facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Obalno - kraška, Sežana, Tomaj

184.000 €
= 674 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 273 m2
  • codeŠifra: WS-36343

Podroben opis nepremičnine

Naprodaj je tipična kraška domačija s kamnito enonadstropno staro hišo v izmeri 232 m2 z zaprtim dvoriščem, prizidkom iz leta 2001 v izmeri 41 m2 in kmetijskim zemljiščem površine 2320 m2 tik ob hiši.

Domačija se nahaja na najvišji točki Tomaja ob glavni cerkvi in iz nje je edinstven razgled na okolico proti vzhodu in jugu (od Nanosa do Repentaborja).

Domačija stoji na 575 m2 zazidljivega zemljišča in 2320 m2 kmetijske površine.

Dostop do dvorišča je urejen skozi kraški porton, pred katerim je prostor za parkiranje (zazidalno zemljišče v izmeri 217 m2).

Stara hiša je stavba stara več kot 100 let z obnovljenim ostrešjem (betoniran venec, tramovi, špirovci, planete, opečni strešniki). V pritličju se nahajajo: hram, klet, izba, kuhinja, nekdanji hlev z izhodom na kmetijsko površino, v nadstropju so 3 sobe in nekdanji prostor za spravilo sena. Hiša ima ohranjene  tipične kraške elemente: vodnjak, krušno peč, notranje kamnite stopnice…

Prizidek je pritličen objekt na novo zgrajen v kraškem stilu leta 2001. V njem se nahajajo: hodnik, dnevni prostor s kuhinjo, soba in kopalnica. Prizidek je opremljen in vseljiv.

Domačija je locirana na sončni južni strani in ima prelep razgled na okolico.

Stara hiša in novejši prizidek imata gradbeno in uporabno dovoljenje.

Za več informacij ali ogled domačije in vpogled v dokumentacijo nas pokličite.

Hiter kontakt

Morda bi vas zanimalo tudi: