facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Obalno - kraška, Divača, Okolica

429.000 €
= 968 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 443.1 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 2190 m2
 • date_rangeZgrajeno: 2011
 • reorderStanje: Novejša gradnja
 • reorderOpremljenost: Opremljeno
 • reorderEner. izk. C
 • codeŠifra: HP-339

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Terasacheck Klet
 • Priključki
  check Čistilna naprava
 • Ogrevanje
  check Elektrikacheck CKcheck Toplotna črpalka
 • Lega
  check Severcheck Zahod

Podroben opis nepremičnine

Komfortna hiša v osrčju narave

STANOVANJSKA HIŠA IN POSLOVNI PROSTOR le 40 km od morja, blizu večjih krajev in turističnih destinacij.

Lokacija
Senožeče, s cca. 600 prebivalci,  se nahajajo med Postojno in Sežano, ob vznožju Vremščice. Kraj je od avtoceste oddaljen le 3km. V samem kraju je avtobusna postaja,  trgovina, bencinska črpalka, pošta, bankomat, nova šola, nov vrtec, zdravstveni dom, dve restavraciji, motel in manjši bar, cerkev, gasilski dom in kulturno športni objekt. Znamenitost je tudi Stari grad - Snosetsch iz 12. stoletja.

Pozicija / klima
Senožeče se nahajajo na mestu kjer se križata mediteranska in kontinentalna klima na 570m nadmorske višine, ob vznožju Vremščice (1027m), s katere je proti jugu odprt pogled na morje, na sever pa na Nanos (1262 m), malo višje pa tudi na Julijske Alpe.
Sama pozicija kraja in dejstvo, da v kraju ni težke industrije nam pove, da imajo Senožeče izredno cist zrak in vse štiri letne čase, ki jih marsikje drugje pogrešamo.
Nepremičnina, ki je predmet prodaje, se nahaja na robu naselja, 300 m od centra naselja in prav na robu zazidalnega območja, v neposredni bližini gozda, po katerem je speljana planinska pot na vrh Vremščice. 
Poletne noči so posebno prijetne, ker pade temperatura na 20 stopinj Celzija in omogoča prijetno spanje pri odprtih oknih, skozi katera se zjutraj zbujate ob zborovskem ptičjem petju iz bližnjega gozda.  Občasni obiskovalci so tudi srnice, divji zajci in lisice. Kraja, kriminal, stres, smog… so tu popolno nepoznani.

Oddaljenost od večjih mest
Senožeče so od Ljubljane oddaljene 67 km (45min), od Kopra 41 km (28min), od Trsta 28 km (29min), od Opatije 70 km (60min) in  od Benetk 180 km (140min).

Oddaljenost od turističnih destinacij
V krogu od 100 - 150 km se nahaja 10 smučišč, svetovno poznani Postojnska jama in Škocjanske jame oddaljene so samo 10 oz. 15 km. V enaki oddaljenosti je tudi biser konjeništva - Lipica. V bližini  je veliko vinarjev in turističnih kmetij, na katerih je razvit kmečki turizem z bogato ponudbo domačih in avtohtonih jedi in ostalih proizvodov. Na vrhu Vremščice je poletna steza za jadralna padala, a v njenem vznožju kilometri in kilometri peš poti in kolesarskih stez.
Istra - zibelka letnega turizma je prav tako oddaljena samo uro vožnje.

Parcela
Parcela meri skupaj 2190 m2 od tega je zazidljivega zemljišča 1163 m2 in kmetijskega 1027 m2. Nepremičnini pripada tudi dostopna pot v deležu ene tretjine t.j. 93 m2. Na parceli je že asfaltirano igrišče za šport v izmeri 256 m2 (16x16m), prostor za zabavo, balinarska steza, zelenica in vrt ter nedokončan bazen velikosti 7,5 x 4 m, globine 1,2 m.

Stanovanjska hiša
Hiša se sestoji iz treh etaž K+P+1,  vendar je glede na to, da ima zemljišče nagib, na severni strani izhod iz dnevnih prostorov direktno na teraso, ki se razteza na vse tri stranice hiše. Pritličje oz. klet vsebuje garažo in poslovni prostor. V prvem nadstropju je velika dnevna soba z visokim stropom, povezana s kuhinjo, vstopni in povezovalni hodnik, kjer je tudi garderobni prostor, kopalnica, delovna soba in velika soba za rekreacijo (sedaj za namizni tenis).
V nadstropju so tri spalnice, pralnica in sušilnica in velika kopalnica. Podrobnosti in kvadratura sta razvidni na priloženih slikah in tlorisu.

Kvaliteta gradnje
Stanovanjska hiša je zidana s termo bloki 38cm z zunanjo izolacijo stiropora 10cm in zaključnim ometom. Notranje stene so obložene z gips ploščami. Streha je betonska, dvojno izolirana in krita s korci. Okna so PVC. Tla so v  prvem nadstropju in dnevnih prostorih obložena z kvalitetno keramiko ( imitacija lesa (IT), medtem ko je v spalnicah in prostorih v drugem nadstropju postavljen laminat. V vseh kopalnicah je keramika. Oprema je znamke VILLEROY & BOCH, bela tehnika je vsa znamke SMEG. Hiša ima energijski razred C (35 - 60 kWh/m2a).

Lastnik poseduje kompleten foto arhiv vseh faz gradnje,  od travnika do zaključka vseh del.  

Ogrevanje
V celotni stavbi (vse tri etaže) je talno gretje s toplotno črpalko NIBE (sistem zemlja - voda, horizontalni zemeljski kolektor), in vakumski solarni kolektorji, ki so montirani na strehi. Poprečni strošek električne energije (vključno z uporabo vseh električnih odjemalcev in tople vode,  kot tudi gretje celotne hiše na 24 stopinj Celzija)  je 150,00 €. (Poleti cca. 60 €, pozimi pa okoli 250 €). V dnevni sobi je tudi kamin, ki služi za romantično vzdušje v daljših zimskih večerih.

Priključki
Stanovanjska hiša je priključena na elektriko, vodo iz javnega vodovoda, telefon in internet. Odpadne vode so speljane v biološko čistilno napravo. 

Medkrajevna povezava
V centru Senožeč je tudi avtobusna postaja. Redni prevozi se odvijajo v smeri Ljubljana, Koper in Trst.

Dodatne informacije
Hiša se prodaja z vso pritrjeno in nameščeno opremo. Razlog za prodajo je preselitev v drugo državo zaradi dela. Zato je mogoč vsakršen dogovor glede opreme in cene nepremičnine.

Vabimo vas, da nas kontaktirate preko spletnega obrazca, da vam podamo še več informacij, vas seznanimo z vsemi pogoji nakupa in se dogovorimo za ogled nepremičnine.

Kontakt

Za ogled nepremičnine in ostale informacije dobite na naslednjih kontaktih: +386 31 648 066; +386 41 648 066 oz. na info@ruj.si.  

 

Hiter kontakt

Ruj nepremičnine

RUJ nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: