facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Bled

195.000 €
= 1.489 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 131 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 424 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1700
  • reorderEner. izk. Ni podatka
  • codeŠifra: BL11_19AG

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Vrt

Podroben opis nepremičnine

-

Posredujemo pri prodaji stare kmečke hiše, zgrajene okrog leta 1700, ki je od  Blejskega jezera oddaljena le 1 kilometer.

Etažnost objekta je pritličje + nadstropje + neizkoriščeno podstrešje. Iz javno dostopnih evidenc izhaja, da znaša neto povšina stavbe 131,3 m2.

Vhod v deloma vkopano pritličje se nahaja na severnem delu stavbe. V spodnjem delu se nahaja veža, prehodni prostor v katerem se nahaja kurišče stare kmečke peči shramba, kopalnica, kuhinja in »hiša« kot so imenovali osrednji prostor stavbe v starih časih.

Po stopnišču, ki je še prvotno in v celoti ohranjeno se dostopa v zgornji del stavbe. S stopnišča se dostopa najprej v manjšo sobo, v tistih časih imenovano tudi »kujavnik«. Iz hodnika, ki trenutno služi kot kuhinja z jedilnico se dostopa do glavne spalnice in do zunanjega prostora za spravilo sena, ki služi kot zaprta pokrita terasa. Z malo domišljije jo možno prostor preurediti v funkcionalen dnevni prostor (zimski vrt, letna kuhinja, itd). Prostor je povezan z vrtom za objektom, ki je orientiran proti vzhodu in jugu.

Kljub temu, da je hiša primerna za bivanje, je potrebna obnove. Spodnja etaža je grajena iz kamna in je v zelo dobrem stanju. Zgornji del objekta je kombinacija kamna in lesa.

Unikatni ohranjeni kosi pohištva pričajo o bogati zgodovini objekta.Lepo ohranjeni so posamezni elementi objekta, kot je zunanji balkon, imenovan tudi »gang«, oboki nad vhodnimi vrati in okni ter notranje stopnišče.

Hiša je primerna predvsem za kupce, ki cenijo pridih zgodovine in nameravajo ohraniti prvotno zasnovo objekta, saj se stavba nahaja v območju varstva kulturne dediščine.

Objekt je priključen na vodovodno, električno, telekomunikacijsko, plinovodno (pripeljano do objekta) in javno kanalizacijsko omrežje za odpadne in meteorne vode.

Pogoj prodajalca je, da kupec nosi stroške plačila davka na promet z nepremičninami, v višini 2 %.

Za več informacij oz. ogled smo vam na voljo.


Hiter kontakt

Salomon nepremičnine,

Salomon nepremičnine

Morda bi vas zanimalo tudi: