facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Miklavž na Dravskem polju, Dobrovce

197.000 €
= 985 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (neto): 200 m2
  • reorderVelikost (bruto): 200 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1938

Podroben opis nepremičnine

DOBROVCE: naprodaj sta dve HIŠI (1938/2001) s stavbnim zemljiščem (1.927 m2 zemljišča oz. z velikostjo po dogovoru - lahko tudi manj - s tem se spremeni tudi navedena cena), zazidljivo, odlična posest le korak od mesta Maribor, mirnejše okolje z visoko kvaliteto bivanja, priložnost za ugoden nakup, sončna lega, brez bremen, na Dobrovcah pri Miklavžu na Dravskem polju.

Hiši se nahajata v naravnem okolju, objeti s ptičjim petjem in vonjem timijana ter sivke, sta sprotno vzdrževani in obnavljani, vpisani v zemljiško knjigo ter bremen prosti.

Ta družinska posest predstavlja tudi samooskrbo že več generacij, saj je na njej tudi sadovnjak z več vrstami sadja, več zelo starih sort vinske trte, maline, robide, jagode, ribez, bezeg, različna domača zelišča in druge rastline, orehi..., tudi domač naraven vrt, več različnih drugih dreves, čeprav gre sicer za stavbno zemljišče za gradnjo stavb.

Hiša 1: 1938/ prenova 1986 in 2000: 60 m2 neto površine, 89 m2 bruto, plus klet 10 m2 in mansarda, ki pokriva celotno hišo, okvirno za izkoristiti dodatno več kot 80 m2 bruto površine. Prenovljen predprostor, dnevna soba, stavbno pohištvo - lesena dvoslojna okna, notranje okenske police iz hrasta, lesena zunanja vhodna vrata, ostrešje s streho in strešno kritino v celoti novo glede na prvotno, tudi fasada, dodana električna peč, radiatorji...). Pritličje zajema predsobo (od koder je vhod tudi v klet), dnevno sobo, otroško sobo, kuhinjo, spalnico, kopalnico s straniščem, torej je 3-sobno plus mansarda, ki je v celoti v enem ter ni pregrajena. Uporaba klasičnega štedilnika na drva je še vedno možna. Poleg je tudi zunanji vodnjak - v celoti lepo obdelan s kamnom, ki je dolga leta služil za odličen edini vir vode, dokler niso napeljali vodovoda.

Hiša 2: 1938/2001-2003: ca. 45 m2, dvosobno zanimivo stanovanje (dnevna s kuhinjo, posebej soba na galeriji, kopalnica s straniščem) ali možna tudi uporaba kot pisarna, atelje, salon ali kaj drugega. Poleg sta tudi dva prostora za spravilo drv, vrtne pripomočke ali kaj drugega. Pokrito s tegolo, z lesenimi dvoslojnimi okni, zaključeno s fasado. Pred njo je po tleh zelo kakovosten Braški škrilj (2003).

Priključki: vodovod, elektrika, Ktv, telefon, pred ca. tremi leti tudi novo izgrajena kanalizacijska pot po celotnem kraju, sicer imata obe hiši tudi vsaka svojo greznico od prej, itd. Možnost je tudi priklopa na optiko.

Parkirna mesta so zagotovljena na prostem. Obe hiši sta naprodaj prazni, brez stanovanjske opreme in predmetov, oz. po dogovoru.

Pred kratkim je bila zgrajena tudi nova kakovostna panelna ograja po vsej zahodni strani posesti v dolžini cca. 32 m.

Energetska izkaznica je bila izdelana v skladu z zakonodajo - potrebna toplota za ogrevanje razred G 242 kWh/m2a, Primarna energija in Emisije razred B1/B2 - C 18kg/m2a.

Bližina mesta in hkraten objem narave vabijo!

Prednosti:

Zemljišče:
- ekološko in zmeraj lepo vzdrževano zemljišče,
- na ravni in sončni legi ter lepe oblike,
- v naravnem okolju, zelene površine, bližina gozda,
- nedaleč od mesta Maribor, cca. 7 minut z avtom,
- mirno in dostopno področje,
- ljubitelji rekreacije imajo veliko možnosti za gibanje na svežem zraku.

Namenska raba: stavbno zemljišče v ureditvenem območju za poselitev za gradnjo enodružinskih stanovanjskih hiš.

Po potrebi se lahko zemljišče razdeli v več parcel oz. se po želji določi željena velikost - v tem primeru se cena posebej dogovarja.

Infrastruktura: vrtec, trgovine, osnovna šola, avtobusna postaja, sprehajalne poti.

Prevzem: možnost prevzema takoj po nakupu.

Dobrovce spadajo v Upravno enoto Maribor, krajevni urad/občina Miklavž na Dravskem polju.
 

Hiter kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi: