facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Goriška, Nova Gorica, Solkan

258.000 €
= 1.308 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 197.2 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 670 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1911
 • reorderEner. izk. Ni podatka
 • codeŠifra: SO01_20AG

Podroben opis nepremičnine

hiša se nahaja v urejeni soseski, na sončni lokaciji v naselju s celovito urejeno komunalno infrastrukturo, v neposredni bližini reke Soče in ob vznožju Sabotina, tik ob italijanski meji.

Posredujemo pri prodaji končne vrstnehiše v urejeni stanovanjski soseski, ki se nahaja na idilični lokaciji v središču Solkana. V neposredni bližini teče reka Soča, blizu pa je tudi vzpetina Sabotin, po katerem poteka slovensko – italijanska meja. Italijansko morje (Manfalcone) je oddaljeno cca 20 km.

Hiša je primerna za kupce, ki cenijo udobje, odprtost in prostornost.

Hiša obsega pritličje, nadstropje in mansardo. Skupna neto površina objekta, kot izhaja iz javno dostopnih evidenc, znaša 197,2 m², od tega je uporabne površine 128,9 m².

V pritličju se preko veže dostopa v bivalne prostore, najprej v kuhinjo z jedilnico, ki je povezana z dnevnim prostorom. V dnevnem prostoru je odprt kamin na drva, s katerim se lahko ogreva spodnji del stavbe. Iz dnevnega prostora se dostopa na zunanje dvorišče z jugovzhodno orientacijo, preko katerega se razrašča avtohtono zelenje. V severozahodnem delu stavbe se nahaja odprt večnamenski prostor, iz katerega se dostopa do garaže, pralnice, kopalnice, sobe ter izhod na zunanji vrt na severnem delu zemljišča.

V nadstropju se nahajata dve spalnici, kopalnica in neizkoriščen odprt prostor.

Mansarda je v celoti neizkoriščena in ponuja možnosti za ureditev dodatnih prostorov. Stojna višina je omogočena le v slemenskem delu, primerno predvsem za spalne prostore.

Objekt odraža mediteranski stil. Okna in polkna so lesena in vzdrževana. Obe kopalnici sta obnovljeni (walk-in tuš) s kvalitetno keramiko. Spalnici sta opremljeni z unikatnim masivnim pohištvom.  Objekt se ogreva preko centralnega ogrevanja s pečjo na kurilno olje.

Vrt za hišo, s pogledom na Sabotin, ponuja veliko možnosti za preživljanje prostega časa, od ostale okolice pa je ločen z značilno kamnito medsosedsko ograjo. Del vrta je nadkrit in deloma že pripravljen za ureditev letne kuhinje (groba zidarska dela in vodovodni priključek)

V bližini vsa pomembna infrastruktura.

Hiša bo s svojimi detajli, kot so vhodno pročelje, unikatni kosi pohištva, pohištvo iz masivnega lesa, parket (ribja kost) prepričala vse, ki cenijo pridih preteklosti. Zasnova objekta se od izgradnje ni bistveno spreminjala in ohranja vse arhitekturne elemente značilne hiše za to območje.

Nova Gorica z okolico, ki se nahaja nekaj kilometrov južno je turistično naravnana, znana predvsem po gorskem kolesarjenju, raftanju, bungee jumping in ostalimi atrakcijami. Primerno tudi kot investicija  (airbnb).

Ostali pogoji prodaje:

Vselitev je možna takoj po plačilu celotne kupnine oziroma po dogovoru.

Stroški nepremičninske družbe za posredovanje in varno izpeljavo pravnega posla se delijo tako, da kupec plača 2%+ddv.

Za več informacij oz. ogled smo vam na voljo.

  Hiter kontakt

  Aleksander Gantar

  Salomon nepremičnine

  Morda bi vas zanimalo tudi: