facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Škofja Loka

290.000 €
= 734 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 395.1 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 424 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1987
 • date_rangeAdaptacija: 1991
 • reorderEner. izk. V izdelavi
 • codeŠifra: 949

Podroben opis nepremičnine

Brez stroškov za kupca

Prodaja se arhitekturno razgibana, prostorna in iz najkvalitetnejših, zdravju prijaznih materialov zgrajena dvostanovanjska hiša, ki zaradi posebnih umetniških detajlov predstavlja pravo mojstrovino. 

Grajena je bila v dveh fazah. 

Klet in pritličje iz l. 1968 predstavlja samostojno stanovanje z ločenimi števci za vodo, elektriko in ločenim centralnim ogrevanjem na olje (cisterna 4000 l). Stanovanje je potrebno notranje prenove. 

Prvo nadstropje in mansarda sta bili zgrajeni l.1991, kar predstavlja drugo stanovanje, ki ni bilo nikoli vseljeno. Ima ločene števce in ločeno centralno ogrevanje  na olje. Cisterna je polna (3000 l).

KLET - ima betonirano celotno zadnjo in bočni steni, prav tako je delno iz betona tudi južna stena. Z navadnimi zidaki so pozidane vse predelne stene. Novejša klet pod vhodom v zgornje stanovanje in klet pod teraso imata stene iz betonskih zidakov. Plošča je betonska. Talna izolacija-kamena volna, vezane plošče.

PRITLIČJE - je grajeno klasično z modularno opeko. Nenosilne pregradne stene so večinoma grajene iz zidakov. Osnovna plošča je montažna, ki je bila pri nadzidavi dodatno izolirana in okrepljena z nosilno betonsko ploščo. S tem posegom se ni izboljšala le toplotna izolacija pač pa tudi zvočna izolacija. Električni kabli so v stenah.

PRVO NADSTROPJE IN MANSARDA  - vse stene so zidane v plasteh (fini omet, grobi omet, modularec, 10 cm steklene volne Novoterm, zračni kanal, votlak 10 cm, grobi omet, Teranova).

Predelne stene so zidane iz različnih tipov opek. Vsi ometi so klasični. Plošča je betonirana. Elektični kabli so v ceveh. Uporabljeni premazi in parketni lak so bio sestave (zdravju prijazni).

STREHA - vsa lesna konstrukcija je narejena iz zdravega lesa in je bila pred vgradnjo nekajkrat obdelana z bio-zaščitnimi premazi.

Prerez strehe je sledeč (od znotraj navzven): lesna obloga iz sibirske smreke, parna zapora iz plastificirane alufolije, toplotna izolacija (steklena volna Novoterm) 20 cm, paropropustna folija, deske z režami, zračni kanal 7 cm, deske, lepenka dachpapa, strešna kritina Tegola Canadesse.

Vse obrobe in žlebovi so bakreni.

HIŠO KRASI NEKAJ POSEBNIH DETAJLOV, KI SO VEČINOMA VIDNI TUDI NA FOTOGRAFIJAH: 

- Starinski portal na vhodu je prenešen iz nekdaj mogočne gruntarske hiše iz bližnje vasi Selca.

- V avli spodnjega stanovanja so tla prekrita s starim, še ročno lomljenim hotaveljskim marmorjem, katerega žila je že davno izčrpana (pestrost in nasičenost barv).

- Stopnice in ograja zgornjega stanovanja so ročno izdelana iz uležanega vrhunskega slavonskega hrasta. Naredili so jih že pokojni mojstri iz Selške doline - vsak detajl je zdelan ročno in še na starinski način. Vsak nosilec ograje je torej v celoti ročno izdelan element - unikat.

- Enako velja za ročno izdelana vrata iz sibirske smrekovine, s katero je  obito tudi vse podstrešje.

- V zgornjem stanovanju je po meri izdelana kuhinja, ki je opremljena s kvalitetno nerabljeno belo tehniko.

- Zelene keramične ploščice z oranžnim motivom, ki so na tleh in stenah v nekaterih prostorih, so enkratni umetniški izdelek slovenskega slikarja Jožeta Ciuhe. Na ploščicah je njegov motiv, ki izraža njegov umetniški pogled na bivanje v Sloveniji,  kjer se Evrope (zelena) dotika temperamentni in ognjeviti orient (oranžna). 

- Nad pročeljem vhoda je prostor za fresko, ki je sicer še prazen, saj naj bi bila na njej upodobljena freska lastnika. Prostor se nahaja na steni neposredno ob zunanjem vhodu v zgornje stanovanje.

- Posebnost stavbe je vinska klet, okrašeno s stebrišči in oboki.

Hiša se nahaja v mirnem, elitnem predelu Škofje loke, s čudovitim razgledom na mestne znamenitosti in okoliško zeleno gričevje, zelenje in parke. Hiša je od zgodovinskega, lepo urejenega centra mesta s številnimi znamenitostmi in bogato turistično ter gurmansko ponudbo oddaljena 10 minut hoda. 

V bližini je vsa potrebna infrastruktura, v neposredni bližini je zdravstveni dom.

Nepremičnina je prosta bremen in ima vso potrebno gradbeno dokumentacijo in uporabno dovoljenje. 

Vljudno vabljeni, da nas kontaktirate za dodate informacije.

Za več informacij, točen naslov in dodatne slike pojdite na spletno stran https://mezanin.si/adverts/949. Agentu napišite Sporočilo ali si Rezervirajte ogled, da vam lahko pomagamo do vašega novega doma!

MEZANIN – nepremičninska agencija, kjer prodajalec plača fiksno ceno 1.590 €, kupec pa naši agenciji za posredovanje ne plača ničesar.

  Hiter kontakt

  MEZANIN PRO nepremičnine d.o.o.

  MEZANIN PRO nepremičnine d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: