facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Obalno - kraška, Divača

490.000 €
= 1.526 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 321 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 4692 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1930
  • date_rangeAdaptacija: 2009
  • reorderEner. izk. D
  • codeŠifra: 444

Podroben opis nepremičnine

-

Večja domačija s prenočišči na podeželju v osrčju narave. Nahaja se na robu vasice Laže, obdana s travniki in pašniki. Domačijo tvorijo večja stanovanjska enota v dveh etažah s površino 180m2 in 4 apartmajske enote za goste s površino v razponu od 25 do 30m2.

Stanovanski del domačije tvorijo dnevni prostor z čudovito kuhinjo z zidanim štedilnikom z nadzidavo lončene peči, ter jedilnico s pogledom na zeleni amfiteater kateri obdaja hišo.V zgornji etaži se nahajajo sobe, kopalnica ter spalnica z ložo.

Apartmajske enote so opremljene s kuhinjo, kopalnico, ter s sobami z možnostjo dodatnih ležišč. Uporabniki nastanitvenih enot imajo ločen dostop ter vhod do objekta ter imajo na razpolago zunanje površine ki so ločene od zunanjih površin stanovanjskega dela. 

Domačija ima ugodno jugo-zahodno lego kar zagotavlja osončenost prostorov ves dan ter zagotavlja visoko udobje in kvaliteto bivanja predvsem zaradi funkcionalne povezave notranjosti hiše z odprtim prostorom, notranje bivalne površine so svetle in vse dostopne tudi iz dvorišča in travnika ki obdaja hišo. Hiša ima lepo dvorišče in vrt z večjo zatravljeno površino z urejenim prijetenim prostor za druženje, lesenim paviljonom s kaminom ter savno. Na posestvu se nahaja še gospodarski objekt, hlev za konje.

Hiša je bila v letu 2009 kompletno in temeljito obnovljena in rekonstruirana izhajajoč iz obodnih zidov in strešne konstrukcije avtohtone stare domačije iz leta 1930. Skrbna obnova stare domačije je vidna na vsakem koraku. Objekt se ponaša tudi s tehnološko dovršenim sistemom ogrevanja in sončno elektrarno z močjo 9.9 kW s pomočjo katerih ima objekt veliko energetsko varčnost. 

Domačija je na trgu nastanitvenih ponudb in med gosti priljubljena zaradi bližine Postojnske jame (17km), odlične izhodiščne točke za kolesarjenje, izletov v naravo ter zaradi ježe konjev ki jih lastniki imajo na domačiji. Domačija je prav tako visoko rangirana med uporabniki, gosti ter ima na portalu Booking.com visoko oceno 9.4.

Razdalja do večjih urbanih središč: Postojna 17km, Trst (Trieste) 35km, Koper 47km, Ljubljana 64km.

Objekt se prodaja kompletno opremljen. Oprema je všteta v prodajno ceno.

Zemljiškoknjižno stanje nepremičnine je urejeno.

Pogoj prodajalca za sklenitev kupoprodajnega posla: kupec je dolžan povrniti del stroškov prodaje v višini 2% pogodbene vrednosti + DDV.


Hiter kontakt

Urbanistika, družba

Urbanistika d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: