facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Prebold

69.000 €
= 714 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 96.7 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1925
 • date_rangeAdaptacija: 2018
 • reorderEner. izk. D
 • codeŠifra: PS00568MN

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Balkon
 • Ogrevanje
  check CK
 • Luksuz
  check Bližina narave

Podroben opis nepremičnine

-

V mirnem kraju Dolenja vas, v neposredni bližini Prebolda, se prodaja 2 sobno stanovanje (možno tudi 2,5 sobno – z predelavo dnevne sobe), ki se nahaja v večstanovanjski hiši, ki je bila v osnovi zgrajena  l.1925, vendar je zelo lepo ohranjena in skozi obdobja redno vzdrževana in obnavljana (l. 2011 je bila zamenjana streha, l. 2015 so bila zamenjana stopniščna okna – PVC in vhodna vrata, v l. 2020 planirana ureditev stopnišča – barvanje, v rezervnem skladu zbirajo sredstva za obnovo fasade). Samo stanovanje pa je bilo v zadnjem obdobju skoraj v celoti obnovljeno (pred leti kpl elektro instalacije, v l. 2011 je bila zamenjana peč za centralno kurjavo in kombiniran bojler (peč je na drva – dimniška tuljava je bila l. 2011 nova nerjaveča), bojler za toplo vodo pa je kombiniran in sicer na CK ali na elektriko - strošek kurjave na sezono je cca 250€), l. 2013 kpl strojne instalacije in kopalnica, kpl PVC okna delno zunanje rolete, v l. 2018 so bili v večini položeni novi laminati…... Stanovanje ima tudi klimo in  balkon, ki so ga l. 2002 dodatno naredili (na osnovi priglasitve del UE Žalec) in s tem tudi dodali stanovanju nekaj kar jih  večina nima – balkon (V lega), kjer lahko ob jutranjem soncu spijete kavico...hkrati pa se vam ponuja lep razgled na zeleno hribovje za Preboldom ali po Savinjski dolini. Samemu stanovanju pa dodatno pripada še večja shramba v masardnem delu hiše, shramba v kleti hiše, drvarnica v objektu na dvorišču za hišo in zidana garaža na dvorišču hiše v velikosti 18 m2 (ZK urejeno), katere lastniki so prodajalci (garaža je zajeta v prodajni ceni, lahko pa kupite brez garaže in se vam cena zniža za 5.000,00 €).

Kraj Prebold, ki leži cca 2km od AC izvoza Šempeter ali Šentrupert (oz Dolenja vas oz od stanovanja do AC je cca 1km), je idealen kraj za vse, ki si želijo živeti v objemu narave, ki si želijo po vsakdanjem stresu odahniti v kraju, ki je nekako uspel zadržati stik z neokrnejeno naravo, ki vam nudi obilico sprehajalnih, planinskih in kolesarskih poti, in seveda obilico kulturnih in turističnih zanimivosti ter možnosti za šport in rekreacijo. Poleg tega pa imate v kraju vse pomembne institucije (šola, vrtec, trgovine, PTT, banka, zdravstveni dom, hotel, bazen, otroško igrišče, camp...........

Stanovanje se nahaja v 2/3 nadstropju in se vam ravno iz tega razloga odpira lep pogled na okolico in ima razporeditev, kjer se v vse prostore pride iz hodnika (stanovanje je sicer opremljeno in je možno delno opremo tudi odkupiti – stvar dogovora) in je dejansko vseljivo takoj. Vse skupaj kot predmet prodaje je po podatkih GURS 57,6 (46,7 m2 uporabne površine v stanovanju, 4,6 m2 shrambe v kleti in 4,9 m2 drvarnica v stavbi na dvorišču za stavbo – ni pa zavedena m2 shrambe na podstrešju, m2 balkona) po merah lastnika pa je 96,7m2, od tega samo stanovanje obsega 52,7m2 (skupaj z balkonom), 21 m2 pa obsegata shramba na podstrešju hiše in v kleti (v shrambi je tudi elektrika) in 4,9 m2 velika drvarnica v objektu na dvorišču in 18m2 garaža.

Garaža, ki je bila zgrajena l. 2007 in je prva v nizu vrstnih garaž. Sama garaža ima 18m2, vrata se odpirajo na daljinca, garaža ima tudi stranska vrata – poseben vhod, v garaži je elektrika, ki je vezana na stanovanje (lahko vam služi tudi kot mini delavnica) je tudi delno opremljena (skladiščna omara), dovoz do garaže je asfaltiran, streha je kovinska kritina....skratka, za vaš avtomobil bo lepo poskrbljeno, je pa seveda še dodaten prostor za kolo, skuter...samo dvorišče ob hiši pa je tudi dovolj veliko za P še večih avtomobilov. Stanovanjska hiša pa  je starejše gradnje in so prostori v osnovi visoki 3,7m, vendar so sedaj vsi spuščeni na cca 2,3 m (če bi si želeli v kateri sobi narediti galerijo oz si povečati uporabno m3 prostora, si to lahko naredite). Sedaj je tudi strop dobro izoliran, saj je nad spuščenim stropom kvalitetno izvedena izolacija iz tervola, nad izolacijo pa je še »star« strop iz ladijskega poda. Tudi talna plošča je lesena »plin podni«, kpl podeskano nato so položene USB plošče in na vrhu laminat, oz delno keramika (v kopalnici). Tudi stene hiše so debelejše od novih gradenj in je tako tudi izolativnost dobra – energ izkaznice je D. Stanovanje obsega hodnik ( na hodniku je kaminska peč na drva za CK, je pa v hiši napeljan mestni plin in si lahko uredite CK na plin, nad pečjo pa kombiniran bojler), nato imamo kuhinjo z jedilnico in izhodom na balkon, spalnica,  kopalnica z WC-jem (kopalna kad, kopalniški blok, prostor za PS, radiator lojtra in WC) ter dnevna soba (kpl obnovljena v l. 2018 – električni kamin…). Poleg stanovanja so tudi večje shrambe, drvarnica in  vrstna zidana garaža.

 Sam kraj pa vam nudi vso kvaliteto bivanja, saj imate »pri roki« tako vrtec, šolo, trgovino, PTT.... in seveda naravo za sprehode, pohode, kolesarjenje, ribičijo, pozimi sankanje, smučanje, tek na smučeh.... po čemer je Savinjska dolina znana kot biser   turizma. Do AC odcepa Šentrupert imate cca 2 km, kar pomeni da ste samo v nekaj min na AC in že na poti proti LJ (cca 30 min), MB (cca 40 min) ali Celju (cca 15 min).

Skratka vabimo vas da si ogledate klimatizirano  stanovanje z balkonom z lepim razgledom na prijetni lokaciji. Za več informacij oz ogled pokličite na 041/538-419.


Hiter kontakt

Agenti Celje,

Agenti nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: