facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Šiška

460.000 €
= 1.983 €/m2*
oglas za Zaljubljeni v detajle

Zaljubljeni v detajle

Različni stili in cenovni razredi.

Izjemna izbira svetovno priznanih izdelkov za dom.

Izvedite več keyboard_arrow_right

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 232 m2
 • expand_lessNadstropje: Pritličje
 • photo_size_select_largeParcela: 587 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1938
 • date_rangeAdaptacija: 2005
 • reorderEner. izk. D
 • codeŠifra: 235PHA

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Kletcheck Vrtcheck Balkon
 • Priključki
  check Kabelski priklj.check Optikacheck Telefon
 • Ogrevanje
  check CKcheck Plincheck Klima
 • Luksuz
  check Klima

Podroben opis nepremičnine

Na odlični lokaciji v Šiški v Ljubljani (bližina Kosez) prodamo večjo hišo z ločenim poslovnim prostorom z zemljiščem velikosti 587 m2. Hiša je bila v osnovi zgrajena leta 1938 z dograjenim mansardnim delom v letu 1973. Površina hiše po GURS-u je 232 m2, medtem ko je bruto površina cca. 300 m2.

Hiša ima namensko rabo opredeljeno kot stanovanjsko, pri čemer je dolga leta funkcionirala kot poslovna hiša s čimer je tudi opremljenost le-te temu prilagojena. Poleg hiše se nahaja večje asfaltirano parkirišče (za 7-9 avtomobilov) in samostojen poslovni prostor (lahko kot trgovina, prostor za storitve ali pisarna) velik cca. 32 m2, v katerem se trenutno nahajata 2 pisarni in sanitarije.

Hiša je bila skozi leta vseskozi vdrževana in obnavljana: fasada (1995), centralno ogrevanje (2003), okna v pritličju in mansardi (2003), obnovljena elektrika in vzpostavljena nova računalniška mreža (2003), asfaltiranje parkirišča in postavitev ograje (2004), streha (2005; Trimo), okna v prvem nadstropju (2014), dodaten servis strehe (2014), priklop na zemeljski plin in nova plinska peč (2014).

Razporeditev prostorov po etažah:

- Polklet: 2 prostora/sobi.
- Pritličje: sanitarije, dve povezani sobi (večja in manjša, z možnostjo pregraditve), ena večja in ena manjša soba, "server room", shramba.
- Prva medetaža: vhod prek zunanjega stopnišča, utility.
- Nadstropje: dve povezani sobi (večja in manjša, z možnostjo pregraditve), ena večja in ena manjša soba, kopalnica.
- Druga medetaža: sanitarije.
- Mansarda: dve večji sobi, ena nekoliko manjša soba, kuhinja (predhodno: kopalnica).

Hiša ima 2 ločena vhoda - pritličje ima svoj vhod, nadstropje pa svojega preko zunanjega stopnišča. Zunaj se nahaja omenjeni poslovni prostor (kot ločen objekt) in kurilnica (ki se drži poslovnega prostora), shramba pod zunanjimi stopnicami, nadstrešek, zelenica ter večje asfaltirano parkirišče. Celotno zemljišče je ograjeno. Dostop je urejen, direktno z občinske ceste/ulice. Ograja ima tudi avtomatska vrata na daljinsko odpiranje/zapiranje. Skoraj vsi prostori v hiši in poslovnem prostoru so klimatizirani. Hiša ima 2 števca za elektriko (en števec je za pritličje hiše, drugi pa za ostale etaže hiše in poslovni prostor). Ogrevanje je centralno na mestni plin in skupno za celotno hišo ter poslovni prostor. Priključena je na kanalizacijo, prav tako ima optični priključek.

Namenska raba zemljišča je za eno ali dvostanovanjsko rabo. Je v celoti zazidljivo. Hiša je primerna za 2-3 družine ali večino vrst oddajanja (s preureditvijo tudi za kratkoročna). Vsa oprema (v večini pisarniška) lahko ostane oz. po dogovoru. Mogoč takojšen prevzem. Lastništvo je urejeno in bremen prosto.

V neposredni bližini je čisto vsa pomembna infrastruktura - OŠ, vrtec, trgovina, tržnica, LPP postaja, priključek na AC obroč, ...

Pogoj lastnika za sklenitev posla: kupec plača davek na promet nepremičnin v višini 2% prodajne cene oz. davčne osnove.

Hiter kontakt

Alen Komić

ABC nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: