facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Nazarje

120.000 €

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • date_rangeZgrajeno: 1870
 • date_rangeAdaptacija: 1980
 • reorderEner. izk. Ni podatka
 • codeŠifra: PH00625AN

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Balkon
 • Priključki
  check Plinovod
 • Luksuz
  check Bližina narave

Podroben opis nepremičnine

-

Na mirni lokaciji v naselju Potok pri Nazarjah v osrčju narave se prodaja stanovanjska hiša z pripadajočim gospodarskim poslopjem in čebelnjakom. Parcela (dostop po asfaltirani cesti, v naselju Potok v bližini glavne ceste Nazarje – Gornji Grad, tako da je pluženje urejeno) leži v mirnem naselju, ki ga obdaja neokrnjeno okolje, ki nudi ogromno možnosti za uživanje v naravi, hkrati pa z lokacijo v bližini Nazarja (cca. 4km) in Mozirja (cca. 6 km) ponuja bližino javnih ustanov (osnovna šola, vrtec, občina, upravna enota) in bližino storitvenih dejavnosti (pošta, trgovine, avtobusna postaja,…).

Hiša (osnova letnik 1870, dozidana leta 1980) ima tri etaže P+1+M v skupni velikosti 276,6 m2 (po podatkih gursa). Hiša je lepo vzdrževana in po potrebi tudi adaptirana: zamenjana je bila kpl streha (l. 1980), okna (delno dvoslojna lesena, delno termopan) in plinska peč (cisterna za plin + peč, 2017). Hiša ima navadno fasado (omet), urejeno centralno kurjavo na plin, keramični grelnik v pritličju, ter keramični grelnik v 1. nadstropju. Hiša je priključena na javni vodovod, električno omrežje (trofazni tok), ima tro-prekatno greznico, telefonski priključek, internet (optično omrežje) in urejen odvoz smeti.

V pritličnem delu hiše (tla: delno betonska plošča, delno les, strop: betonska plošča) , ki je delno podkleten (klet velikosti cca. 20m2) je možno narediti povsem ločeno stanovanje (vstop z zunanje strani ali po notranjih stopnicah iz 1. nadstropja, velikost cca. 122m2- od tega cca. 44m2 delavnica z kurilnico) saj obsega 3 sobe (v eni sobi se nahaja keramični grelnik), kuhinjo z jedilnico (štedilnik na drva), shramba, kopalnica z WC (kad, wc, umivalnik). Povsem ločeno od preostanka pritličja (posebej zunanji vhod) pa se nahaja še večja delavnica z kurilnico, v kateri je možno izvajati različne dejavnosti.

V 1. nadstropju hiše (ločen zunanji vhod, ter notranje stopnišče iz pritličja) velikosti cca. (135m2) zaradi svoje velikosti in razporeditve omogoča uporabo kot ločenega stanovanja, saj obsega predprostor, kuhinjo z jedilnico (štedilnik na drva+ kombiniran štedilnik na plin in elektriko, izhod na balkon), dnevno sobo (keramična peč na drva, izhod na balkon), shrambo, otroško sobo, spalnico, ločen WC, dve kopalnici (v eni se nahaja kad, bide in umivalnik, v drugi se nahaja WC, tuš kabina in kopalniški blok), likalnica in večja soba z ločenim zunanjim vhodom, ki se lahko zaradi svoje velikosti (cca. 47m2) uporablja za razna praznovanja, druženja, hkrati pa omogoča izdelavo dodatnih otroških sob,…

Mansardni del hiše (vanj se dostopa po notranjih stopnicah iz prvega nadstropja) ima betonsko ploščo je neizdelan, vendar zaradi svoje velikosti omogoča izgradnjo dodatnih prostorov.

Na zemljišču velikosti 1013 m2, ki ponuja vse možnosti za ureditve večjega vrta, izdelavo otroškega igrišča, piknik prostora, preživljanja prostega časa v naravnem okolju, zraven hiše stoji še čebelnjak l. 1985 velikosti cca. 22m2 (po podatkih GURSA) in obsega skladišče opreme, skladišče medu in delovni prostor, ter gospodarsko poslopje l. 1906 (streha menjana l. 2017, kritina Creaton) velikosti 54,3m2 (po podatkih GURSA) in obsega dva ločena prostora, ki sta se uporabljala kot hlev, listnico in drvarnico.

Naselje Potok se nahaja v občini Nazarje, ki leži v severnem delu Slovenije, na zahodu meji na občino Gornji Grad, na vzhodu na občino Braslovče, na severu na Mozirje in Rečico ob Savinji, na jugu pa na občini Vransko in Kamnik. Sama občina pa je zaradi številnih podjetij (največje med njimi je BHS) dobila status industrijskega, obrtnega, prometnega in zaposlitvenega središča Zgornje Savinjske doline, ki zaposluje številne občane iz domače, kot tudi iz okoliških občin. Prav tako pa v bližnji okolici najdete številne naravne znamenitosti, kot so: Golte, Mozirski Gaj, Sotočje Savinje in Drete, Velika planina, Logarska dolina,…, ter številne kulturno- zgodovinske znamenitosti kot so: Frančiškanski samostan, razni muzeji, stara mestna jedra,…

Za več informacij in oglede pokličite na 041/741-602


Hiter kontakt

Agenti Celje,

Agenti nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: