facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana

695.000 €
= 3.546 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 196 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1907
  • codeŠifra: 6a5c72be

Značilnosti nepremičnine

  • Priključki
    check
  • Ogrevanje
    check Toplarna

Podroben opis nepremičnine

-

Na vogalu Miklošičevega parka, na stičišču Miklošičeve in Dalmatinove ulice, se ponosno postavlja zgradba slavnega arhitekta Maxa Fabianija. V drugem nadstropju je na prodaj veliko in zanimivo stanovanje (196,2m2).

Razteza se tako vzdolž Miklošičeve, kot tudi Dalmatinove ulice. Premore vsega skupaj deset sob. Verjetno bi bilo smotrno vsaj nekatere povezalti med seboj v večje, tako da bi dobili kakih šest sob velikih dimenzij. Stanovanje je svetlo, prostorno, z visokimi stropovi (3.6 m). Do stanovanja se vije lepo urejeno svetlo stopnišče, polno prelepih detailov. Stanovanje je primerno tako za razkošno domovanje, kot tudi za kakšno mirno pisarniško dejavnost. Nahaja se v drugem nadstrpju. Ogrevanje je na mestni toplovod.

Lokacija je izjemna. V enem najlepših predelov popotresne secesijske Ljubljane ob parku, ravnoprav odmaknjeno od vrveža Prešernovega trga, na drugi strani pa v strogem centru v središču dogajanja. V neposredni bližini je več bank, uradov, trgovin in lokalov. Blizu sta tudi dve osnovni šoli, vrtec, avtobusna postaja in še bi lahko naštevali. Parkiranje je urejeno v atriju stavbe. K stanovanju spada tudi klet v izmeri 12,9 m2.

Na voljo je enkratna priložnost kupiti stanovanje, ki je del legendarne stavbe brezčasnega videza in lepote. Poleg zapuščine velikanov slovenske arhitekture Plečnika, Vurnika, Kocha, je Fabianijeva stavba enkratna kulturna dediščina.  Zgradbe, ki tvorijo opus omenjenih arhitrektov, bodo v prihodnosti še pridobivale na veljavi in posledično tudi na ceni. 

Hiter kontakt

Rok Oberč

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: