facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ni dovoljeno izvajati storitve nepremičninskega posredovanja.

Vse uporabnike portala Mojikvadrati.com pozivamo k preložitvi ogledov nepremičnin na kasnejši čas.

Vsi smo soodgovorni za preprečitev hitrega širjenja virusa.

Ljubljana okolica, Kamnik

175.000 €
= 1.458 €/m2*
oglas za PODARI (SI) UMETNOST!

PODARI (SI) UMETNOST!

RAVNIKAR GALLERY SPACE

Galerija aktualne likovne produkcije

DARILNI BON keyboard_arrow_right

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 120 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1990
  • date_rangeAdaptacija: 2017
  • codeŠifra: PH00474MN

Značilnosti nepremičnine

  • Luksuz
    check Bližina narave

Podroben opis nepremičnine

-

V Tuhinjski dolini, v kraju Zgornji Motnik, vas poleg lepe narave in prijaznih vaščanov, čaka kmetija, katera se da strojno obdelovati na delu kjer so nive, pašniki, travniki...., je aktivna (torej še delujoča) in čaka na novega lastnika. Tuhinjska dolina je bila včasih ena najpomebnejših prometnih povezav med Gradcem in Ljubljano, sedaj pa ima to vlogo cesta preko Trojan. Ravno zaradi odsotnosti glavne ceste je ta dolina danes bolj redko poseljena in neokrnjena. Tudi kmetija, ki se prodaja, vam nudi prijeten mir in lahko rečemo, da je že skoraj »gorska kmetija«, saj se nahaja na 700 mnv, kar vam zagotavlja možnost bio kmetovanja, ali zaradi svojih lepot in narave tudi možnost bio turizma.

Kmetija obsega dobrih 5,6 Ha posestva, ki je po podatkih GURS-a delno gozd cca 2,2 Ha, delno kmetijsko zemljišče cca 3 Ha in nekaj tudi stavbnega zemljišča cca 4000 m2. Kmetija nima statusa zaščitene kmetije, zato je prodaje samo del ( lahko pa kupite celoto v velikosti cca 20 Ha - v nadaljevanju).

Kmetija v naravi obsega stanovanjsko stavbo ki je bila l. 1990 v celoti obnovljena (od temeljev – hidroizolacije, do strehe – dejansko so ostale od »stare hiše« samo zunanje stene, vse ostalo pa je bilo narejeno na novo) – streha eternit, fasada navaden omet – stene debeline cca 60 cm, okna dvojna lesena - delno zunanje rolete, delno žaluzije, kpl obnova elektro in strojnih instalacij, v l. 2017 pa je bila še kpl obnovljena kopalnica z WC-jem. Dejansko je hiša izredno lepo vzdrževana in pripravljena za takojšnjo uporabo (seveda so detalji stvar okusa posameznika).Hiša ima po podatkih GURS-a 120 m2 površine dela stavbe, dejansko pa ima etažnost P+M in ima v P cca 80 m2, v M pa cca 60 m2(uporabne površine). Pritličje obsega glavni vhod in hodnik, večji osrednji prostor – dnevna soba z krušno pečjo, kuhinjo z jedilnico (kpl opremljena -  leseni deli kuhinje l. 2017,štedilnik 4x plin in štedilnik na drva…..), spalnico, otroško sobo, shrambo in kopalnico z WC-jem (kpl l. 2017 tuš kabina, kopalniški blok, prostor za PS, radiator lojtra, el. bojler). Iz hodnika so narejene stopnice v mansardo, ki pa ni izdelana (narejena je samo soba za dimljenje klobas-mesa, je pa betonska plošča) in imate možnost urediti dodatno stanovanje ali sobe, saj je pohodna višina in tudi možnost izdelave zunajih stopnic, v primeru če želite imeti dva ločena stanovanja. Hiša se ogreva oz ima CK na drva (peč je v gospodarskem poslopju in je narejen toplovod do hiše). Kmetija ima lasten oz vaški vodovod (delijo si ga tri hiše), 3f elektriko, Total TV, videonadzor in asfaltiran dovoz. Na »kmetiji« so zraven stanovanjske hiše še štiri gospodarska poslopja:

1. veliko gosp poslopje - hlev (nosilni material beton, železobeton), ki je bil zgrajen l. 1977 in  ima po podatkih GURS-a 212 m2 zemljišča pod stavbo. Ima etažnost P+M in v pritličnem delu cca ½ stavbe obsega hlev, druga ½ pa je urejena kot nadstrešek za kmetijsko mehanizacijo.Hlev je delno za govedo (moderno zasnovan – privezi za živino, napajalnik.........), delno pa za pujse. V zgornjem oz mansardnem delu pa je prostor za shranjevanje sena....;

2. gospodarsko poslopje – garaža oz delavnica v P in v mansardnem delu prostor za shranjevanje stvari - ima po podatkih GURS-a 140 m2 zemljišča pod stavbo in je bil zgrajen l. 1980 na mestu in v velikosti starega gospodarskega poslopja (kpl obnova). V pritličnem delu je celoten prostor namenjen orodju in majnšim strojem kot so kosilnice, cepilnik.....hkrati služi kot notranja delavnica in v tem delu je tudi peč za CK, tako da imate tudi pozimi »ogrevano« delavnico.

3. gospodarsko poslopje (nosilni material opeka), ki ima 74 m2 zemljišča pod stavbo in je bilo zgrajeno l. 1935 (obnova strehe l.1972). V kletnem delu se nahaja »naravna« shramba, kjer vam krompir, jabolka.... ohranijo svežino do pozne pomladi. V pritličnem delu pa je prostor za opravila kot so koline, vlaganja zelenjave in sadja, kuhanje marmelade......Ob tem gospodarskem poslopju je tudi urejena - delujoča električna žaga za razrez hlodovine.

4. gospodarsko poslopje pa je kozolec iz l. 1850 z obnovljeno streho v l. 1979 in ima cca 100m2 zemljišča pod stavbo. Služi nam kot kozolec oz za spravilo strojev, lesa, drv, v zgornejm delu pa za spravilo sena ....

Vsa ta poslopja so v stanju, ki omogoča takojšnjo uporabo (seveda malo »servisa« in posodobitve) in tako dejansko lahko brez večjih začetnih investicij pričnete uporabljati kmetijo. Kmetija oz. posestvo je je praktično v dveh delih, vendar vse relativno skupaj.

Kmetija je kpl opremljena z mehanizacijo oz stroji, vendar le ta ni zajeta v prodajni ceni, vsekakor pa je možnost dogovora glede odkupa.

Do hiše se pripeljete po asfaltirani cesti iz kraja Motnik. Obdelovalne površine imajo rahel naklon in so primerna za strojno obdelavo, gozda pa ima v celoti urejene vlake in odlagalne površine za hlodovino. Gozd je lepo vzdrževan, bogat z lesom (smreke, jelke, hrast, javor, bukev....) in po informacijah lastnika je možen letni izsek cca 150 m3 lesa. Na sami kmetiji je kar nekaj sadnega drevja (možnost kuhanja domačega žganja……), lep prostor za čebele, večji ograjen zelenjavni vrt….

Kmetija je cca 3 km oddaljena od Motnika (doline), poseben »čar« ji pa daje panoramski razgled proti dolini (vidi se celotna celjska kotlina, vse do Boča, Donačke gore.....), cca 50 km iz Ljubljane, cca 40 km iz Celja, cca 27 km do term Snovik – najvišje ležeče terme v Sloveniji....., skratka lokacija, ki vam nudi hiter dostop. Odlikuje jo miren okoliš, lega , ki je cel dan obsijana s soncem in seveda mir v naravnem okolju....

Kmetija omogoča dejavnost turizma, oz je primerna za vse ki si zaželijo počitka v naravi, da ohranijo stik z naravo in niso ljubitelji hotelov in vrveža. Tako je ta destinacija, prava za nekoga, ki ima idejo razvoja turizma v »stiku« z naravo (glamping turizem, ki ponuja nekaj več od klasičnega kampiranja, pa vendar to kar si najbolj želijo – mir v objemu narave). V poštev pridejo tako hiške na drevesih, kot tudi šotorska oblika glampinga, ali pa izdelava apartmajev na delu kmetije, kjer je stavbno zemljišče.Lahko pa si omislite kar klasično turistično kmetijo, saj imate ogromno možnosti za izletniški turizem, organizacijo poslovnih druženj ali piknikov, »duhovnega« turizma….nadgradite z domačimi živalmi ali jeleni, ekološko pridelavo hrane, domačimi proizvodi…skratka vabljeni na ogled vsi, ki imate željo in vizijo razvoja kmetije, ki je delujoča, opremljena in lahko dostopna.

Skratka za vse ki bi radi pobegnili od vsakodnevnega vrveža, se ukvarjali z kmetijsko – gozdarsko dejavnostjo, čebelami, turizmom, vam priporočamo ogled kmetije.

Moćen je nakup tudi celotne kmetije v velikosti  cca 20 Ha (delno gozd, kmetijsko, stavbno) za ceno cca 350.000 €.

V primeru vprašanj ali ogleda nas pokličite na 041/538 419 in z veseljem vam bomo odgovorili na vsa vprašanja, nudili pomoč pri prodaji vaše nepremičnine, svetovali pri postopku financiranja nakupa….


Hiter kontakt

Agenti Celje,

Agenti nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: