facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Braslovče, Dobrovlje

380.000 €
= 8.837 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 43 m2
  • date_rangeZgrajeno: 2017
  • codeŠifra: PH4646040DB

Podroben opis nepremičnine

Pozdravljeni,

si želite življenja na unikatni kmetiji na samem, zemljišča v enem kosu in neokrnjene narave, ki vas obdaja z vseh strani?

KJE: Posestvo se nahaja na hribovsko kmečkem območju na nadmorski višini 400 m v naselju Dobrovlje v Občini Braslovče. Do šole, vrtca, pošte, trgovine je slabih 7 km, do ac priključka Vransko pa slabih 5 km varne vožnje.

OBJEKTIVNI PODATKI : 

Vsi objekti na posestvu so starosti med 4 do 2 let. Kmetija zajema : 

- leseno vikend hiško v velikosti 43 m², katera je primerna za bivanje saj je  izolirana in s priključkom za vodo in elektriko in ogrevanjem na drva.

- drvarniva v velikosti 32 m² s hlevom za koze v velikosti 12 m²

- večji hlev za koze s senikom za cca 50 koz v velikosti 78 m²

- kozolec predelan v letno kuhinjo na eni strani, spalnim delom na drugi strani in odprtim dnevnim prostorom na sredini. 

- lopa za orodje

Na posestvu je pripravljen teren za gradnjo 2 stanovanjskih lesenih hiš iz brun z veljavnim gradbenim dovoljenjem prva velikosti cca 130 m² (pritlične etažnosti) s teraso in druga velikosti 85 m² (etažnosti P+M). 

Do vseh objektov in tudi do terena kjer je le priprava za gradnjo hiš sta speljana tako voda iz lastnega izvira kot tudi elektrika. Na parceli je postavljen tudi hidrant in rezervoar za vodo velikosti 38 m3.

Kmetija zajema skupno 21,2 ha površin, od tega 18 ha pomlajenega pretežno smrekovega in bukovega gozda (v gozdu je tudi hrast, gaber, kostanj) in skozi gozd so urejene gozdne vlake za varno in neoteženo spravilo lesa. Povprečen možen letni izsek lesa je med 100 in 150 m3, brez da bi oškodovali gozd za dodaten letni zaslužek, 0,5 ha predstavlja zazidljiva površina na posestvu, ostalo 2,7 ha predstavljajo pa pašniki, travniki, sadovnjak ter velik vrt kjer je v izgradnji unikaten rastlinjak iz ohranjenega lesa starega hleva in visoke grede, polne dišavnic in zelenjave. Na kmetiji je trenutno 40 burskih koz, katere vam bodo krasile in kosile posetvo. 

Posestvo ni tipična kmetija ampak odlično izhodišče za zagon butičnega turizma v neokrnjeni naravi. Varnost na posetvu predstavlja ograda in vstop na "grunt" ki je ovenčan s kapijami in vrati na daljinca. 

Kmetija je vpisana v zemljiško knjigo.

Vabljeni na ogled in verjamem da vam bo posest očarala. 

KUPEC NE PLAČA PROVIZIJE. Uredimo celoten prodajni postopek in Vam pomagamo urediti ugodno financiranje.

Lep pozdrav, Damijana

  • parkirno mesto
  • terasa

Hiter kontakt

Boris Ješovnik

Market center Omnis d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: