facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Videm

21.000 €
= 172 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 122 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 6819 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1844
  • reorderStanje: Potrebno prenove
  • reorderEner. izk. Ni potrebna (334. člen EZ-1)
  • codeŠifra: 1305

Značilnosti nepremičnine

  • Luksuz
    check Mirna lokacija

Podroben opis nepremičnine

Ptuj, Videm pri Ptuju, Repišče

Posest s cimpračo se nahaja vrh griča, s prečudovitim razgledom na sosednja gričevja v naselju Repišče, v Občini Videm pri Ptuju, do koder vodi urejena asfaltirana vaška cesta.

Cimprača obsega vhod in naprej kuhinjo ter kmečko sobo. V nadaljevanju objekta je velik prostor z leseno prešo ter manjši, ki služi za shranjevanj orodja. Cimprača po podatkih GURS-a stoji iz davnega časa 1844, narejena iz lesa, blata in slame. Nekoč je ponujala topel dom, sedaj služi občasni uporabi, vinarjenju, ter oddihom. Cimprača je delno tudi podkletena in ima visnko klet.  Toliko let, pa vendar preživela, že nekoč kljub pomanjkanju materialov so bili pravi mojstri, kajti trajnost takšnih objektov je res velečasna, zraven teka pa se ponaša z gradnjo, ki je zdrava in okolju prijazna, vsekakor vredna obnove, da ponovno zaživi. Urejen priključek za elektriko in vodo. Cimprača se nahaja ob privzdignjenem delu zemljišča, ob vaški asfaltirani vaški cesti, del ob cesti je pozidljiv, v rahlem nagibu, preostalo zemljišče se razteza po hribu navzdol in je v večjem nagibu ter predstavlja kmetijsko zemljišče. Sedaj še zasajena trta, ki se bo zaradi pomanjkanja časa žal posekala, odstranile se bodo tudi betonske sohe. Ostaja pa nekaj sadnega drevja.

Posest se prodaja zaradi pomanjkanja časa za nego, prodajalci bi želeli, da se posest obdeluje, in da ta miren kotiček bodoče kupce tudi osrečuje. Ostajajo lepi spomini, pa vendar je potrebno stopiti naprej, da si lahko nekdo ustvari nove. Posest ponuja številne možnosti od vrtičkanja, sadjarjenja, mogoče tudi poslovne priložnosti v turizmu, možnost pohodništva, v okolici veliko dobre, domače kulinarike.

Lepo vabljeni v objem Haloz, kjer vas čaka mir, žvrgolenje ptičkov, in kjer čas teče počasneje.

Več o občini:

http://www.videm.si/turizem

http://www.videm.si/turizem

 

Kupec prost plačila za posredovanje.

Hiter kontakt

Milena Jančič

M nepremičnine, Milena Jančič s.p.

Morda bi vas zanimalo tudi: