facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Šiška, Tacen

590.000 €
= 4.754 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 124.1 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 421 m2
 • date_rangeZgrajeno: 2018
 • reorderEner. izk. A2
 • codeŠifra: PH98889207AZ

Značilnosti nepremičnine

 • Priključki
  check Optika
 • Ogrevanje
  check Talno gretje

Podroben opis nepremičnine

-

Na severnem obrobju Ljubljane, v idiličnem okolju ob reki Savi in v neposredni bližini Šmarne gore – v priljubljenemTacnu,  Vam v nakup ponujamo samostojno enodružinsko hišo, dokončano in vseljeno leta 2018. V bližini se nahaja vsa potrebna javna infrastruktura (pošta, trgovina, lekarna, vrtec itd.), oddaljenost od centra Ljubljane pa je le 5-10 minut.

Hiša, ki stoji v urejenem naselju, obsega dve etaži (P+N+podstreha) s skupno površino 124,10 m2 ter dodatno pohodnim podstrešjem. Orientirana je v smeri sever – jug, s pogledom na reko Savo na jugu in Šmarno Goro na severu. Hiši pripada skupno 421 m2 zemljišča (dve parceli), na katerem stoji poleg hiše še toplotno izolirana vrtna lopa v velikosti 10 m2, idealna za varno shranjevanje vrtnih in drugih zunanjih pripomočkov. Ob lopi je postavljena visoka greda za gojenje rastlin. Z vidika zunanjosti nepremičnine se na severni strani hiše nahaja veliko asfaltirano dvorišče, kjer je možno parkiranje za vsaj 6 avtomobilov, na južni strani pa se hiša odpira na tlakovano teraso v velikosti  40 m2 s pogledom na reko Savo. Teraso obkroža urejena zelenica s številnimi drevesi. Parceli se nadaljujeta v približno 150 m2 velik obrečni pas ob reki Savi, s čimer je poskrbljeno za občutek širše umeščenosti v naravno okolje. Vzdrževanje in raba obrečnega pasu je v domeni lastnikov hiše.  

Hiša je grajena v najvišjem standardu energetske učinkovitosti in je uvrščena med skoraj nič-energijske hiše, za kar je bila v času gradnje prejeta tudi subvencija oz. nepovratna finančna spodbuda Eko sklada. Hiša je grajena kot klasična opečnata gradnja, zunanje stene so toplotno zaščitene z 20 cm toplotne izolacije, betonska streha pa s 40 cm toplotne izolacije. Vgrajena je sistemska pralna fasada in kvalitetna troslojna okna višjega cenovnega razreda, z električno vodenimi žaluzijami in komarniki na vseh oknih. Za ogrevanje prostorov in sanitarne vode je vgrajena toplotna črpalka zrak – voda. Izpostavili bi še nizkoenergijska lesena vhodna vrata, prav tako višjega cenovnega razreda, talno gretje z izjemno nizko porabo(pod 200 EUR letno) in centralno prezračevanje z rekuperacijo toplote v vseh prostorih hiše. Kot tlak je po celotni hiši položena vinilna talna obloga, v kopalnicah pa keramika. Izveden je priklop na mestno kanalizacijo in optiko, narejena pa je tudi predpriprava za centralni alarmni sistem in pametno hišo.

Pritličje hiše obsega prostoren osrednji bivalni prostor, ki zajema dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo.  Njegovo  središčno točko predstavlja trendovski kuhinjski otok, ki deluje kot povezovalni element v prostoru. Izpostavili bi veliko, udobno sedežno garnituro in sodobno minimalistično kuhinjo  s kakovostnimi vgradnimi gospodinjskimi aparati priznanega proizvajalca s podaljšano garancijo. Celoten prostor zaznamujejo predvsem velike panoramske steklene površine, ki poskrbijo za oblico dnevne svetlobe in visoko kakovost bivanja. Iz pritličja je omogočen neposreden dostop do sončne terase. Poleg navedenega odprtega in zračnega osrednjega prostora pritličje obsega še manjšo kopalnico s sanitarijami (wc in umivalnik) ter tušem, predsobo, tehnični prostor oz. »utility« in vhodni vetrolov.Višina stropov v pritličju je 3 m.

Nadstropje, do katere se dostopa preko notranjega stopnišča, obsega 3 izjemno svetle spalnice (glavno spalnico ter dve otroški oz. mladinski sobi, z možnostjo ureditve v kabinet), garderobno »walk-in closet« sobo, ter kopalnico nadstandardnega modernega izgleda z vgradno kadjo, tuš kabino in dvojnim umivalnikom. Do vseh prostorov v nadstropju se dostopa iz krajšega središčnega hodnika, stropovi pa so v tej etaži visoki tudi do 5 m.

Hiša se prodaja opremljena. Poudarili bi, da je bilo veliko pohištvamizarsko izdelanega po naročilu. Kot zanimivost pa bi izpostavili še pozitivne afirmacije, ki so v obliki trendovskih spročil in grafik razporejene praktično v vseh prostorih hiše in tvorijo rdečo nit celotne bivanjske dinamike hiše.

Hiša je zemljiško-knjižno urejena in ima vso potrebno dokumentacijo (gradbeno dovoljenje, dokazila glede skoraj nič-energijske gradnje). 

Prednosti hiše so predvsem:

 • izjemna lokacija, ki nudi odlično izhodišče za sprehode in izlete v naravo ter rekreacijo, predvsem zaradi bližine gozdnih poti in Šmarne gore,
 • varna in mirna soseska,
 • skoraj nič-energijska hiša, ki omogoča izredno velike prihranke pri porabi energije,
 • sodobna zasnova prostorov z osebno karakterno noto posameznih prostorov, 
 • kakovostni vgrajeni materiali višjega cenovnega razreda,
 • maksimalni možni izkoristek zunanje svetlobe in zračnost razporeditve, kar prinaša sozvočje med zunanjim in notranjim bivanjem v hiši v Tacnu. 

Vredno ogleda in nakupa! 

Lepo vabljeni!


Hiter kontakt

RCN d.o.o.

RCN d.o.o.

Morda bi vas zanimalo tudi: