facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ni dovoljeno izvajati storitve nepremičninskega posredovanja.

Vse uporabnike portala Mojikvadrati.com pozivamo k preložitvi ogledov nepremičnin na kasnejši čas.

Vsi smo soodgovorni za preprečitev hitrega širjenja virusa.

Podravska, Rače - Fram, Požeg

185.493 €
= 1.195 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 155.25 m2
  • reorderEner. izk. E
  • codeŠifra: P-063-17_2B/2

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Balkoncheck Terasa

Podroben opis nepremičnine

155,25 m², dvojček, novogradnja, začetek gradnje l. 2018, 310 m² zemljišča, P+1, v izgradnji, s teraso in nadstreškom za avto, nizkoenergijsko moderno zasnovana, na sončni legi, prodamo. Cena: 185.493,00 EUR

Stanovanjska enota dvojčka je zasnovana z mislijo na potrebe moderne družine. Vse zahteve moderne zasnove, gradnje in bivanja so upoštevane pri sami izvedbi. Glavne odlike so kakovost, izjemna prostornost, funkcionalnost, nizki življenjski stroški in uporabnost. Za tiste, ki cenite višjo kvaliteto in želite nekaj več.

Dokončana v letu 2018.

Razporeditev: PRITLIČJE: vhod, velika prostor z velikimi steklenimi površinami in izhodom na teraso (dnevna soba in jedilnica), kuhinja, kopalnica in kurilnica; NADSTROPJE: tri sobe (ena izmed njih z izhodom na balkon), hodnik, sanitarije in kopalnica. Stanovanjski enoti pripadata tudi nadstrešek za avto velikosti 26,97 m² (4,15 m x 6,50 m) in terasa velikosti 10,93 m² (4,125 m x 2,65 m)

Nahaja se v novo nastajajočem stanovanjskem naselju s skupaj 13 dvojčki ter 5 individualnimi stanovanjskimi enotami, v občini Rače - Fram. Nizkoenergijsko moderno zasnovane stanovanjske enote so neto stanovanjske površine 165 m² (samostojna hiša) oz. 135 m² neto stanovanjske površine (stanovanjska enota v objektu duplex) in cena hiš na ključ od 185.055,00 EUR z DDV do 238.973,00 EUR z DDV. Vsaki stanovanjski enoti pripada tudi nadstrešek za avto, ter skupno najmanj dva parkirna prostora. Velikost zemljišča od 303 m² do 941 m², odvisno od mikrolokacije objekta v naselju.

Na voljo še nekaj enot dvojčkov in samostojnih hiš.

TEHNIČNI

 Arhitekturna zasnova

Arhitektonska zasnova oblikuje posamezen objekt etažnosti P + 1 (visoka mansarda). Streha je dvokapnica in obrnjena v smeri sever- jug, z naklonom 38 stopinj in strešno kritino Creaton (antracit barve), izolacija podstrešja 35 cm Tervol. Vsak objekt je dostopen z notranje ceste, v kateri se nahajajo vsi potrebni infrastrukturni priključki (voda, elektrika, komunikacije, odvod sivih voda idr.).

Temeljna plošča

Podlaga iz gramoza 60 cm, XPS 400 - protipotresna zaščita, podbeton 8 cm, strelovod iz nerjavečega materiala, 2 x armatura, 2 x hidro izolacija, 25cm temeljna plošča.

Konstrukcijska zasnova

Konstrukcija objekta etažnosti leseno - montažna NIZKOENERGETSKA gradnja, enovita, brez diletacij. Vsak objekt ima balkon, pri katerem so preprečeni toplotni mostovi zaradi zagotovitve čim nižje porabe energije tako za ogrevanje kot tudi za hlajenje.

Stene in stropi

Stene, stebri in stropi v objektih so fino zglajeni in opleskani z disperzijsko barvo. Vse stene so zaprte z mavčno-kartonskimi ploščami KNAUF.

Predelne stene v stanovanjih so suho montažne, z obojestransko oblogo iz mavčno kartonskih plošč in z vmesnim slojem zvočno-toplotne izolacije iz mineralne volne ter fino zglajene in opleskani z disperzijsko barvo. Stene servisnih prostorov in sanitarije v objektih so obložene s keramičnimi ploščicami.

Fasada

Zunanje (fasadne) stene so toplotno in zvočno izolirane z izolacijskimi ploščami iz ekspandiranega polistirena d=10cm in ometane s finalnim tankoslojnim ometom.

Okna

Okna in balkonska vrata so iz barvanega PVC-ja (zunaj antracit - znotraj bela) in zasenčena z ALU roletami - delno na električni pogon. Zasteklitev - termopan ustreza zahtevam po zvočni in toplotni izolaciji.

Vrata

Vhodna vrata v posamezne stanovanjske enote so protivlomna, požarno odporna (30 min) in zagotavljajo ustrezno zvočno izolativnost ter opremljena z mehanskimi samozapirali ter elektronsko ključavnico z možnostjo trikratnega zaklepanja - prstni odtis, PIN koda ali ključ. Notranja vrata so lesena (satovje) in lakirana po izbiri projektanta (možen je dogovor glede finalne obdelave notranjih vrat - po posebnem dogovoru).

Tlaki

Tlaki v objektu so obloženi s porcelanskim gresom oz. keramičnimi ploščicami oz. izgotovljenim tri slojnim parketom. Bodoči kupec lahko sodeluje pri izbiri tipa tlakov.

Ogrevanje in hlajenje ter prezračevanje

Ogrevanje in hlajenje stanovanjskih enot je predvideno z individualnimi inverterskimi toplotnimi črpalkami, ki zagotavljajo maksimalno učinkovitost in nizke stroške obratovanja, tako v režimu ogrevanja kot tudi hlajenja. Ogrevanje kopalnic dodatno s stenskimi cevnimi radiatorji. Predviden strošek ogrevanja za kurilno sezono je cca. 300,00 EUR. Priprava tople sanitarne vode v posamezni stanovanjski enoti je predvidena s pomočjo že vgrajene toplotne črpalke, ki poskrbi tudi za pripravo sanitarne vode, volumna 100 litrov. V celotnem posameznem objektu je urejeno prezračevanje in sicer naravno prezračevanje - okna in s prisilnim prezračevanjem. Za kuhinje so predvideni priključki na kuhinjske nape in sanitarije preko prezračevalne vertikale, ki se zaključi nad streho objekta. Možnost vgradnje kamina.

Elektro instalacije

Zagotovljeno je ločeno merjenje porabe električne energije pri individualnih porabnikih - posameznem zaključeni stanovanjski enoti. Števci električne energije se nahajajo v skupnih priključnih merilnih omarah. V stanovanjih bodo izvedeni izpusti za luči, brez vgrajenih svetilk razen na balkonih in v kopalnicah ( vsa svetila so »led tehnologije«). Objekti bodo opremljeni z ustrezno razsvetljavo vse »led tehnologije«. V vsakem objektu se nahaja TK omarica za potrebe telefonskih in računalniških komunikacij v kateri je predviden prostor za modem izbranega ponudnika storitev Telemach. Razvod inštalacije po stanovanjih se izvede s kablom UTP do TK in RTV vtičnic. Šibkotočni telefonski oz. internetni in tv dovod do posameznega objekta bo izveden z optičnim kablom.

Promet

Naselje se nahaja v občini Rače - Fram, 12km od Maribora, ter 2 km od avtocestnega izhoda Fram.
S tem je zagotovljena zelo dobra cestna povezava z mestom Maribor, hiter dostop do avtocestne pentlje pa zagotavlja hitro navezavo in dostope tako v smeri Ptuja kot Ljubljane, Avstrije - brez potrebe po vstopu v mesto Maribor (obvoznica), ali pa preprosto v sam center mesta Maribor, kjer boste opravili službene ali zasebne opravke.

Komunalna oprema

Obravnavani stanovanjski objekti so opremljeni s komunalnimi in energetskimi priključki vodovoda, kanalizacijo (meteorne in fekalne), elektrike, telefonije in RTV (kabelska TV - Telemach).

Varovanje

Vsaka stanovanjska enota je varovana z 4 - 6 kamerami, katere pokrivajo celoten objekt iz zunanje strani, tako da je otežen vstop nepovabljenim gostom, če pa se že odločijo da bodo preizkušali srečo, pa jih bo dnevno - nočna kamera posnela, posnetek pa vam v realnem času poslala na vaš pametni telefon.

POGOJI PRODAJE

Postopek prodaje
Pogoj za pošten odnos s kupci je zagotovitev njihove varnosti pri nakupu. Postopek prodaje je oblikovan na način, da se v najvišji meri zagotovi varnost nakupa. Pri prodaji stanovanj, prodajalec dosledno spoštuje Zakonu o varstvu kupcev stanovanj in enostanovanjskih stavb, saj je celoten postopek prodaje urejen na podlagi omenjenega predpisa. Na tej podlagi, je prodajalec, v obliki notarskega zapisa, sprejel splošne pogoje prodaje, ki so sestavni del sleherne prodajne pogodbe.
Slednji pravni dokumenti zagotavljajo kupcu naslednje:
* vpis lastninske pravice v korist kupca, ki ni obremenjena s pravicami tretjih oseb (npr. s hipoteko),
* izročitev nepremičnine kupcu v posest, z lastnostmi, ki so kupcu znane že ob sklenitvi pogodbe in so določene v tehničnem u, ki je priloga splošnim pogojem prodaje,

* da bo za zgrajen objekt izdano ustrezno uporabno dovoljenje, v  kolikor bo le-to potrebno pridobiti v skladu z predpisi,
* odpravo napak, ki jih kupec ugotovi ob pregledu  stanovanjske enote,
* odpravo skritih napak, ki bi jih kupec ugotovil po prevzemu nepremičnine in ki bi se pokazale šele v garancijski dobi in
* izročitev garancijskih listov proizvajalcev naprav in opreme, grajene v nepremičnino.

Plačilni pogoji
Kupec na osnovi sklenjene prodajne pogodbe plača kupnino na sledeči način:

* 10  % pogodbene cene, kot aro v roku 8 dni od podpisa pogodbe;
* 80 % pogodbene cene v roku 8 dni od pridobitve uporabnega dovoljenja (v kolikor bo taka pridobitev potrebna) in poziva prodajalca k prevzemu nepremičnine
* 10  % pogodbene cene v roku 8 dni od deponiranja bančne garancije za odpravo skritih napak
Kupec tako, z izjemo plačila 10% are ob sklenitvi pogodbe, ni dolžan plačat nobenega drugega obroka kupnine, dokler prodajalec ne bo omogočil kupcu izročitev stanovanjske enote v posest in vknjižbo lastninske pravice na ime kupca. Prodajalec bo, kot zagotovilo za odpravo skritih napak, ki bi se pokazale šele po prevzemu nepremičnine, deponiral pri notarju ustrezno bančno garancijo z veljavnostjo 26 mesecev od izdaje uporabnega dovoljenja, sicer bo kupec upravičen zadržati še dodatnih 5% kupnine.
Kupcu je tako zagotovljena najvišja mera varnosti nakupa.


Rok izročitve nepremičnine
Prodajalec se obveže omogočiti kupcu prevzem nepremičnine najkasneje v 30 dneh po pridobitvi uporabnega dovoljenja (v kolikor bo pridobitev uporabnega dovoljenja potrebna), oz. takoj po dokončanju izgradnje v kolikor uporabno dovoljenje ne bo potrebno.
Rok za pridobitev uporabnega dovoljenja je predvidoma 01.03.2018, vendar najkasneje 01.10.2018.
Kupcu je omogočeno tudi sodelovanje pri izbiri vgradnje končnih materialov, predvsem materialov, ki odstopajo od tistih, katere ima namen vgraditi prodajalec.
Kupec ima tako pravico, da po plačilu are sodeluje pri izbiri keramike, barve notranjosti sten, parketov
Kupec in prodajalec se bosta o načinu izbire končnih materialov posebej dogovorila, ter dogovorila način plačila materialov, ki odstopajo od materialov, katere ima namen vgraditi prodajalec.

 Brez posredniške provizije za kupca!

Nudimo: urejanje financiranja in pomoč pri prodaji vaše nepremičnine.

Ne odlašajte in nas čim prej pokličite za brezplačen ogled.

Našo celotno ponudbo nepremičnin si lahko ogledate na www.zoro.si

Hiter kontakt

Zoro d.o.o.

Zoro d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: