facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

V skladu z odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji ni dovoljeno izvajati storitve nepremičninskega posredovanja.

Vse uporabnike portala Mojikvadrati.com pozivamo k preložitvi ogledov nepremičnin na kasnejši čas.

Vsi smo soodgovorni za preprečitev hitrega širjenja virusa.

Savinjska, Gornji Grad

170.000 €
= 810 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 210 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1999
  • reorderEner. izk. E
  • codeŠifra: PH00598MN

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Terasa
  • Ogrevanje
    check Talno gretje

Podroben opis nepremičnine

-

V Gornjem Gradu, ki leži ob reki Dreti sredi neokrnjene narave predalpskega sveta, v Zgornji Savinjski dolini, pod Menino planino in na koncu Zadrečke doline, kjer se naslanja na sedlo Črnivec, je naprodaj stanovanjska hiša v »Novem naselju«.

Gornji Grad ima bogato kulturno in zgodovinsko dediščino, hiša pa se nahaja v naselju Tičjek na samem obrobju kraja, kraja ki je znan po cerkvi sv. Mohorja in Fortunata, ki je največja katedrala v Sloveniji. Razgibana narava pa nudi obilo možnosti za rekreativne dejavnosti: pohodništvo, planinarjenje, kolesarjenje, jadralno padalstvo, lov, ribolov, rafting, kajak-kanu, zimski športi ...Kar pa je mogoče še najpomembneje je čisto okolje, tako da je Gornji Grad edina slovenska občina, včlanjena v Evropsko klimatsko zvezo, kar priča o izredni kakovosti bivalnega okolja. Sam kraj pa vam nudi ustrezno bivalno okolje saj ima vrtec, šolo, trgovino, bencinsko črpalko, cerkev.... ostalo pa je v bližnjem Nazarju ali Mozirju. V moderno urejenem novem naselju pa se nahaja tudi dom za starejše občane. Do AC odcepa Šentrupert je cca 35km ali pa se lahko zapeljete kar preko Črnivca proti Kamniku in naprej proti LJ.

Predmet prodaje je stanovanjska hiša na parceli velikosti 715 m2, ki je tekom celega dneva obsijana s soncem in je ravno toliko »nad krajem« da vam nudi lep pogled po Gornjem gradu, kar pomeni da vam poleg stavbe na parceli ostane še dovolj prostora še za zelenjavni vrt, nekaj sadnega drevja, zelenica, otroško igrišče…... Hiša je bila v zgrajena l. 1999, je redno vzdrževana in v stanju, ki vam brez kakšnih večjih investicij omogoča takojšnje bivanje, kar je tudi razvidno iz slik. Hiša ima cca 210m2 (po podatkih GURS) tlorisne površine stavbe, etažnosti K+P ( v vsaki etaži cca 100 m2), v primeru, da pa bi potrebovali še dodatno stanovanje, pa imate na razpolago še dodatnih cca 100 m2 mansarde.

Klet obsega garažo – uvoz iz ulice, vrata na daljinsko odpiranje, utility, 2x shramba, kurilnica sobo in še manjšo shrambo pod stopnicami. V pritlično etažo pridemo po notranjih stopnicah, kjer imamo glavni vhod v hišo, predprostor, WC z umivalnikom (za goste), kuhinjo, jedilnico z dnevnim prostorom in izhodom na teraso (pergola), in »nekoliko ločen« spalni del hiše, kjer imamo kopalnico z WC-jem (tuš kabina, kotna kopalna kad, kopalniški blok, bide in WC), 2x otroško sobo in spalnico. Mansardni del, pa kot smo že zapisali možnost dodatnega stanovanja v velikosti cca 100m2. Sama hiša je bila grajena po sistemu Velux montažna gradnja – oplaščen beton z izolacijo (podrobni podatki v priloženem »prospektu«), spodnji plošči sta betonski, stene so iz kombinacije impregniranega lesa, betona in stiroporja, kletna etaža kvalitetna hidroizolacija, ostalo pa PVC fasadni sistem. Okna so PVC 2 slojna, strešna kritina je Bramac z zračnim mostom in folijo, zgornja plošča pa je dodatno izolirana. Glavni energent v hiši je elektrika, na strehi je vgrajen sistem fotovoltaike (6 kw) za podporo ogrevanju in pripravi tople sanitarne vode. Vgrajen je 500l zalogovnik in dodatno še bojler za pripravo tople vode, v dnevni sobi pa je še kamin za dodatno ogrevanje. Hiša je zelo varčna, saj ima letno porabo elektrike (torej ogrevanje + vsa ostala poraba) cca 1500 €. Hiša ima priključke 3f elektrike, javni vodovod, javna kanalizacija in telefonije (Telemach trojček), ogrevalni sistem je delno radiatorski – vse termostatski ventili in delno talno gretje. Od opreme je v ceni že všteta kuhinja z vsemi aparati, ostalo po dogovoru. Zraven hiše je še dovolj zemlje, da lahko imate zelenjavni vrt, zelenico, otroško igrišče, piknik prostor, bazen....

V račun lahko vzamemo 1-2 sobno stanovanje v Zg. Savinjski dolini, seveda po predhodnem ogledu in dogovoru.

Za več informacij ali ogled pokličite na 041/538-419 Milan.


Hiter kontakt

Agenti Celje,

Agenti nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: