facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Maribor

400.000 €
= 4,6 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 87500 m2
  • codeŠifra: MF1290

Podroben opis nepremičnine

Maribor okolica- Posest na sončni in mirni lokaciji, ki je primerna za različne namene

Posest v skupni velikosti 87.500 m2 se nahaja na mirni in sončni lokaciji, ki omogoča veliko zasebnosti v neokrnjeni naravi. Avtocestni priključek je oddaljen le 5 km od lokacije, kar pomeni da je posest na zelo dobri logistični poziciji.

Na posesti stojijo 4 stavbe:

1. Stanovanjski objekt z možnostjo preureditve v poslovno-stanovanjski objekt z dvema ločenima vhodoma, ki obsega:

 

- KLET, ki je tlakovana s starinsko opeko in ima urejene drenaže. V kleti sta dva ločena prostora, predvidena za razne dogodke, družabna srečanja in vinoteko.

V kleti se nahaja tudi studenec z lastnim virom vode za katero so bile opravljene kemično-biološke analize, ki so pokazale, da je voda pitna in celo zdravilna.

 

- MEDETAŽO, v kateri se nahaja prenovljena kopalnica z wc-jem in tuš kabino za goste posesti

 

-PRITLIČJA, v katerem se nahaja atrij, ki je tlakovan s starinsko keramiko, stene pa so iz apnenega ometa in apnenega beleža.

Iz atrija dostopamo v hišno dnevno sobo v kateri se nahaja starinska krušna peč, v sobo za druženje, utility z wc-jem, po naročilu opremljeno kuhinjo, v kateri je ohranjen starinski štedilnik z dvema pečicama in kotličkom za vodo ter kuriščem v krušno peč, prenovljeno shrambo.

 

- NADSTROPJE, v katerega pridemo po  notranjem starinskem lesenem stopnišču.

Sestoji iz hodnika, kopalnice, s kopalno kadjo, bidejem, wc-jem in umivalnikom (kopalnica je tlakovana s starinsko opeko, na stenah je mozaik), soba velikosti 60,00 m2.

 

- MANSARDA, neobdelana, pripravljene so inštalacije za vodo, elektriko in centralno ogrevanje ter vgrajena 4 strešna okna.

 

2. Nekdanja preužitkarska hišica ki sestoji iz pritličja in nadstropja.

V pritličju je kurilnica z centralno kurjavo na drva in improvizirana letna kuhinja.

Po zunanjem lesenem stopnišču pridemo v nadstropje, kjer se nahaja soba v velikosti cca. 60,00 m2, v njej pa so skupna ležišča za do 12 oseb in balkonska loža.

 

3. Gospodarski objekt – hlev s senikom za konje, v katerem se nahaja 7 boksov za konje, tla boksov so narejena iz hlevita, hodnik hleva pa je betonski estrih.

Vsi boksi imajo okna, 2 boksa pa imata izhod na travnik.

 

4. Gospodarski objekt- montažni hlev za konje, v katerem se nahajajo 4 boksi za konje.

Tla boksov so sestavljena iz hlevita, hodnik hleva iz lesenih tlakovcev. Vsak boks ima možnost lastnega padoka in direktnega dostopa na travnik.

 

Na posesti najdemo še 2 jahališča in sicer:

 

Jahališče velikosti 20m x 40m, ki je ograjeno z leseno ograjo, nasutje je vulkansko-˝klocher˝( možnost uporabe maneže tudi v dežju oz. takoj po njem zaradi boljše vpojnosti materiala).

 

Jahališče velikosti 12m x 8m nasuto z kremenčevo mivko.

 

 

Posestvo je energetsko zelo pozitivno, lahko dostopno tudi v zimskem času in ponuja veliko različnih možnosti.

Na posestvu se je možno ukvarjati s konjeništvom, turizmom ipd..

 

Zanimivo za investitorje, ki si želijo naravnega okolja na strateški lokaciji, ki je primerna za najrazličnejše dejavnosti in projekte.

 

Prodajalec kot pogoj za sklenitev kupoprodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec prodajalcu povrniti del stroškov prodaje nepremičnine v višini 2% pogodbene cene + DDV

 

Hiter kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi: