facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Obalno - kraška, Piran, Pacug

1.250.000 €
= 3.956 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • reorderVelikost (bruto): 316 m2
 • photo_size_select_largeParcela: 4597 m2
 • tabŠt. spalnic: 2
 • date_rangeZgrajeno: 2006
 • reorderStanje: Potrebno prenove
 • reorderEner. izk. Ni podatka
 • codeŠifra: H220321A

Značilnosti nepremičnine

 • Dodatno
  check Vrtcheck Terasacheck Klet
 • Lega
  check Sever
 • Luksuz
  check Klimacheck Bazencheck Lep razgledcheck Bližina naravecheck Zelo sončnocheck Pogled na morjecheck Mirna lokacija

Podroben opis nepremičnine

vila z bazenom in odprtim pogledom na morje

Na edinstveni lokaciji, ki nudi neoviran pogled na morje, Alp in Dolomite, popolno zasebnost in mir, prodamo samostojno hišo z bazenom, ki stoji na parceli v skupni velikosti 4.597 m2. Za obstoječi objekt je predvidena rušitev in izgradnja novega stanovanjskega objekta v skupni max površini 400 m2. Pridobljeno je pravnomočno gradbeno dovoljenje za gradnjo stanovanjske vile in pridobljeno gradbeno dovoljenje za rušenje obstoječega objekta. Novogradnja je zasnovana kot pritlični objekt z mansardo (K+P+M), vsaka etaža lahko ima 123m2. 

Izdelan je idejni projekt, ki predvideva nizko-energetsko hišo, zidano z opeko in vodo, nepropustnim betonom v podzemnem delu, s kvalitetno izolacijo in hidroizolacijo izpostavljenih elementov in ogrevanje ter hlajenje s toplotno črpalko - zemlja/zrak ter sončno svetlobo. Hlajenje objekta se izvaja še s prenosno klimo in naravnim prezračevanjem.  

Zasnova novega objekta obsega: klet, pritličje in mansardo, tri zmaknjene kvadre, ki sledijo morfologiji terasastega terena in lepih pogledov na Alpe in Piranski zaliv. Dolžina in širina stranic največjega kvadrata - pritličja je 17.0m x 7.7m, posamezna bruto etaža je lahko največje v velikosti 132m2. Višina stropov je minimalno 2,7m.

Skupna neto bivanjska površina nove hiše je 294m2. Hiša je v sinergiji s tradicijo in okoljem, njena oprema pa je vgrajena s sodobno tehnologijo, po najnovejših postopkih. Notranjost je svetla, čista, skrbno oblikovana, zgrajena iz naravnih materialov in predstavlja preslikavo lepe okolice ter pogledov.

Nova notranjost vključuje:

V kleti so: družabni prostor, pisarna, čajna kuhinja, wc s tušem, strojnica, sušilnica in pralnica, shramba.

V pritličju se nahajajo: dnevna soba, kuhinja, jedilnica, wc, shramba, stopnišče (čez 3 nivoje), manjša garaža za kolesa.

V mansardi se nahajajo: 2 spalnici, wc s kadjo in tušem, prostor za shranjevanje terasne opreme.

Krajinsko arhitekturna ureditev:

Ta predvideva praktičen, terasast vrt z zunanjim, prelivnim bazenom v kletnem nivoju. Smiselno ohranja obstoječo vegetacijo in omogoča kvalitetne povezave z lesenimi terasami v notranjost hiše in s samim bazenom. Bazenska strojnica je locirana desno od bazena, pod kotom kletnega nivoja. Na S strani parcele je v kletnem nivoju vkopan vrtni paviljon za shranjevanje vrtne opreme, opcija je še dodaten tuš in ležišče. Paviljon ima elektro in vodni priključek. Zunanji program se deli terasasto na oljčni drevored, sadni drevored in sadni vrt ter zelenjavno zelišči vrt. Na parceli so locirani tudi sončni kolektorji (spodaj) in garažni nadstrešek z vstopno ploščadjo za 2-4 parkirna mesta. Talna osvetlitev se razteza po celotnem območju.

Izredno redka priložnost, priporočamo ogled!

Pogoj nakupa: kupec plača davek na promet z nepremičninami v viši 2% prodajne cene

Hiter kontakt

Nataša Hergold Mežič

Agencia d.o.o

Morda bi vas zanimalo tudi: