facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Savinjska, Polzela

52.500 €
= 75 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • photo_size_select_largeParcela: 699 m2
  • codeŠifra: PZ00506JP

Podroben opis nepremičnine

To stavbno zemljišče, ki vam ga ponujamo v nakup se nahaja le streljaj od imenitnega dvorca. Tako bo novi lastnik lahko vsak dan občudoval njegovo lepoto.

Na stavbnem zemljišču sta stara stanovanjska stavba in gospodarsko poslopje. Stabi sta v slabem stanju in primerni za rušitev.
Prednost parcele je, da imate za novogradnjo komunalno infrastrukturo in delno priznan komunalni pispevek.

Zgradite si svoj novi dom na območju Polzele, ki je bilo že zgodaj poseljeno, saj je Mark Avrelij ob reki Savinji postavil močan tabor II. italske legije. Srednjeveška zgodovina kraja je bila povezana dvorci, ki se nahajajo v neposredni bližini, kar dokazuje pomembno lego Polzele. 
Dvorec Šenek je poznobaročna zgradba, ki stoji na položni vzpetini na severnem robu Polzele. Prvotno je bil žovneška posest in je omenjen leta 1288. Grad, ki je imel obliko stolpa, se je v pisnih virih velikokrat omenjal, vendar so ga v celjsko – habsburški vojni leta 1493 Celjani sami porušili. Leta 1493 so pod starim dvorcem sezidali novega.
Sedanji dvorec Šenek, ki je v osnovi podkvaste oblike, so Raumschűssli sezidali verjetno že v drugi polovici 15. stoletja. 
Lastniki so se večkrat menjavali. Preprosta zgradba je bila velikokrat prenovljena, najbolj v sredini 18. stoletja, ko je jedro glavnega trakta dobilo baročno podobo in v sredini 19. stoletja, ko so njegovi fevdalni lastniki Pongratzi dali dvorcu sedanjo podobo. Poleg obeh novih traktov so pozidali tudi okrogel stolp, dvorec pa so obdali s parkom, polnim eksotičnih dreves.
Park je zasnoval švedski vrtni arhitekt Swennson.

Vabimo vas, da nas kontaktirate na info@kapitol.si.

Še več naše ponudbe si lahko ogledate na https://www.kwslovenia.com/.

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo srečanja z vami.

    Hiter kontakt

    Janko Parfant

    Market center Omnis d.o.o.

    Morda bi vas zanimalo tudi: