facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana okolica, Velike Lašče, Dvorska vas

65.000 €
= 433 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 150 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 396 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1833

Podroben opis nepremičnine

0% provizije za kupca

Kupec pri nakupu nepremičnine ne plača nobene provizije!

Ogled lahko rezervirate kadarkoli na www.mezanin.si

MEZANIN d.o.o. – nepremičninska agencija, kjer provizija ni vezana na %. Prodajalec plača  fiksno ceno  1.590 €, kupec naši agenciji za posredovanje ne plača ničesar.

Stavba predstavlja staro kmečko hišo, zgrajeno l. 1838. V sestavu te male posesti sta še ekstenzivni sadovnjak in skedenj, vse na ločenih parcelah skupne površine zemljišča 774 m². Tloris stavbe meri približno 16 x 9 m, višinski gabarit pa zajema K + VP + visoko podstrešje. Stavba je zidana z mešanim gradbenim materialom (opeka, kamen, les), pri čemer so zunanje stene zidane s kamnom v debelini 60-70 cm. Stropna konstrukcija nad kletjo in nad pritličjem je masivna obokana. Tla so delno lesena, delno kamnita, stene in stropi ometani ter beljeni. Okna so lesena, dvojna dim. 100/120, 120/120 cm, vrata pa iz masivnega lesa. Ostrešje je leseno pokrito z opečnato kritino. Stavba je opremljena s priključki za vodo, elektriko, telefon in greznico. IT optični kabel je položen ob hiši. Za ogrevanje je ohranjena stara kmečka lončena peč.

Za ljubitelje je zaradi svoje starodobne arhitekture in masivne konstrukcije stavba zanimiva za obnovo in posodobitev.

V nasprotnem primeru je možna rušitev in gradnja nove stavbe.

Stavba se nahaja v središču male, mirne vasi sredi pogozdenih gričkov in kmetijskih površin, obdana z ostalimi vaškimi hišami, vmesnimi sadovnjaki in vrtovi. Nekatere od njih so obnovljene. Vas je urejena, dostopne poti so asfaltirane.

Avtobusno postajališče je 2 km stran. Ostala infrastruktura: šola, ZD, pošta, banke in različne trgovine so v Velikih Laščah, Ribnici oz. Novi Vasi, ki so oddaljene do 16 km.

Mansarda:

Visoko podstrešje je še neizkoriščeno.

Pritličje:

V visokem pritličju so stanovanjski prostori, ki zajemajo vežo, prehodno črno kuhinjo, veliko dnevno sobo z lončeno pečjo, spalnico, sobo in kopalnico.

Klet:

V kleti se nahajajo gospodarski prostori.

Ogled nepremičnine lahko rezervirate v oglasu na povezavi https://mezanin.si/adverts/256

Še več profesionalnih fotografij, tloris, podroben opis nepremičnine in natančno lokacijo na zemljevidu si prav tako oglejte na povezavi https://mezanin.si/adverts/256

MEZANIN.

  Hiter kontakt

  MEZANIN PRO nepremičnine d.o.o.

  MEZANIN PRO nepremičnine d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: