facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Maribor

620.000 €
= 115 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 5400 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 22000 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1493
  • codeŠifra: PH01881VV

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Klet

Podroben opis nepremičnine

-

GRAD SLIVNICA

EDINSTVENA PRILOŽNOST NA SLOVENSKEM NEPREMIČNINSKEM TRGU

Dvorec oblikujejo štirje nadstropni trakti s štirimi stolpiči na vogalih, ki obdajajo pravokotno dvorišče. Prvi severovzhodni je malone dvakrat višji od stavbe, ter okrašen s konzolnim balkonom in razgledno teraso na vrhu. Dva stolpa segata do kapi, ki jo presegata s svojo krono. Četrti je za nadstropje nižji in urejen kot razgledna terasa. Zunanjost dvorca je razčlenjena z neogotsko obliko oken. Na južni strani dvorca stoji in je preko balkona povezana neogotska kapela oz. zadnjega lastnika grofa Klemensa Brandisa. Kapelo je leta 1862 posvetil škof Anton Martin Slomšek. Notranjščina stavbe je tako kot njena zunanjščina neogotska.

Vhodna avla je obokana, obok sloni na profiliranem snopu, obočne kape pa so opremljene s tankimi rebri, tla pa so iz marmorja. Iz pritličja vodi v nadstropje marmorno stopnišče, ki ga spremlja klesana ograja z neogotskim motivom. V notranjščini je več opremljenih reprezentančnih prostorov. Gosposka soba ima rezljane neogotske stenske obloge in bogato profiliran portal s sočasnimi vratnicami.

V nadstropju je več vrat z neogotskim motivom in sočasno rezljanimi supraportali, v več sobah je na stropovih štruk iz časa regotizacije stavbe oz. gradu. V kleti vzhodnega krila je ohranjen pozgotski pazduhasti portal s posnetim rebrom, v pritličnem in kletnem delu stolpa naletimo na renesansni zvezdast obok, nad čelom renesančno profiliranega na terasi jugovzhodnega stališča z neogotsko ograjo je vzidana heraldična plošča iz leta 1582 z grbom Koloničev in Wagnov-Wagensberških. Stavbo obdaja park, sredi katerega stoji kamnit baročni kip svetega Janeza Nepomuka.

Zaradi bližine letališča, mesta Maribor je grad primeren tudi za turistično/hotelsko dejavnost.

Za vsa dodatna vprašanja glede nepremičnine ter morebiten ogled nas prosim pokličite.


Hiter kontakt

Vila Portorož d.o.o.

VILA - PORTOROŽ d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: