facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Gorenjska, Jesenice, Planina pod Golico

150.000 €
= 221 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 678 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 1579 m2
 • date_rangeZgrajeno: 1880
 • date_rangeAdaptacija: 1975

Podroben opis nepremičnine

Posredujemo pri prodaji večjega poslovnega kompleksa v vasi Planina pod Golico pod goro Golico v osrčju Karavank le 5 km iz mesta Jesenice. Vas nudi prečudovit pogled od Stola pa vse tja do Kepe in Julijcev.

Poslovni kompleks sestoji iz več objektov alpskega stila, in sicer:

· planinske postojanke - gostišče s prizidkom (restavracija do 80 ljudi, teraso, opremljeno kuhinjo, šankom in toaletnimi prostori za mimoidoče. V nadstropju, mansardi in podstrešju se nahajajo ležišča ter toaletni prostori,)

· objekta s tremi apartmaji, kurilnico ter dvema shrambama;

· objekta z večjim zastekljenim prostorom s pečjo in teraso ter v kleti finsko savno.

Planinska postojanka in prav tako ostali objekti so bili zgrajeni leta 1880, streha in fasada sta bili obnovljeni leta 1975. Objekt je redno vzdrževan in kasneje dvakrat obnovljen.

Glavni objekt s prizidkom je zgrajen s klasično alpsko gradnjo iz naravnih materialov. V pritličju je lociran gostinski del s opremljeno kuhinjo in restavracijo za 80 ljudi in večjo teraso s pogledom v dolino in okoliške hribe ter toaletnimi prostori. V prvem nadstropju je 6 velikih spalnic, ločeni toaletni prostori, umivalnica ter velik osrednji prostor s stopniščem v mansardni del. V mansardi so 3 velike spalnice, dvoje toaletnih prostorov in prostor za posteljnino. Iz osrednjega prostora vodijo stopnice v zgornjo mansardo z dodatnimi ležišči.

Objekt ima centralni sistem ogrevanja, peč na kurilno olje zamenjana leta 2010. Vsaka kopalnica ima tudi električni bojler, ki zagotavlja toplo sanitarno vodo.

Planinska postojanka Pri Fencu je trenutno ne obratuje. V času obratovanja je bila dobro obiskana, saj mimo poteka pohodniška pot na Golico in okoliške hribe. Oddaja se tudi za različne priložnosti, in sicer je primerna za različna zimovanja in letovanja otrok, taborjenja, praznovanja, alternativno medicino, oddajanje sob in apartmajev itd. Zaključenim skupinam ponuja izvrstne možnosti za preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi in je odlična točka za izlete v okoliške hribe, obiske ekoloških kmetij v okolici, smučanje v Kranjski gori ali na Španovem vrhu. V bližini se nahajajo tudi večje turistične točke kot so Bled, Bohinjsko jezero, Kranjska Gora itd. 

Zemljiškoknjižno urejeno, brez bremen, pridobljeno gradbeno oz. uporabno dovoljenje.

Pogoji nakupa: davek na promet nepremičnin v višini 2% od pogodbene vrednosti nepremičnine plača kupec.

Za dodatne informacije oz. ogled smo vam na voljo.

  Hiter kontakt

  Anže Nahtigal

  Salomon nepremičnine

  Morda bi vas zanimalo tudi: