facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Markovci, Borovci

59.000 €
= 634 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 93 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 5609 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1920
 • date_rangeAdaptacija: 1990
 • reorderEner. izk. Ni podatka

Podroben opis nepremičnine

VEČJE POSESTVO NA RAVNI SONČNI LEGI, S STARO KMEČKO HIŠO IN VELIKIM KMETIJSKIM POSLOPJEM, Z LEPIM RAZGLEDOM NA PTUJSKI GRAD in DVOREC DORNAVO. Zelo zanimivo za samooskrbo (poljedelstvo), morda povezano z dopolnilno turistično dejavnostjo (vinotoč, kolesarjenje, ježa), ker gre za lepo lokacijo med Ptujem, Borlom, Ormožem, Halozami in Dornavo. Zanimivo tudi za lastnike konjev, ki potrebujejo dovolj prostora za konjerejo in čudovito okolico, kjer je možna ježa.

VEČJE POSESTVO NA RAVNI SONČNI LEGI, S STARO KMEČKO HIŠO IN VELIKIM KMETIJSKIM POSLOPJEM, Z LEPIM RAZGLEDOM NA PTUJSKI GRAD in DVOREC DORNAVO

V občini Markovci prodamo 5.609 m² veliko posestvo, na katerem sta propadajoča kmečka hiša in gospodarsko poslopje.

Kmečka hiša je bila zgrajena leta 1920, s površino dela stavbe 93 m² in uporabno površino dela stavbe 72,6 m². Hiša ima kuhinjo, tri sobe in kopalnico ter stranišče. Zanimiva je zaradi stare obokane vinske kleti, sobe z edinstvenim obokanim stropom, starinskim pohištvom, krušno pečjo in verando. Dobrih 40 let ni več naseljena, čeprav se je  uporabljala kot vikend, zadnjih 10 let pa je prazna. Kljub temu je doživela določeno obnovo: streha in žlebovi so bili obnovljeni leta 1990, vendar propadajo, narejeni so bili estrihi in nova fasada. Zdaj je v zelo slabem stanju. Ima pa hišno številko ter priključke na elektriko in vodovod. Energetska izkaznica: F (ogrevanje na elektriko).

Kmetijski objekt je bil zgrajen leta 1890, ima površino dela stavbe in uporabno površina 133,5 m².

Zemljišče je delno stavbno: ena cela parcela, velika 1.218 m² je stavbno zemljišče, s podrobno namembnostjo: površine podeželskega naselja. Druga parcela je velika 4.391 m² in ima 176 m² stavbnega zemljišča ter 4.215 m² najboljših kmetijskih zemljišč.

Nepremičnina se nahaja v naselju, kjer se vrstijo vse hiše na levi in desni ob cesti, ki ni prometna.

Zelo zanimivo za  samooskrbo (poljedelstvo), morda povezano z dopolnilno turistično dejavnostjo (vinotoč, kolesarjenje, ježa), ker gre za lepo lokacijo med Ptujem, Borlom, Ormožem, Halozami in Dornavo. Zanimivo tudi za lastnike konjev, ki potrebujejo dovolj prostora za konjerejo in čudovito okolico, kjer je možna ježa.

  Spletna stran

  http://www.real.si/

  Hiter kontakt

  Blanka Čižek

  GRAL REAL, d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: