facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Jugovzhodna Slovenija, Šmarješke Toplice

160.000 €
= 11 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 15000 m2
  • codeŠifra: WS-18373

Podroben opis nepremičnine

Prodam posest 1,5Ha, občina Škocjan, bližnja vas Osrečje, več parc številk, v enem kosu.

 

Posest leži v celoti skupaj, polovica posesti je v strmini, kjer je tudi del vinograda.

Ima prost dostop. Urejena pot. Možen dostop z zgornje ali spodnje strani.

Posest je trenutno ograjena z električnim pastirjem, trenutno služi paši goveda in v vinogradniške namene.

 

Na posestvu so tri zidanice, dve pripravljene za rušitev. Od tega ena lesena velikosti 15m2 in ena kamnita 9m2. Zidanice so primerne za uporabo kot gradbeni material ali za popravilo ali izgradnje tretje. Tretja zidanica ima električni števec-priključena na el. omrežje, pripeljano električno napeljavo. Je dvo etažna, velikost ene kletne etaže je 15m2. Pritličje kakšen kvadrat več, je že več le v začetni fazi izgradnje,  potrebna celovite obnove ali rušitve. Na zgornjem delu posestva je tudi kup kamenja, primerna za izgradnjo, raketnih peči, zidov, utrjevanja poti...

 

Posest ima izvirno vodo, nadzemni in podzemni pritok vode, zdajšnja uporaba za napajanje živine. Na posestvu je približno 100 in več mlajših različnih vrst jablan. Nekaj več kot 10 je tudi starejših sort. Ima več kot 10 velikih orehov. Ter ostalo mešano sadje, češnje, fige, hruške, češplje, ringloji, cibore, nekaj marelic razporejenih za čez leto.

 

Na brežini ima okvirno 250trt starejše sorte(šmarnica, »amerikanka«), ki ne potrebujejo škropljenja. Dodatno v brežini je 500 cepljenih, (okvirno 300 rdeče in 200 za belo vino). Ima tudi okvirno 300 cepljenih vrezanih na terasi. Spodaj se nahaja tudi brajda dolžine 50m.

 

Posest je oddaljena 6km od bližnjih term, 2 km oz. 5min od športnega parka Vinica z nogometnimi in tenis površinami.

 

Posest je primerna za vse, ki si želijo mira, narave in samooskrbe na kateri bo vse večji poudarek. Paša je še bolj kot za govedo primerna za drobnico, koze, ovce, ograjene kokoši... Nepremičnino priporočamo vsem, ki si želijo bivati v objemu neokrnjene narave oz. imajo dobro poslovno idejo.

Hiter kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi: