facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana

590.000 €
= 3.073 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 192 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1904
  • codeŠifra: ecb907ad

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Parkirišče

Podroben opis nepremičnine

-

Si želite stanovanja, v katerem se boste resnično počutili kot doma in imeti občutek, da je kotiček ustvarjen le za vas, hkrati pa vseeno imeti občutek da ste v svobodnem, odprtem in sproščujočem prostoru, ki nudi več kol le vrhunsko bivanje? V moderno zasnovanem elegantnem stanovanju, ki vse to nudi z izjemno zanimivimi arhitekturnimi rešitvami, boste gotovo našli tisti manjkajoči drobec za vašo dušo, ki vas bo povsem prevzel.

Stanovanje je zasnovano kot loft, ki zagotavlja neutesnjeno in osvobajajoče in lagodno bivanje. Se sprašujete kaj je loft? V Sloveniji so takšna stanovanja prava redkost, zato verjemite, niste edini, ki mu loft predstavlja novost in hkrati vzbuja zanimanje. London, LA, Ženeva, New York so teh arhitekturnih biserov sicer polni, običajno se nahajajo na luksuznih in pregrešno dragih lokacijah, a tudi loft na Tavčarjevi vam bo zavidal znanec iz marsikaterega velemesta. Stanovanja, zasnovana kot loft, so zaželena zaradi izredno premišljenih tlorisov, ki omogočajo razgibanost, prehajanje prostorov iz enega v drugega, ter ločitev spalnice z lastno kopalnico in garderobo od drugih prostorov. Ker so prostori brez pregrad, oziroma so velikokrat pregrajeni le s steklenimi stenami, pa poleg zanimivih arhitekturnih rešitev zagotavljajo zračnost, odprtost in vrhunsko bivanje.

Vse zgoraj ane funkcionalnosti in prednosti lofta lepo združuje tudi stanovanje na Tavčarjevi, ki pa ga odlikujejo še odlična lokacija na vrhu staromeščanske stavbe, drznost interiera in smiselna vključitev vrhunskih elementov priznanih znamk. Stanovanje se nahaja v staromeščanski, ugledni in lepo urejeni secesijski hiši zgrajeni l. 1904, v kateri bivajo uglajeni in svetovljanski meščani. Leta 2006 je bila na tej staromeščanski stavbi na novi AB plošči zgrajena dvoetažna mansarda, ki lepo združuje pridih tradicionalnega in modernega, saj zaradi zaščite kulturne dediščine posnema predhodno obliko, a hkrati predstavlja enega najbolj sodobnih arhitekturnih dosežkov. Stavba ima novo streho s kvalitetno izolacijo, nove instalacije in napeljave, stanovanje pa odlikuje tudi popolnoma nova visokvalitetna in potresno varna jeklena konstrukcija. Stanovanje ima po naročilu narejena Velux okna z električnim, daljinskim odpiranjem oken in rolet. Velika prednost te čudovite mansarde je tudi v tem, da so že zbrana vsa potrebna soglasja in zbrana denarna sredstva za dvigalo, ki bo izdelano v kratkem. Odlika je tudi brezskrbno parkiranje v garaži, ki se nahaja v neposredni bližini, kjer stanovanju pripadata kar dve parkirni mesti.

Ob vstopu v stanovanje nas pričaka širok, mogočen hodnik, ki vodi v prostoren osrednji prostor. V moderni, pri mizarstvu Šenk izdelani kuhinji z mogočno več metrov dolgo tikovo jedilno mizo, ob kateri so mogočni umetelno izdelani stoli, bo svoj prostor našel tako ljubitelj vrhunske kulinarike, ki kulinarične umetnine rad deli s svojimi najbližjimi. Prednosti kuhinje, ki jih je potrebno omeniti, so nadstandardni pulti višine 92cm, elektronska vodila Blum, kamnita pult in korito znamke Labrador Antico, ter vrhunski aparati Miele, Bosch in Liebherr.
Desno od kuhinje se odpira velika dnevna soba, ki jo je v hladnejših dneh mogoče ogrevati s plinskim kaminom Bodart&Gonay, ki pa gotovo pričara tudi ambientalno toplino in da prostoru potreben romantični pridih. Izjemno svetla dnevna soba ima velika dvoetažna okna, ki nudijo veličasten pogled na vrhove stoletnih dreves. Čiste linije vrhunskih kuhinjskih elementov, zaobljenih tradicionalnih stolov ob veličastni mizi in vrhunska, udobna sedežna garnitura tvorijo čudovito zračno celoto.
Desno od dnevne sobe se nahaja veličasten ločen prostor, ki zajema prehodno garderobo s spalnico ter lastno kopalnico s tušem. Prostor je mogoče preurediti v dve ločeni spalnici.
Iz kuhinje v zgornjo etažo vodi stopnišče iz tikovega lesa, ograjeno s stekleno ograjo, ki predstavlja svetlo galerijo nad kuhinjo in dnevno sobo. Zgornja etaža z galerijo da loftu posebno vrednost, saj nudi vrhunske užitke in luksuz. V tej prelepi in svetli galeriji oziroma vrhnji etaži se nahaja prijeten kotiček za branje, gledanje najljubših filmov, pa vseeno dovolj prostora za rekreacijo-fitnes in delovni kotiček. Zagotovo pa boste našli potrebno sprostitev v nadstandardni kopalnici z veliko kadjo ter v infrardeči vgradni savni Biospectrum, ki predstavlja pravi domači wellness.


Vsa oprema stanovanja je skrbno barvno in ergonomsko izbrana in večinoma delana po meri ter z visokim sijajem. Gretje je talno z vgradnimi talnimi in stenskimi konvektorji, po tleh pa je položen teak Burma. Ogrevanje je urejeno na lastno plinsko samostojno Vaillant ecoTECpro enoto, prav tako sta v stanovanju vgrajeni kvalitetni klimatski napravi LG in Mitsubishi.
Stene kopalnic in nekatere druge stene drugod v stanovanju so oblečene v kamnite bloke travertin. V nadstandardnih kopalnicah z vrhunsko sanitarno opremo so tudi vrhunske pipe Gessi. Stanovanje ima odprte prostore, ločena je le spalnica z garderobo, medtem ko so sanitarni prostori pregrajeni s steklom. Sistem osvetljave je daljinsko voden s priznanimi znamkami svetil Fabiani, Antares in ALT.
Stanovanje je eno najbolj arhitekturno dovršenih, zanimivih in dizajnersko preciznih, lahko bi rekli tudi interierno drznih, kar jih trenutno ponuja ljubljanski nepremičninski trg.

 

Stanovanje se nahaja na odlični lokaciji v centru mesta, a kljub temu nudi popoln mir in zasebnost. Pogled iz dnevne sobe proti jugu na mogočne krošnje dreves, ki s svojo višino presegajo celo višino stavbe, resnično očara in stanovanje prežema z naravo.

 

Galerija nudi tudi možnost izhoda na odprti del strehe, kjer je predvidena zunanja terasa na že postavljenih kovinskih nosilcih. S te terase boste imeli razgled nad celim mestom. Loft je primeren za vse, ki zahtevajo svobodno in vrhunsko bivanje v moderno zasnovanem elegantnem, dizajnersko opremljenem stanovanju z izjemnimi arhitekturnimi rešitvami in najboljšimi vgrajenimi elementi priznanih znamk, ki navdušujejo z sodobnimi rešitvami in prelepim oblikovanjem. Zaslužite si osvobajajoče in lagodno bivanje s tehničnimi, arhitekturnimi rešitvami, ki zagotavljajo zračnost, odprtost in zato za marsikoga zobčutek bivanja v prostranem in novosti polnem vesolju.

Hiter kontakt

Rok Oberč

Rocco nepremičnine d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: