facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Vič-Rudnik, Rožna dolina

1.290.000 €
= 3.131 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 412 m2
  • photo_size_select_largeParcela: 1348 m2
  • date_rangeZgrajeno: 1960
  • reorderEner. izk. F
  • codeŠifra: V154

Podroben opis nepremičnine

LJUBLJANA – Rožna dolina – Vila Katarina

Na eni bolj zaželenih lokacij, v Rožni dolini, posredujemo pri prodaji samostojne, enodružinske stare mestne vile, ki jo odlikuje odlična umestitev v prostor in parkovno urejen vrt na zemljišču, v velikosti 1.348 m².

Samostojna mestna vila, ki datira v 60-ta leta se nahaja na mirnem predelu Rožne doline in je umeščena na zares velikem zemljišču na sredino, zato jo odlikuje obilica zelenja in popoln mir. Velik, prostoren vrt, ki jo obdaja, je parkovno urejen z okrasnimi drevesi, ki stanovalce zakrijejo pred radovednimi pogledi sosedov, različnimi grmovnicami, ki skozi celo leto vrtu dodajajo barve, zelenjavnim delom, kjer je, ob pridnih rokah, zagotovljena samo-oskrbnost in prostornim dvoriščem, kjer je omogočeno dodatno parkiranje.

Vila je kvalitetno zgrajena, saj so ob gradnji uporabili predvsem naravne materiale, je skrbno negovana in odlično ohranjena.

Skupna bivalna površina, ki predstavlja 6 velikih sončnih sob (2 v pritličju in 4 v nadstropju), bivalno kuhinjo, marmorno stopnišče z galerijo, kopalnico, 2x sanitarije, pralnico, povezovalni hodnik, dvoetažno klet, ter garažo za dve vozili, meri 412 m². V vseh sobah so dimniki, ki omogočajo postavitev kamina, v eni pa je že zaprt kamin. Strop, ki je v nadstropju visok 2,6 m, v pritličju pa celo 2,8 m je okrašen z ročno izdelanimi štukaturami. Vhodna avla in stopnišče sta obložena s kvalitetnim marmorjem, v vseh sobah in delno tudi v kuhinji je na tleh parket, ostala tla pa so bodisi keramična, bodisi marmorna. V garaži, ki omogoča parkiranje dveh vozil, je strop visok celo 3,4 m. Vhodni portal in cokel sta iz polnega podpeškega kamna, zunanje stopnice pa iz belega kamna. Vhodna vrata in del oken v pritličju so opremljeni z ročno kovanimi mrežami, ki so nastajale v spretnih rokah kovaških mojstrov iz Krope. Stilsko enake mreže krasijo tudi zunanje luči.

Poleg bivalne površine znotraj hiše je na voljo še 5 teras, ki se v različnih velikostih nahajajo okrog in okrog zgradbe. Največja,velika kar 91 m², leži na severni strani in omogoča prijetno preživljanje skupnih druženj, saj se v poletni pripeki lahko skriješ pred žgočim soncem.

Svojo končno podobo je vila dobila v letu 1970. V letu 2011 je bila napeljana centralna kurjava, v letu 2014 so na streho položili novo kritino Gerard, v istem letu je bila dodatno oz. na novo izolirana severna terasa (Sica TPO/SPO) in v letu 2016 so bila vgrajena nova lesena vhodna vrata, s termopan steklom. Kljub posodobitvam je hiša potrebna osvežitve in delne adaptacije.

V bližini je na voljo vsa pomembna infrastruktura, kot je banka, LPP št. 14 ali 6, dobro založena trgovina z jestvinami, vrtec, osnovna šola, pošta, do zdravstvenega doma z lekarno pa je dobrih 10 minut hoje.

Hiša je primerna za vse, ki si želijo bližino mesta, pa vendar popoln mir in obilico narave.

Zemljišče na katerem stoji hiša, pa je morda odlična priložnost za investitorje.

Fotografije notranjosti so na vpogled resnim interesentom, samo pri nas.

Vila Katarina je vpisana v ZK in prosta bremen. Prevzem je možen takoj po zaključenem prodajnem postopku.

Lepo vabljeni na ogled in nakup!

Cena: 1.290.000 EUR

Koda: V154

    Hiter kontakt

    Morda bi vas zanimalo tudi: