facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana

138.958 €
= 4.100 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 33.89 m2
 • date_rangeZgrajeno: 2020
 • codeŠifra: 2N15

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Terasa

Podroben opis nepremičnine

-

Novogradnja, 33,89 m2, 2.nadstopje, Vižmarje

V zgoraj navedeno ceno je že vključen 22% DDV, kar pomeni, da cena enote znaša neto 113.900,00 EUR.

DDV nanese 25.058,00 EUR.


V novozgrajenem, sodobnem objektu na Vižmarjih, ki bo dokončan predvidoma  do aprila 2020, prodamo bivalno enoto, ki se nahaja v 2.nadstropju. Skupno bo objekt imel 48 enot.

Površina
Enota skupaj obsega 37,49 m2, od tega 3,96 m2 predprostora, 5,28m2 kopalnice, 21,05 m2 sobe, skupno 30,29 m2 bivalne površine. Enoti pripada 7,20 m2 pokritega balkona.

Parkirno mesto in garaža
Parkiranje je organizirano na skupnem parkirišču pred objektom, za imetnike lastniških parkirnih mest pa na JZ delu objekta.  

Oprema
V enoti so predvidene pametne inštalacije, talno gretje in rekuperacija, katere zagotavljajo nižje stroške ogrevanja in višjo kakovost bivanja.

Upravljanje nepremičnine
Nakup enot v tem objektu je idealna rešitev za vse, tudi tiste, kateri kupujete nepremičnino kot investicijo,kot za tiste, ki želite nepremičnino za namene oddajanja (dolgoročni najem ali turistični najem). V primeru enodnevnega oddajanja (Air bnb, Booking) imate kot mali davčni zavezanec možnost uveljavljanja vstopnega DDV-ja (več o tej tematiki v nadaljevanju oglasa).

Infrastruktura
Objekt se nahaja znotraj ljubljanskega mestnega potniškega prometa, le 7 km od strogega mestnega središča. V Vižmarjah so železniška postaja, osnovna šola, končno obračališče mestne avtobusne linije št. 1, skozi pa vozijo tudi linije št. 8, 8B, 15 in 25. Lokacija je več kot idealna, saj se objekt nahaja v mirnem naselju hiš z dobro prometno povezavo.

Prednosti nakupa enote:

 • Cena že od 86.000 EUR + 22% DDV
 • Možnost uveljavljanja vstopnega DDV-ja
 • Možnost pridobitve statusa „malega davčnega zavezanca“
 • Možnost prijave stalnega/začasnega bivališča in/ali poslovnega naslova družbe
 • Možnost samostojnega ali vodenega dnevnega oddajanja v turistični namen

Dodatno
Investitor si pridržuje pravico do spremembe cenika do trenutka, ko se prodajalec in kupec dogovorita o pogojih nakupa.
Oglaševana kvadratura je prodajna kvadratura z ustreznimi upoštevanimi korekcijskimi faktorji pritiklin (balkon, terasa, atrij...). Slike so simbolične, oprema bivalnih enot je specificirana v potrjenem komercialnem u. Stanovanjska oprema - pohištvo, ni predmet prodaje).
V ceni je že vključen 22% DDV.

Pomembno obvestilo za vse pravne osebe in male davčne zavezance - za vas je cena nižja. V spodaj objavljeni ceni je vključen tudi DDV, kateri znaša 21.547 €.

PRAVNE OSEBE:
Kupci, ki imajo status pravne osebe – zavezanca za plačilo DDV, lahko skupaj s prodajalcem do zadnjega dne v mesecu, ki sledi mesecu, v katerem je bila v celoti poplačana kupnina za posamezno enoto in opravljena primopredaja, preko eDavkov oddajo izjave po 45. členu ZDDV-1. Ker gre za poslovno nepremičnino, ki je namenjena dnevnemu oddajanju v najem, se v poslovnih bilancah podjetja prikaže kot naložbena nepremičnina.

FIZIČNE OSEBE:
Oddaja v najem poslovne nepremičnine

V skladu s pojasnilom FURS št. 4212-3657/2017-6 z dne 9.3.2018 kupci, ki so zavezanci za plačilo DDV, lahko od začetka oddajajo nepremičnino z DDV. Lahko uveljavlja odbitek DDV.

Če gre za osebe, ki do identificirani kot davčni zavezanci po 25. členu ZDDV-1, mora vpisati prejem storitev:

 • če jih prejme od davčnega zavezanca s sedežem/ prebivališčem/stalno poslovno enoto v drugi državi članici, vpiše znesek DDV po stopnji 22 % v polje 23a, davčno osnovo v polje 32a in obveznost za DDV v polje 51;
 • če jih prejme od davčnega zavezanca s sedežem/prebivališčem/stalno poslovno enoto v tretji državi, vpiše znesek DDV v polje 25, davčno osnovo v polje 31 in obveznost za DDV v polje 51.

V tem primeru mali davčni zavezanec obračunava DDV le od prejetih storitev, medtem ko ostane za ostale dobave kot mali davčni zavezanec še naprej oproščen plačila DDV, nima pa pravice do odbitka DDV. Od obravnavanih prejetih storitev se obračuna DDV po splošni stopnji 22 %.

Več na spletni strani:
http://www.rezidencapipanova.si/

Vabljeni na ogled!


Hiter kontakt

Mreža nepremičnin d.o.o.

Mreža nepremičnin d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: