facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Bled

490.000 €
= 1.145 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 428 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 1022 m2
 • tabŠt. spalnic: 3
 • date_rangeZgrajeno: 1850
 • date_rangeAdaptacija: 1950
 • reorderStanje: Neobnovljeno
 • reorderEner. izk. V izdelavi
 • codeŠifra: PH01852

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Vrtcheck Kletcheck Parkirišče
 • Luksuz
  check Bližina narave

Podroben opis nepremičnine

Bled,  Mala  Zaka ,  starejša  stanovanjska hiša  z  mlinom v prizidku,  na  odlični lokaciji  le  nekaj  minut  hoda  od Blejskega   jezera.

Stavba  stoji ob potoku  Mišca,  na lokaciji  kjer  je  potok v  polovici    prešnjega  stoletja   poganjal  več  mlinov za  mletje  žita ter  žag.

Osnovna  stavba  je  bila  zgrajena  že  leta  1850 sto  let zatem,   leta  1950  pa  je bila  v  celoti  obnovljena  ter  zatem  vzdrževana  do  konca prejšnjega  stoletja,  zadnja desetletja pa je  stavba  nenaseljena.     

Iz zgodovine:

Nekoč je bilo ob potoku pet mlinov. Prvega je imel v lasti od leta 1906 kmet Jakovc, od katerega ga je kupil Josip Stare. Mlin je spremenil v mizarsko delavnico, zamenjal mlinska kolesa z velikim kolesom in tako poganjal svoje stroje.

Dva mlina sta bila v lasti kmeta Mežana. Zaradi veliko sušnih obdobij je prvi mlin imel tri kamne in stope, v drugem pa dva kamna. Oba mlina je prodal leta 1920. Prvi je deloval do leta 1939 in je bil v lasti Janeza Pangerca, drugi pa v lasti Mihe Pangerca, ki je mlin predelal v žago venecijanko.

Četrti mlin ( mlin,  ki ga  prodajamo)  je bil last Antona Burje, ob katerem je imel tudi žago in stope nižje od žage. V času prve svetovne vojne je mlin pogorel, katerega so le s težavo obnovili. Imel je pet kamnov in stope. V času sušnega obdobja je obratoval samo en kamen. Tu so mleli koruzo, pšenico, rž, ajdo, oves in ječmen. S postavitvijo turbine v letu 1937 je mlin pridobil na zmogljivosti. Nameščeni pa so bili tudi stroji za čiščenje žita. Mlinske kamne so zamenjali z valjčnimi stroji.

Stanovanjska  hiša  obsega:

- pritličje: veža,  dnevna  soba ( hiša ) s kmečko pečjo,   shramba,  kuhinja in wc, ( skupaj  47  m2)

- nadstropje:  hodnik, kopalnica  in  tri  sobe (  51,40  m2),

- podstrešje ni izdelano,  je  precej  visoko ter ga je možno preurediti  v   bivalni prostor,   

Mlin je  kot  prizidek z  hišo  povezan  s  dvema  prehodoma,  obsega  pa:

- kletno  etažo  s  pogonskimi napravami  za  poganjanje  mlina (75  m2),

- priličje z  leseno   in  kovinsko mlinsko konstrukcijo ( 71 m2),    

- nadstropje  z  leseno  in kovinsko mlinsko konstrrukcijo (73  m2)

- mansardo  kjer  so  lesene  kašče in  zabojniki za  hrambo  žita ( 73  m2).

 Skupna izmera  stavbe  je   okrog  428  m2,    zemljišče  pa  meri  1022  m2,  delno gre za  stavbno zemljišče  delno pa  gozd. 

V stavbi je  možno urediti    več  bivalnih  enot.   Zaradi lokacije,  le  500 m  od  jezera in  v  ravnini  jezera   je    stavba   idealna  za    preureditev v    turistični  objekt.

Prosimo  stranke, ki jih  nepremičnina zanima,  da za vse informacije pokličejo  našo  družbo Makler Bled d.o.o,,  obenem pa se bomo  lahko dogovorili za ogled nepremičnine.  Prosimo  stranke, naj  ne  ogledujejo nepremičnine sami,  ter brez predhodne najave.

Hiter kontakt

Makler Bled d.o.o.

Makler Bled d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: