facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana okolica, Domžale

1.300.000 €
= 3.679 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 353.4 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 674 m2
  • codeŠifra: 1194a46d

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    checkDvigalocheckPokrito parkirišče

Podroben opis nepremičnine

-

Razkošje je lahko tiho in nič kaj bleščavo, bistvo pa očem skrito. Sodobni trend, na katerega prisegajo mlajše generacije in zlasti tisti, ki si želijo udobja, ugodja, inovativnih tehnoloških rešitev in presežkov, a tega ne bi radi kazali in razglašali na ves glas. Takega razkošja, ki omogoča prijetno bivanje, se zavedajo predvsem prebivalci vile, ne pa radovedni sosedi in njihova okolica.

Sodobna vila pod svojo čisto, lahko bi rekli asketsko zasnovano zunanjostjo, skriva prostornih 360 m² in, morda presenetljivo, veliko topline. Skozi protivlomna vhodna vrata stopimo v vežo, kjer so sanitarije za goste in garderobne omare ter po meri narejena steklena vrata v velik dnevni prostor, ki je odprt in svetel. Kako ne bi bil! Poleg svetlih sten in prav takšnega pohištva, ki ga ni prav veliko, veliko svetlobe oddajajo steklene površine, ki vodijo na teraso. Lahko jih zakrijejo rolete na električni pogon. Za prijetno vzdušje pozimi skrbi še kamin, narejen iz kamna, pripeljanega z otoka Brač. Dnevni prostor je namenjen posedanju na kavču in druženju za veliko jedilno mizo, čez pult pa se nadaljuje v kuhinjo Nolte z gospodinjskimi aparati priznanih blagovnih znamk kot so Siemens, Liebherr in Miele. Ves leseni del je narejen po meri, tako pa je, pravzaprav, narejeno vse pohištvo po celotni hiši. Zanimiva je povezava kuhinje s hodnikom, na katerem shranjujejo živila, ki jih za pet trenutnih prebivalcev te vile ni malo, ter tega hodnika z garažo, od koder hitro in brez težav pospravijo pripeljano robo.

V tej hiši je resnično vse dobro načrtovano, vsak detajl, kar omogoča prijetno in praktično bivanje. Načrti so delo priznanega arhitekturnega biroja Studio Kalamar, a pri njihovi pripravi so aktivno sodelovali tudi lastniki vile. Ni čudno, da sta bili za to potrebni kar dve leti, saj je končni rezultat osupljiv in izjemen. Iz spodnjega v zgornje nadstropje vodi dvigalo, s katerim je povezano tudi podzemno nadstropje. Na prvi pogled dokaj draga kaprica ima velik smisel in praktičnost: med drugim olajša transport kupa perila iz sušilnice v spalnice, saj ga pri treh otrocih in dveh odraslih ni prav malo. V zgornji del vile se lahko povzpnete tudi po širokih stopnicah s stekleno ograjo, mimo stene, ki še čaka na umetniška dela. V ta namen je že postavljena točkovna razsvetljava, da bi detajli s slik prišli do izraza in jemali poglede gostov v dnevnem prostoru. Na zgornjem hodniku zagledate knjižno omaro iz lesa in nekaj vrat. Tri vodijo v otroške sobe – ena od njih se lahko pohvali z lastno teraso – ena pa v prikupno otroško kopalnico. Ljubek je pogled na tri umivalnike, izjemno praktična je tudi umestitev banje in tuš kabine ter vgradnja jaška za umazano perilo, ki je povezan s pralnico.

Del v vili, namenjen zakoncema, je prava mala oaza miru in zasebnosti. Začne se s predsobo, v kateri so vgrajene garderobne omare. V njej se nahaja tudi pisalna miza, ki predstavlja mini pisarno. Naslednji prostor je spalnica, skozi njo pa pridete še v kopalnico z umivalnikoma in dežnim tušem, medtem ko je stranišče ločeno z vrati. V celi vili so tako kar štiri stranišča in dve kopalnici. Tudi tu je odveč poudarjati kvaliteto vgrajenih materialov in pohištva. Naj omenimo, da vse straniščne školjke nosijo podpis Geberit ter da imajo vgrajen tako ventilator kot prezračevalni filter in pokrov s sistemom soft touch.

Prek parketa, ki je oljeni ameriški oreh, se v podzemni prostor spustimo z dvigalom. Še prej pa opazimo odprtino, ki vodi na ravno streho vile, kjer se nahaja vremenska postaja. Ob visokih temperaturah težko vzdržite na njej, čeprav bi se lahko tam tudi sončili, zdi pa se enkratna za romantično srečanje pod zvezdami ob kozarcu vina in prigrizkih.
Obsežno je tudi nadstropje, narejeno pod zemljo. Najprej nas navduši wellness soba s savno in počivališči, nato pralnica, pa odlagalna soba in igralnica. Slednja omogoča nekaj ur brezskrbja za starše, saj igrala zaposlijo tako njihove otroke kot tiste na obisku.

Tale vila v Domžalah pa ni le lepa in udobna, je tudi nadvse pametna. Lahko bi rekli, da veliko zadev opravi kar sama. Zasnovana je kot energetsko varčna, zato stroški njenega vzdrževanja niso tako zelo visoki, kot bi pričakovali glede na kvadraturo. Za ogrevanje prostorov in vode poskrbi toplotna črpalka, po potrebi tudi plin. Skozi prostore poteka prezračevanje prek rekuperacije. Vgrajena steklena okna in vrata so vrhunske kvalitete, kar onemogoča nepotrebno izgubo energije. Razsvetljava poteka prek žarnic LED in omogoča upravljanje jakosti svetlobe. Svetila delujejo na senzorje. Prek senzorjev delujejo tudi tende, ki zaznavajo tako jakost svetlobe kot padavine in veter. To pomeni, da se zaprejo ob vetru in dežju ter ponovno odprejo ob soncu. Pametne so tudi zunanje luči, ki se prižigajo oziroma ugašajo glede na sončni zahod ali vzhod.

Na terasi v pritličju lahko ob lepem vremenu poležavamo, imamo piknik ali le opazujemo otroke, kako se igrajo na popolnoma negovani travi, za kar poskrbita tako samozalivalni sistem z meteorno vodo kot robotska kosilnica. Dodatek k lepi sliki tega zunanjega dela so skrbno negovani bonsai. Protipotresno grajena vila skriva še en izjemno pomemben podatek, ki ga bodo veseli vsi navdušenci nad sodobno tehnologijo. Mnogo stvari, kot so ogrevanje, razsvetljava, varnostni sistem in kamere lahko upravljate na daljavo – in to kar prek vašega pametnega telefona.

Hiter kontakt

Rok Oberč

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: