facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Goriška, Brda

2.300.000 €
= 2.875 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 800 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 1947 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1680
  • date_rangeAdaptacija: 2013
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: PPP240216

Značilnosti nepremičnine

  • Luksuz
    check Bazen

Podroben opis nepremičnine

Predmet prodaje je kompleks nepremičnin, ki tvorijo zaprt ambient-dvor. Dvor je primer tipične briške arhitekturne dediščine. Ambient vzdolžno vezanih hiš dolžine 38 m  in dvema ločenima hišama je izjemen primer profane stavbne dediščine.

Objekti so spomeniško zaščiteni in vodeni v registru nepremične kulturne dediščine pod evidenčno številko  4758, kot kulturni spomenik .

Ambient se je oblikoval na mestu nekdanjega samostana iz 16 stoletja. Po požaru 1680 , je bila posest obnovljena z današnjo zasnovo. Ko smo zdajšni lastniki pričeli s prenovo so bili vsi objekti posesti hudo poškodovani in nebivalni. Gradnja in prenova je bila pod nadzorom Zavoda za varstvo kulturne dediščine. Gradbena dela so bila zaključena v letu 2009 ,vsa prenovitvena dela vključno z opremljanjem pa leta 2013. Dvor je začel obratovati kot majhen, družinsko vodeni hotel v letu 2014. V tem letu je bil dokončan tudi  zunanji bazen.

Objekti so zidani iz kamna,strehe so krite s korci in so v celoti nove. Poleg novih streh so bile izvedene nosilne vezi, AB plošče , tlaki in ometi , in v celoti vse instalacije, okna balkoni itd.

Objekti so v dveh in treh etažah povezani z lesenimi balkoni . Celotna zazidana površina je   800 m2. Skupna površina zemljišča je 1947  m2.

Zaradi svojega zaprtega, zaključenega ambienta, Dvor ponuja intimno atmosfero. S teras in balkonov se ponuja čudovit razgled na valovito briško pokrajino z vrhovi Alp v ozadju. Tradicionalna briška arhitektura objektov obdana s prelepim vrtom  ustvarjata unikatni ambient za sproščanje in počitnikovanje.

Dvor apartmaji in sobe je garni hotel. Trenutno ponuja le prenočišča z zajtrkom, v baru pa različne napitke in majhne prigrizke. Kategoriziran je s 4 zvezdicami ter visoko oceno gostov.

Dvor ima 7 sodobno opremljenih sob in 6 apartmajev. Njihova moderna oprema je kontrast s tradicionalno zunanjostjo objektov. Vse sobe so dvoposteljne. Razen ene se nahajajo v prvi zgradbi ob vhodu v notranje dvorišče. Sobe nimajo balkonov imajo pa dostop do dveh skupnih balkonov.

Apartmaji so v treh zgradbah in so različne velikosti. Trije apartmaji imajo po dve spalnici in dve kopalnici in so primerni za nastanitev 4 gostov. Ostali trije pa imajo po eno spalnico in eno kopalnico. Vsi apartmaji imajo kuhinje opremljene s hladilniki, kuhalnimi ploščami, pečicami in pomivalnimi stroji ter dnevne prostore z jedilnimi mizami in kavči. V kopalnicah štirih apartmajev so tudi pralni stroji. Vsi apartmaji imajo balkone in individualne zunanje vhode.
Vse sobe in apartmaji imajo LED TV s satelitskimi programi, WiFi in klimatske naprave.

Nastanitvena kapaciteta  Dvora je 32 gostov brez dodatnih ležišč .V apartmajih je možnost 6 dodatnih ležišč na raztegljivih kavčih.

V notranjem dvorišču je parkirišče za 5 osebnih avtomobilov, ostali gostje  lahko parkirajo na bližnjem vaskem trgu ki je oddaljen od vhoda približno 50m.

  Večji del notranjega dvorišča je tlakovano. Iz dvorišča ki povezuje vse objekte vodi tlakovana pot v vrt z nasadom češenj in bazenom. Bazen je dimenzije 3x 9 m in je elektronsko krmiljen.

Poleg sob in apartmajev ima Dvor še gostinski prostor s 7 mizami kjer se servirajo zajtrki , manšji družabni prostor– briška kuhinja, namenjen zaključenim skupinam 6-8 gostov ter barski prostor z barom in veliko mizo za goste, invalidski WC, vinoteko in profesionalno kuhinjo.

Pred glavnim vhodom in pred gostinsko sobo sta dve terasi .V nadstropju je razgledna terasa namenjena vsem gostom ki bivajo v hotelu, pod njo pa še ena terasa s pogledom na vrt in bazen.

V kleti so moške in ženske sanitarije, sanitarije s tušem in garderobo za osebje,ter prostor z zalogovniki, bojlerji in toplotnimi črpalkami. Objekti se ogrevajo in hladijo preko konvektorjev s toplotnimi črpalkami in s sončnimi kolektorji.

Rezervacije gostov se vršijo preko švicarskega rezervacijskega programa Base7booking in channell manager-ja Cubilis. Dvor je prisoten na vseh glavnih OTA kanalih.

Možnost postavitve wellensa: savne ali jaccuzi-ja ter tako nadgraditve obstoječe ponudbe.

Sklop nepremičnin ponuja možnost nadaljevanja vodenja posla oddajanja sob, postavitve restavracije.

Posebnost jedilnega dela restavracije je tudi naravni vodnjak, ki zastekljen ponuja vpogled v globino 3.metrov, kjer je izvirska voda.

https://vimeo.com/369491712

 

 

 

 

 

Hiter kontakt

Jasmina Bratož

ABC nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: