facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ni dovoljeno izvajati storitve nepremičninskega posredovanja.

Vse uporabnike portala Mojikvadrati.com pozivamo k preložitvi ogledov nepremičnin na kasnejši čas.

Vsi smo soodgovorni za preprečitev hitrega širjenja virusa.

Ljubljana okolica, Dol pri Ljubljani, Osredke

475.000 €
= 1.644 €/m2*
oglas za PODARI (SI) UMETNOST!

PODARI (SI) UMETNOST!

RAVNIKAR GALLERY SPACE

Galerija aktualne likovne produkcije

DARILNI BON keyboard_arrow_right

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 289 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 4573 m2
 • tabŠt. spalnic: 3
 • date_rangeZgrajeno: 2014
 • reorderStanje: Novejša gradnja
 • reorderOpremljenost: Opremljeno
 • reorderEner. izk. Ni podatka
 • codeŠifra: P5029

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Vrtcheck Terasacheck Kletcheck Pokrito parkirišče
 • Ogrevanje
  check Biomasacheck Toplotna črpalka

Podroben opis nepremičnine

, hiša ob gozdu

Vrhunsko zasnovana sodobna vila v neokrnjeni naravi, umeščena na pobočje nad dolino Save, le 12 minut vožnje od ljubljanske obvoznice, nudi umik iz mestnega vrveža, razgled na nepozabne sončne zahode, zajtrke nad ljubljansko meglo ter hribovske pohode neposredno od doma.

Hiša, ki je bila dokončana in vseljena leta 2014, je avtorsko delo arhitekturnega biroja Kragelj arhitekti. Zasnovana je bila v tesnem sodelovanju med projektanti in naročnikoma, ki sta želela ustvariti bivalni prostor za štiričlansko družino, v največji možni meri integriran v naravno okolje, ki ga obdaja. Nastali so zračni prostori z velikimi steklenimi površinami, skozi katere se odpirajo pogledi na sosednje griče, dolino ter na gozd,  ki je del posestva.

Sobivanje z naravo je v tej hiši način življenja. V ta namen so bili urejeni zunanji bivalni prostori, ki jim je bil dan velik poudarek. Med njimi izstopa predvsem lebdeča terasa v gozdu, namenjena preživljanju prostega časa med poletno vročino. Terasa ima neposreden dostop iz dnevne sobe preko lesenega ganga. Skrita je med drevesnimi krošnjami, njena centralna točka pa je deblo drevesa, ki so ga naročniki ohranili in zgradili teraso okoli njega. Del terase je lopa s finsko savno. Ta skupaj s fasado, ograjo in garažnimi vrati tvori severno stranico objekta, ki je popolnoma zaprta in varuje bivalne prostore pred pogledi morebitnih mimoidočih.

Na južno stran pa se hiša odpira soncu. Umeščena je na grebenu hriba, kot del manjšega naselja 10 hiš, a na najvišji točki, ki pušča odprte razglede in hkrati onemogoča pogled v notranjost. Kljub temu, da ima dnevna soba več kot polovico sten odprtih z nezastrtimi okni, bi lahko vanjo videli le iz helikopterja.

Večji del zgornje etaže zavzema velik dnevni prostor s knjižnico. Njegovo središče je tristransko odprti kamin RUEGG, pomemben del pa predstavlja tudi sodobna, minimalistično oblikovana kuhinja z otokom. V zgornji etaži je še spalnica, s prehodom skozi garderobno omaro povezana s kopalnico. Posebnost kopalnice je atrij pred njenim oknom, ki omogoča dostop jutranjim sončnim žarkom.

V spodnji etaži sta dve manjši sobi ter kopalnica s straniščem. Sobi se s celostranskimi okni odpirata na vrtno teraso z bazenom, do katere imata svoj ločen dostop s stopnicami. Del spodnje etaže so še velika pralnica ter klet z delavnico in shrambo.

Lastnika sta hišo gradila zase, zato je bila zgrajena skrbno in premišljeno. Uporabljeni so bili vrhunski materiali in sodobna tehnika gradnje. Stavbno pohištvo  (okna in vhodna vrata) so iz macesnovega lesa. V tem materialu je izvedena tudi severna fasada, drsna garažna vrata ter vse terase. Del hiše je pokrit z dvokapnico, del objekta, ki kot kubus lebdi nad padajočim terenom, pa ima ravno streho. Izolacija hiše je izvedena v skladu z najnovejšimi smernicami. Hiša je energetsko varčna, opremljena s talnim gretjem in izolirana s 15 cm slojem izolacije. Ogrevana je z najsodobnejšo pečjo na pelete ter toplotno črpalko za sanitarno vodo.

V sobah je položen parket iz česanega oljenega (nelakiranega) dimljenega hrasta. Kopalnice so sodobno dizajnirane, opremljene s sanitarno keramiko Catalano. Kuhinja ter sobe so opremljene s po meri izdelanim pohištvom.

Hiša stoji na 997 m2 veliki parceli, ki je urejena v terase z vrtom, sadovnjakom in vinogradom. K njej sodi tudi 4.600 m2 gozda. Vrhnja terasa ob hiši je dovolj velika za druženje in igro, na njej stoji manjši bazen (premer 4,20 m, globina 1,10 m), v načrtu (že pridobljeno gradbeno dovoljenje) pa je večji bazen s prelivom.

Osnovni podatki o objektu:

parcela:  997 m2 zazidalne parcele + 4.600 m2 gozda
skupna neto površina objekta: 289 m2
neto bivalna površina: 180,7 m2, od tega:

 • zgornja etaža: 88,4 m2
 • spodnja etaža: 42,8 m2
 • kletni prostori: 49,5 m2
 • balkon: 10,5 m2
 • terasa: 53 m2
 • lopa s savno: 8,25 m2
 • garaža + shramba: 36,7 m2

Vabljeni na ogled!

Hiter kontakt

JURE BOH

Mesto nepremičnin d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: