kmetija je primerna za stalno bivanje in je dovolj velika, da se lahko na njej vzgajajo domače živali, pridela dovolj zelenjave, vina, sadja, krme in podobnega.  Primerna je tudi za mlajše družine, saj je  možno izdelati dodatne sobe. Prav tako pa je organiziran prevoz do šole na Kalobju ali do Dobja.

  Pogoji prodaje: cena je 120.000 eur, prevzem po dogovoru

   

  Hiter kontakt

  Romana Johan

  LARES NEPREMIČNINSKA DRUŽBA d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: