facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Obalno - kraška, Komen

460.000 €
= 3.172 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 145 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 62 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1500
  • date_rangeAdaptacija: 2012
  • codeŠifra: PH60284GG

Podroben opis nepremičnine

-

ŠTANJEL - OBNOVLJEN OBRAMBNI STOLP IZ 15. STOLETJA - ČUDOVIT PANORAMSKI POGLED NA VIPAVSKO DOLINO IN HRIBOVJE

V enem od najstarejših Kraških naselij prodamo prenovljeni obrambni stolp, katerega zgodovina sega vse v 15. stoletje. Primarni namen stolpa je bil varovanje Štanjelskega gradu in vasi pred turškimi vpadi, v času II. svetovne vojne pa so stolp prav tako uporabljali za varovanje ozemlja. V tem obdobju so z bombnimi napadi stolp popolnoma porušili. Lastnik nepremičnine je ruševine stolpa ponovno dvignil po načelih Zavoda za zaščito kulturne dediščine Slovenije. Pri tem so bili uporabljeni tudi materiali, kot so se uporabljali v času izgradnje stolpa. Z obnovo so bili ohranjeni arhitekturni detajli še iz 15. stoletja. Posebnost stolpa predstavljajo značilne strelne line katere so služile za postavitev strelnega orožja v času turških vpadov ter streha izdelana iz značilnega kraškega ploščatega apnenca - škrl. 

Notranjost stolpa je bila preurejena za namen bivanja oziroma oddajanja apartmajev v turistične namene. S tem namenom stolp razpolaga z:

  • Pritličje: Dva ločena apartmaja z lastnima kopalnicama in pogledoma na Vipavsko dolino. Vsak apartma nudi prenočišče največ štirim gostom. 
  • 1. nadstropje in mansarda: Ločen apartma s spalnim delom v galeriji skupne velikosti 83 kvadratnih metrov.  

Zaradi strateške lege lahko iz stolpa opazujemo celotno Vipavsko dolino, Nanos, razgibanost kraške planote z okoliškimi vasmi, gozdovi, pašniki in njivami. Apartmaji so zelo svetli, saj so osončeni tekom celotnega dneva.

Sam nakup nepremičnine predstavlja odlično prihodnost za nadaljno investicijo, saj so apartmaji že uveljavljeni na spletnih portalih za oddajanje. Prav tako v Štanjelu, glede na število vsakoletnih gostov iz Slovenije in ostalih evropskih držav, primanjkuje ležišč.

Lega predstavlja odlično izhodiščno točko za številne dejavnosti v naravi (kolesarjenje, pohodništvo, nabiranje gob, izletništvo, ...). V neposredni bližini stolpa leži Ferrarijev vrt - priljubjena točka za poroke v naravi. Štanjel je od centra Trsta oddaljen le 40 min vožnje z avtomobilom, Koper le 50 minut, medtem ko je Ljubljana oddaljena 60 minut vožnje. 

Možnost nakupa tudi po posameznih etažah: 

  • Pritličje (dva opremljena apartmaja): 140.000,00 EUR
  • 1. etaža in mansarda (večji apartma z galerijo in parkiriščem): 340.000,00 EUR.

Vabljeni na ogled edinstvene nepremičnine ter se o njeni znamenitosti in potencialu prepričajte tudi sami!


Hiter kontakt

Vila Portorož d.o.o.

VILA - PORTOROŽ d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: