facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Slovenska Bistrica

156.000 €
= 351 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 444 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1900
  • date_rangeAdaptacija: 1990
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: PH00221LG

Podroben opis nepremičnine

-

Pozdravljeni,

Na frekventni lokaciji, v samem centru Slovenske Bistrice, prodamo poslovno-stanovanjski objekt etažnosti P ­+ 1. Enonadstropna hiša s secesijsko štiriosno trško fasado je bila zgrajena v 19. stoletju in ima po podatkih registra kulturne dediščine najkvalitetnejšo secesijsko fasado v mestu.

V pritličju objekta se nahaja poslovni prostor (trgovski lokal), ki ima pridobljeno uporabno dovoljenje za trgovsko dejavnost, pred lokalom so parkirišča, namenjena strankam lokala, v 1. nadstropju so bivalni prostori v površini cca 200m2, iz katerih je možno izdelati stanovanja, so pa potrebni celovite obnove. Dostop do objekta je iz javne ceste. Streha na objektu je opečnata, obnovljena je bila l. 1990, prav tako je bila delno obnovljena tudi fasada. V hiši se nahajajo električni priključek ter priključka za plinovod in telefon, kanalizacija je mestna. Neto tlorisna površina stavbe je 249,4m2, površina zemljišča pod stavbo meri 195m2. Parcela, ki pripada stavbi, je položna in v celoti gradbeno zemljišče ter skupaj meri 651m2.

Objekt je potreben temeljite  prenove, vendar zaradi svoje lege (v bližini je vsa potrebna infrastruktura – šola, vrtec, trgovine, pošta…) ob glavni cesti v Slovenski Bistrici nudi veliko potenciala, predvsem za investicijo, saj je možno v 1. nadstropju izdelati stanovanja ter na pripadajočem zemljišču urediti parkirišča za stanovalce.

Objekt je bil na podlagi Odloka o razglasitvi kulturnih spomenikov lokalnega pomena za Občino Slovenska Bistrica (Ur. l. RS št. 23/2013) razglašen za spomenik lokalnega pomena ter je vpisan v Register kulturne dediščine pod št. EŠD: 6943.

Prednost nepremičnine je predvsem v njeni legi v centru Slovenske Bistrice, kraja, ki se je v zadnjih letih gospodarsko precej razvil in se še razvija.

Kompleten pravni posel uredi MARYLAND nepremičnine d.o.o..

Za termin ogleda pokličite 070 714 711 ali pišite na lea@maryland.si, Lea Gutman Kocijančič, nepremičninska posrednica z licenco MOP RS, št. 02887, MARYLAND nepremičnine d.o.o..

www.maryland.si


Hiter kontakt

Maryland, nepremičnine d.o.o.

MARYLAND, nepremičnine, d. o. o.

Morda bi vas zanimalo tudi: