facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Vitanje, Brezen

272.300 €
= 1.505 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 180.9 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1989
  • codeŠifra: PH4646032DB

Podroben opis nepremičnine

Pozdravljeni,

si želite mirnega življenja na idilični manjši kmetiji, zemljišča  v enem kosu in neokrnjene narave, ki vas obdaja?

KJE: ​​​​V Savinjski dolini v naselju Brezen v občini Vitanje, ki je do mesta Celje in AC priključka Celje center oddaljeno dobrih 20 min varne vožnje. Le slabih 5 min vožnje je do večjega  naselja Vitanje, kjer je šola, vrtec, zdravstveni dom,lekarna, trgovine,...Organiziran je javni in šolski prevoz, tako rekoč pred hišo, za mobilnost tudi brez uporabe avtomobila.

OBJEKTIVNI PODATKI:

Kmetija zajema večjo premišlljeno zgrajeno medetažno hišo, letnik 1989 z vgrajenimi kakovostnimi materiali. Ogrevanje hiše je na radiatorje na centralno s trdim gorivom ali na kurilno olje, za gretje vode pa je toplotna črpalka. Fasada je demitna debeline 15 cm, kar znatno pripomore k zmanjšanju stroškov ogrevanja in povečanju izolativnosti hiše.Okna so troslojni termopan, žlebovi na hiši so bakreni. Vodovod je iz lastnega zajetja za vodo izpod hriba, greznica je pravtako lastna triprekatna. V hiši je priključek za internet, do hiše pa je speljan tudi optični kabel, za še večjo mobilnost v naravi.

Hiša etažnosti P+1+M v skupni izmeri 180,9m² zajema:

- v pritličnih prostorih je večja dnevna soba z izhodom na letno teraso na eni strani in izhodom na zimsko teraso na drugi strani, kuhinja, kopalnica z wc-jem, shramba ter notranja garaža,

- v prvem nadstropju je spalni del s 3 sobami ter kopalnica s kadjo in wc-jem,

- v mansardnem delu je ena večja spalnica in manjša soba.

Vsa oprema ostane v hiši.

Ob kmetiji je tudi gospodarsko poslopje in sicer manjši hlev s strojno lopo za potrebno kmetijsko mehanizacijo, hiša pa se z nadstreškom povezuje z dodatnim poslopjem, namenjenim garaži in delavnici. Ob vstopu na 'grunt ' pa je tudi drvarnica.

Kmetija zajema skupno 4 ha površin, od tega 2 ha mešanega gozda, ki je urejen z gozdnimi vlakami in 2 ha travnikov in stavbnega zemljišča. Prednost kmetije je da se drži skupaj v enem kosu. Ob vznožju je večja ravna parcela, kjer je velik vrt, pomlajen sadovnjak, otroška igrala in kamin. Zgornji del kmetije obsegajo travniki in veliko sadnih dreves, ki bogato rodijo. Novemu lastniku skupaj z nepremičnino pripada tudi celotna kmetijska mehanizacija  (traktor, kosilnica, cepilec za les, gozdna vitla, preša za sadje, motorne žage,... ) katera je že v ceni, za nemoteno delovanje kmetije še naprej. Zaradi same pozicije kmetije pa je možnost gradnje vikendov v turistične namene, morebitna postavitev obore za divjad ter s tem privabljanje turistov, ki jih v tem koncu Slovenije ne manjka zaradi bližine Pohorja, Rogle, Paškega Kozjaka, term Zreče, vesoljskega centra Noordung,... Za pluženje snega vam bo pozimi poskrbela občina.

Vabljeni na ogled. Glede cene možen dogovor. 

Pomagamo Vam urediti najugodnejše financiranje! 

Lep pozdrav, Damijana

  • 2
  • da
  • več parkirnih mest
  • balkon, terasa
  • kurilno olje, ogrevanje s toplotno črpalko, ogrevanje na drva

Hiter kontakt

Boris Ješovnik

Market center Omnis d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: