facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana okolica, Vrhnika, Bevke

550.000 €+ ddv
= 85 €/m2*
oglas za PODARI (SI) UMETNOST!

PODARI (SI) UMETNOST!

RAVNIKAR GALLERY SPACE

Galerija aktualne likovne produkcije

DARILNI BON keyboard_arrow_right

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • photo_size_select_largeParcela: 6.473 m2
 • codeŠifra: PP28455

Značilnosti nepremičnine

  Podroben opis nepremičnine

  Projekt slovenskih arhitektov Barjanska hiša z pravnomočnim GD

  VRHNIKA, BEVKE, 6.473 m2, zemljišče primerno za investicijo - zemljišče s pravnomočnim gradbenim dovoljenjem za 8 samostojnih hiš, prodamo. Cena za zemljišče s projektom: 550.000 EUR + DDV

  Osnovno o nepremičnini: na sončni lokaciji v okolici Ljubljane, možnost gradnje osmih enot treh različnih tipov in sicer:

  4x tip A:  193,65 m2 neto, 265,75 m2 bruto P+M   
  3x tip B: 132,09 m2 neto, 164,92 m2 bruto P+M

  Pomožni objekti: nadstrešek za 2 avta 25,90 m2 in lopa za orodje 11,20 m2 - skupaj 37.10 m2

  Dodatno o zemljišču: zk urejeno, v bližini vsa infrastruktura, AC 5,5 km.

  Vsa infrastruktura v neposredni bližini in pridobljeno gradbeno dovoljenje za projekt Barjanska hiša!

  Več o projektu Barjanska hiša: 

  Novo naselje družinskih hiš bo umeščeno na rob stare vasi Bevke, od koder se odpirajo izjemni pogledi na barjansko ravnico in kraški rob v daljavi. Enodružinske hiše prilagojene sodobnemu načinu življenja združujejo najnovejša znanstvena spoznanja in staro modrost gradnje.

  Hiše A so izpeljane iz tradicionalne barjanske hiše z velikim napuščem po celi dolžini južne stranice, ki poletnemu soncu preprečuje vstop, pozimi pa nizke žarke prepušča globoko v notranjost. Leseni pomol, nekakšno mostišče vzdolž cele hiše ni samo komunikacijska os, temveč življenjska hrbtenica hiše. Nanj so pripete vse ključne funkcije od garaže na začetku preko glavnega vhoda, jedilnega kota do dnevne sobe in vrta na koncu. Pomol je za pol metra dvignjen od tal, kar vzbuja vtis lebdenja in hkrati omogoča sedenje na vrtu po celi dolžini hiše. Mostišče dobesedno premošča razliko med cesto in civilizacijo na eni ter barjem in naravo na drugi strani.

  Veža je križišče, ki povezuje zunanjost in notranjost, dnevni del s spalnim delom hiše spodaj in zgoraj. Že iz veže se odpre osrednja notranja os hiše s pogledom na barje, ki nas popelje mimo sanitarij, garderobe, kuhinje in jedilnice v dnevno sobo. Odprti kamin v osi je ključni poudarek hiše, ki z navpičnico nadgrajuje vodoravnost barja. Tako ognjišče dopolnjuje vodni značaj okolice in hiši daje ne samo toploto, temveč toplino.

  Dodatne možnosti projekta: Vsaka hiša bi lahko imela nekaj posebnih in osebnih značilnosti in v sodelovanju z lastniki posebej oblikovano in uglašeno opremo, kar bi omogočilo, da ima v enovitem naselju vsaka družina svoj dom. Gradbeno dovoljenje je pridobljeno, v fazi projekta za izvedbo (PZI) in projekta opreme bi bilo z znanimi lastniki te razlike v detajlih mogoče izvesti. 

  Projekt sta pripravila znana slovenska arhitekta biroja Odprti krog, g. Gašper Drašler in g. Janko Rožič. Barjanska hiša je lep spoj sodobnosti in tradicije, univerzalnega in lokalnega, na sejmih in v katalogih pa je vedno vzbujala veliko pozornost. Lokacija naselja na robu Bevk s pogledom na Barje je prav tako izjemna. Z uresničitvijo naselja v Bevkah bi Hostlu Celici in Art Centru v Ljubljani,  Hiši Mladih v Ajdovščini, Hiši Raduhi v Lučah, Novi Rinki v Solčavi in drugim priključili še en lep projekt Odprtega kroga.  

  Vabimo Vas, da se oglasite v naših pisarnah. Poskrbimo za VAREN NAKUP in CELOTNO PODPORO v postopku nakupa nepremičnine. Vabljeni na ogled in na našo Facebook stran!

  Hiter kontakt

  Vanessa Marcola

  RONI NEPREMIČNINE d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: