facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 560.59 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 464 m2
 • tabŠt. spalnic: 5
 • date_rangeZgrajeno: 2020
 • reorderStanje: Novogradnja
 • reorderOpremljenost: Neopremljeno
 • reorderEner. izk. Izračun ni mogoč
 • codeŠifra: HP28468

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Balkoncheck Atrijcheck Terasacheck Vrtcheck Kletcheck Pokrito parkiriščecheck Dvigalo
 • Priključki
  check Optika
 • Luksuz
  check Fitnescheck Klimacheck Wellnesscheck Lep razgledcheck Bližina naravecheck Zelo sončnocheck Tip-topcheck Dizajnerskocheck Umetniško

Podroben opis nepremičnine

Vila Podrožnik

Enkratna priložnost za nakup hiše in zemljišča Podrožnikom, Cesta 27 aprila, skupaj s pripravljenim projektom za edinstveno luksuzno vilo, kot nadomestno gradnjo!

 Osnovno o nepremičnini: v najlepšem zelenem območju Ljubljane se nasproti protokolarnega objekta Vila Porožnik, na sončni lokaciji (JZ lega) prodaja zazidljiva parcela v velikosti 464 m2 z lastnim uvozom na glavno cesto. Za namen nadomestne gradnje je pridobljena pred odločba MOL-a za gradnjo luksuzno zasnovane vile (lahko dvojčka). Samo notranjo razporeditev in zunanjost je možno popolnoma prilagoditi željam in zahtevam kupca. Kot možnost ponujamo že zasnovan projekt za obnovo/nadomestno gradnjo vile, ki je zasnovana tako, da bo izstopala, tako po arhitekturni dovršenosti kakor tudi sami kvalitetni izvedbi in izbiri sodobnih materialov ter tehnologij.  

Sama lokacija omogoča bivanje v intimnem zelenem okolju, poleg tega pa je le nekaj minut hoje oddaljena od centra mesta. V njeni okolici se nahajajo prestižne vile, veleposlaništva, protokolarni objekt RS, mnoge rekreacijske poti po Rožniku, park Tivoli, ZOO park in seveda center mesta.

Dodatno o nepremičnini: Podkletitev na zemljišču ni problematična. Predvideni/dovoljeni sta dve kletni etaži, tri nadstropja z veliko ravno streho v obliki terase oziroma razgledne ploščadi. Terasa na vrhu omogoča neomejen pogled na Ljubljano in Ljubljansko barje. Pred odločba MOL-a dovoljuje 898 m2 bruto površine oziroma do 560 m2 stanovanjske površine. Zasnova v okviru dovoljenega omogoča znotraj obstoječih gabaritov objekta obilo dodelav in prilagoditev po željah kupca. Dovoljena je postavitev dveh povsem ločenih enot ali ene smiselno povezane enote.

DDV ni vključen v ceno.

Projekt Domus Conclusus je pristno unikatno zasnovana urbana vila, intimna oaza, ki zahtevnost lokacije obrne sebi v prid, stanovalcem pa ob enem nudi popolno zasebnost v objemu zelenega vrta, ki je le streljaj od centra mesta. Projekt vsebuje mnogo edinstvenih rešitev, vse od vhoda na parcelo, kjer se klasično dvorišče in parkirišče spretno in elegantno umesti pod objekt (polkletna etaža). Vsa okolica objekta je ovita z elegantno kombinirano ozelenitvijo, ki skrije sledi betona in okolice. Ambientalna pestrost se vije od vhoda v stanovanjski del skozi vse etaže, ki s tlorisnim členjenjem ustvarja zalive in povsem zasebne atrije vse do terase, kjer se pogled odpre na široko vse od Rožnika čez Rožno dolino na Ljubljansko barje in tja do centra mesta. Dve enoti se prepletata na način, da lahko živita povsem ločeni življenji ali pa se jih poveže ali preoblikuje povsem po vaši želji. 

Arhitekturo objekta, ki pa ni pogoj za gradnjo,  je zasnoval priznan arhitekt Andrej Mercina iz arhitekturnega biroja TRIIIJE, ki na osnovi več kot 60 letne tradicije ustvarja unikatne prostorske zasnove, ki temeljijo na prepletu tradicije in sodobnosti, kot tudi na prilagajanju vsem zahtevam njihovih strank.

Vabljeni na ogled in predstavitev! 

Vabimo Vas, da se oglasite v naših pisarnah. Poskrbimo za VAREN NAKUP in CELOTNO PODPORO.

Hiter kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi: