facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Sveti Jurij v Slovenskih goricah

380.000 €
= 679 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 560 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 4893 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1980
 • date_rangeAdaptacija: 2006
 • reorderEner. izk. E
 • codeŠifra: PE8990

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Parkirišče
 • Priključki
  check Greznicacheck Kabelski priklj.
 • Ogrevanje
  check Olje

Podroben opis nepremičnine

Posest Kapelske gorice

Stanovanjska hiša z vinsko kletjo in vinskim hramom. Gre za družinsko podjetje, kjer tradicija vinogradništva in vinarstva segata več rodov nazaj. Intenzivno pa se s tem ukvarjajo od leta 1985 in pridelujejo vrhunska vina pod svojo blagovno znamko. Kasneje so ponudbo nadgradili še z turizmon v vinskem hramu, kamor radi zaidejo tako stalni kot mimoidoči gostje. 

 

Lokacija: Kmetija leži na sončni, razgledni legi neposredno ob asfaltni vinsko turistični cesti, ki se vije med Radgonskimi in Kapelskimi goricami, ob kolesarski poti , ki pelje od Pohorja do Mure, ob sprehajalni poti za turiste zdravilišča Radenci in  Atilovi poti. Zato jo obišče veliko popotnikov in turistov. Vas je oddaljena samo 2 km od pomurske avtoceste (izvod Sv.Jurij ob Ščavnici) in samo 5 km od Radencev. 

 

Zemljišče: je  velikosti  4.893 m2 in  je delno stavbno, delno kmetijsko z cca 1.700 trsti sorte laški rizling, chardonnay in sauvignon. Pred objektom je večje tlakovano parkirišče za goste. 

 

Stavba:  je skupne  velikosti 560 m2 in obsega gostinski, vinarski in stanovanjski del

- cca  200 m2 vinske kleti z degustacijsko sobo. Klet je delno obokana, delno klasična. Vrhunska vina zorijo v lesenih hrastovih sodih, nato pa počivajo v jeklenih tankih.  Vino so začeli butelirati leta 1985 in danes polnijo med 30.000 do 40.000 buteljčnih vin. 

- cca 240 m2 vinskega hrama (gostinjski prostori z kuhinjo in jedilnico). Zaradi povečanega  števila turistov v tej regiji,  je na  tem koncu primanjkovalo prostorov za turizem, zato so leta 2005 dogradili vinski hram. V vinskem hramu lahko sprejemejo do 60 gostov. V toplih mesecih pa je na voljo tudi odprta terasa z 40 sedeži.

- cca 120 m2 stanovanjske površine v nadstropju. Tukaj je trenutno 4 sobno stanovanje, ki pa ga je možno preurediti za potrebe oddaje. 

Stavba je bila zgrajena leta 1980, vendar kasneje do leta 2005 prizidana in preurejena v takšno obliko, kot je danes. V planu je bila tudi gradnja dodatne garaže s skladišnim prostorom velikosti 120 m2, za kar tudi obstajajo načrti. 

Nepremičnina se prodaja  z vso gostinsko in kletarsko opremo, ki je v odličnem stanju in je vključena v kupnino. 

Energetska izkaznica stavbe: razred E

Za vse dodatne informacije in ogled pokličite: Klavdija Neuberg, nepremičninska posrednica, tel. 041 609 590 ali klavdija.neuberg@dodoma.si

 

Hiter kontakt

Klavdija Neuberg

Dodoma d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: