facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ni dovoljeno izvajati storitve nepremičninskega posredovanja.

Vse uporabnike portala Mojikvadrati.com pozivamo k preložitvi ogledov nepremičnin na kasnejši čas.

Vsi smo soodgovorni za preprečitev hitrega širjenja virusa.

Podravska, Ptuj, Center

149.000 €
= 741 €/m2*

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 201 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 170 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1600
 • date_rangeAdaptacija: 198
 • reorderStanje: Obnovljeno
 • reorderEner. izk. Ni potrebna (334. člen EZ-1)
 • codeŠifra: 1239

Značilnosti nepremičnine

 • Ogrevanje
  check Plin
 • Luksuz
  check Staromeščansko

Podroben opis nepremičnine

Obnovljena hiša v centru mesta

Elegantna meščanska hiša (201 m²) stoji v centru mesta Ptuj, to je v Jadranski ulici. Zgrajena je bila na prehodu iz 15. v 16. stoletja ter obnovljena v dvajsetem.

Izredna lokacija ji omogoča, veliko poslovnih priložnosti, v hiši je bila v preteklosti znana in uspešna restavracija Antonius, ponuja pa tudi, da se preuredi v poslovno stanovanjsko stavbo, kot je skozi zgodovino že največkrat bila. Hiša je razdeljena na dve etaži pritličje in prvo nadstropje. Dvojni vhod v hišo je urejen z ulice. V pritličju se takoj za urejenim predprostorom nahaja večji, obokan poslovni prostor, ki se nadaljuje v več manjših prostorov, kuhinjo in urejene sanitarije. V prvo nadstropje vodijo stopnice, iz katerih preidemo na galerijo, kjer se trenutno nahaja več miz. Nato vstopim v prvo nadstropje hiše, kjer je bili včasih tri sobno stanovanje, s kopalnico, kuhinjo, veliko dnevno in dvema sobama. Okna stanovanja so obrnjena na glavno ulici. Podstrešje je pohodno in je možna izgradnja visokega mansardnega stanovanja.

Hiša je bila popolnoma obnovljena pred dvajsetimi leti, v pritličju je tako pripravljeno vse za restavracijo, ki se nadaljujejo v prvo nadstropje. Po tleh je položena keramika, po celotni hiši je narejena centralna, ki je priključena na plin. Okna, vrata so leseni, saj je hiša spomenik lokalnega pomena to je profana stavbna dediščina, kot vse hiše v starem delu mesta Ptuj. Zaradi izredne lege je hiša primerna za vse poslovne dejavnosti ali kot odlična investicija.

Kupec prost plačila provizije.

Hiter kontakt

Irena Furek

M nepremičnine, Milena Jančič s.p.

Morda bi vas zanimalo tudi: