facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Maribor

90.000 €

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • date_rangeZgrajeno: 1893
  • codeŠifra: 100187-46

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Kletcheck Parkirišče

Podroben opis nepremičnine

Prodamo prostorno in sončno 3-sobno dvoetažno mansardno stanovanje na Slovenski ulici v centru Maribora.

Stanovanje se nahaja na odlični lokaciji v mansardi staromeščanske hiše v peš coni na Slovenski ulici v Mariboru. Staromeščanska hiša je bila zgrajena 1893, stanovanje v mansardi pa leta 1993 prva etaža in leta 2008 še druga.

Dvoetažno mansardno stanovanje meri 100 m2 (61 m2 spodnja etaža, 37 m2 zgornja in 2 m2 klet). Stanovanje je funkcionalno zasnovano in s svojim tlorisom, izbiro materialov in dovolj svetlobe deluje prijetno in domače. V spodnji etaži so hodnik, dnevna soba z jedilnico in kuhinjo, soba, kabinet, kopalnica in ločen wc. Iz dnevne sobe vodijo lesene stopnice v mansardo, kjer je spalnica z garderobo in kopalnica. V zgornji etaži so vgrajeni tudi priključki za kuhinjo in pralni stroj.

Izdelava stanovanja in izbira materialov sta zelo kvalitetni, vključno s 25 cm izolacijo in Velux mansardnimi okni zmontiranimi leta 2008 v zgodnji etaži in leta 2017 še v spodnji. Po tleh je položen parket (razen v spodnji kopalnici), ogrevanje pa je etažno plinsko. Večina pohištva je narejena po meri.

V planu je obnova fasade in strehe (podpisana so že soglasja lastnikov stanovanj). V ta namen so se zbirala sredstva v rezervni sklad. Obnova bo delno financirana iz ECO sklada, nekaj pa bo potrebno še odplačati. 

K stanovanju pripada še sorazmerni del stanovanja 3 v pritličju stavbe (nekoč hišniško stanovanje). Lastniki stanovanja imajo predkupno pravico do nakupa tega stanovanja. Parkiranje je omogočeno na dvorišču objekta.

Stanovanje je vpisano v zemljiško knjigo in bremen prosto. Priporočamo ogled in nakup.

 

 

Hiter kontakt

Sara Stavanja

Century 21

Morda bi vas zanimalo tudi: