facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Šoštanj

105.000 €
= 108 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 970 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 513 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1910
  • date_rangeAdaptacija: 2009
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: PH00070MN

Podroben opis nepremičnine

V samem centru Šoštanja (Trg Svobode), je naprodaj stanovanjsko- poslovni kompleks, primeren za investitorje, ki potrebujejo poslovne prostore v pritličju – ulične lokale, v zgornjih nadstropjih pa uredijo nekaj stanovanja, za lastno uporabo ali za prodajo na trgu. Celota oz predmet prodaje obsega dva večja poslopja, ki se nahajata na parceli velikosti  513 m2, sama parcela pa poleg obeh poslopij nudi še tudi nekaj zemljišča, kjer se lahko uredijo zunanja parkirišča.

Če se nahajamo na Trgu svoboda, nam sprednje poslopje predstavlja poslovno stanovanjsko poslopje, ki ima 176m2 zemljišča pod stavbo in je bilo v osnovi po podatkih GURS-a zgrajeno l. 1910, kasneje pa tudi skoraj v celoti obnovljeno in redno vzdrževan. Objekt obsega 3 etaže (etaže vpisane v GURS-u):

- pritlični etažni del obsega poslovne prostore v velikosti cca 105m2, nekaj je tudi skupnih prostorov, hodnik, stopnišče, vhod zadaj.......in obsega 3 pisarne oz sobe, sanitarni del (3x WC, 3x tuš kabine, umivalnik), ločen WC, kurilnico (ogrevanje daljinsko, v l. 2009 kpl CK instalacija CU in delno menjava radiatorjev s termostatskimi ventili) in shramba pod stopniščem. Skratka etaža, ki je namenjena poslovni dejavnosti, lahko pa uredite tudi 1-2  pritlična stanovanja. Pritlična etaža je bila v večini obnovljena (keramika, sanitarije, sobe – slikopleskarska dela.....) za potrebe nastanitve delavcev in je to možno tudi danes;

- prvo nadstropje predstavlja stanovanjski del v velikosti cca 152 m2 in predstavlja 4 sobno stanovanje. Vsekakor pa je možno narediti dva majnša stanovanja, saj ko se bo delala generalna adaptacija stavbe, je seveda končna oblika odvisna od vaših želja.  Trenutno pa obsega ta etaža kuhinjo z jedilnico, 4 sobe (dnevna, spalnica, otroška, kabinet.....), kopalnico z WC-jem in skupno stopnišče;

- imamo pa še mansradni del v velikosti cca 130m2 (zaradi mansarde uporabna m2 malo majn), ki pa je neizdelan in pripravljen za izdelavo stanovanja.

Streha je bila prekrita l. 1985 s salonitkami, kpl okna v hiši so lesena dvojna zasteklitev z zunanjimi roletami, dve plošči v hiši sta betonski, mansardna pa je lesena, CK instalacije so bile obnovljene l. 2009, takrat so bili urejeni tudi sanitarni prostori v pritličju, v večini strojne instalacije.....Vhod v stavbo je tako iz sprednje strani (npr vhod za stranke v poslovne prostore), vhod in stopnišče v zgornja nadstropja pa je iz zadnje strani stavbe.

Drugi objekt, ki se nahaja v ozadju pa je bil zgrajen l. 1920 in ima 229 m2 zemljišča pod stavbo, ter ima 5 etažnih delov v treh etažah. En etažni del je zasnovan kot industrijski del stavbe in obsega cca 184 m2, preostali štirje deli pa so kot stanovanjski deli v pritličju in etaži in vsak od njih obsega cca 100 m2. Torej ima stavba skupaj cca 600 m2, pritlični del je tudi malo višji – primeren za kakšno dejavnost, vsekakor pa je objekt v stanju potreben temeljite adaptacije. Zato smo tudi napisali, da sta objekta primerna za investicijsko vlaganje, saj lahko v sprednji stavbi naredite delno poslovne , delno pa stanovanjske prostore, v zadnji stavbi pa v pritličju delno garaže in skupne prostore- shrambe in še kakšno stanovanje, v zgornji etaži pa več stanovanj (možnost izdelave »duplex« variante) .

Za več informacij oz ogled na pokličite na 041/538-419.

Hiter kontakt

Milan Nerad

Agenti nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: