facebook pixel

Izračun kredita

%
let

Želite poslati povpraševanje za kredit več bankam hkrati?

Zaprosite za brezplačno in neobvezujočo ponudbo za stanovanjski kredit pri izbranih bankah:

Vaš kontakt

Ljubljana, Center

750.000 €
= 5.495 €/m2*
oglas za Projektiranje interierja

Projektiranje interierja

Celovita storitev

Svetujemo pri izbiri, načrtovanju, oblikovanju in izvedbi.

Izvedite več keyboard_arrow_right

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 136.5 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1939
  • date_rangeAdaptacija: 2016
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: 0aa53ceb

Podroben opis nepremičnine

V višini krošenj listopadnih dreves na Trgu republike, za spomenikom Draga Tršarja, v eni izmed bolj prepoznavnih stavb iz 40-ih let prejšnjega stoletja, se v tretjem nadstropju nahaja lepo skrito, izjemno lepo, soncu izpostavljeno stanovanje.Orientacija stanovanja je premišljena, saj gleda na Trg republike, v smeri gradu, tako da se med krošnjami dreves pogled izgubi v misli na naravo. Ko listje odpade, se razgled reflektira v modernizmu Maximarketa in v večni klasiki in tradiciji Ljubljanskega gradu.

Objekt je zgrajen na samem prehodu med konstrukcijsko revolucijo iz klasičnega sloga gradbeništva v potresno bolj varno betonsko ero gradnje. Stropovi so lamelno zasnovani, tako betonske plošče nadomeščajo lesene stropnike. Rezultat je nekakšna skeletna gradnja, kjer vso težo nosijo zunanje stene in vzdolžni podporni element. Notranje prostore je mogoče prestavljati po mili volji, saj ne posegate v konstrukcijo stavbe.Stanovanje je izredno kvalitetno prenovljeno. Skoraj da nujno je omeniti kuhinjo – Bulthaup in Gaggenau aparate – lahko si predstavljate, da je celotno stanovanje obnovljeno v tej maniri; kvalitetno, prestižno.

Ko vstopimo v stanovanje iz lepo urejenega hodnika z dvigalom, se znajdemo v povezovalnem hodniku, ki se najprej, na levi, nadaljuje v lepo urejeno in s prefinjenim okusom opremljeno spalnico. Nadaljujemo lahko, prav tako na levi, v ogromen odprt dnevni prostor, ki služi kot stilno ločena jedilnica na levi in dnevna soba na desni strani. Z jedilnice je prehod na prostorno, svetlo teraso.Po hodniku lahko nadaljujemo naravnost do kuhinje, ki je lepo svetla in kot že omenjeno, izredno kvalitetno zasnovana in opremljena. S kuhinje je prehod v utility.Na desni strani hodnika, se nahajajo lična toaleta, lepo urejena kopalnica in dodatna spalnica.Stanovanje se razteza čez 125,5m2, če dodamo teraso v izmeri 11m2 in 14m2 klet, lahko zaključimo, da je stanovanje veliko 150,5m2 . Stropovi so visoki 2.8m, stanovanju pripada tudi parkirno mesto za zapornico na dvorišču.Lokacija ne potrebuje dodatne obravnave, saj je Trg Republike sama srčika rojstva Slovenije in zato simbolično in sicer center Slovenije. V neposredni bližini je poleg muzejev, Opere, parka, še veliko trgovin, lokalov, skratka vse kar si sodoben rezident prestolnice nadeja.Če si želite bivanja v samem centru dogajanja na eni strani in na drugi strani dobro skriti in odmaknjeni od vsakodnevnega vrveža, je prav to stanovanje tisto, ki si ga je vredno ogledati.

Hiter kontakt

Rok Oberč

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: