facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Ruše

141.244 €
= 1.519 €/m2*
oglas za

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 93 m2
  • date_rangeZgrajeno: 2021
  • codeŠifra: 100195-109

Značilnosti nepremičnine

  • Dodatno
    check Kletcheck Dvigalocheck Pokrito parkirišče

Podroben opis nepremičnine

V mirnem in sončnem predelu naselja Bezena (6 km iz Maribora), posredujemo pri prodaji novogradnje - stanovanjskih enot v samooskrbnem vila bloku, etažnosti K + P + M1 + M2, s predvidenim dokončanjem v sredini leta 2021.

Na voljo je le še nekaj enot, zato pohitite in si še pravočasno zagotovite rezervacijo.

3- sobno stanovanje se nahaja v pritljičju in obsega 93m2 skupne kvadrature (od tega znaša 12,90m2  terasa in 3m2 shramba).

Natančnejši tloris je priložen med fotografijami.

 

KLJUČNE PREDNOSTI:

-      V neposredni bližini vse infrastrukture in z hitrim dostopom do mesta

-        Prihranek energije pri ogrevanju (sončna elektrarna, toplotna črpalka)

-        Klasična gradnja

-        Prilagojeno tudi težje gibalni oviranim osebam

-        Dvigalo

-        Funkcionalna razporeditev prostorov

-        Finalizirana izvedba

-        Vgrajeni materiali višje cenovnega razreda (hrastov parket, troslojna okna z roletami na zunanji strani oken s električnim pogonom, mizarsko izdelana notranja vrata)

-        Podzemna garaža

 

Stanovalci imajo možnost nakupa parkirnih boksov v garaži – klet objekta. Cena parkirnega boksa je 8.212,50 EUR z vključenim DDV.

 

TEHNIČNI OPIS:

 

LOKACIJA IN ZASNOVA OBJEKTA

Stanovanjski blok je lociran na atraktivni, mirni, dobro osončeni lokaciji v naselju Bezena, le 6 km iz Maribora in 2 km pred Rušami, v katero občino tudi spada. V neposredni bližini se nahaja ogromno zelenih površin, gostilna, pekarna in tudi bencinska črpalka. Lokacija ima dobro urejeno prometno in ostalo servisno infrastrukturo.

Objekt sestavljajo klet ter stanovanjska lamela. Klet je delno vkopana in dostopna preko uvozno izvozne rampe iz zunanjega parkirišča, ki ima skupni priključek iz občinske ceste. V njej se nahaja 16 parkirnih mest, lastniške shrambe in stopniščna vertikala z dvigalom. Iz kleti lahko preko stopnišča ali dvigala dostopamo do vseh etaž. Etažnost objekta je K + P + M1 + M2.

 

ARHITEKTURA

Gradnja bo klasična, z betonskimi zidaki v kletnih prostorih in ytong-siporeks zidaki v pritličnih prostorih, ter mansardah. Notranje stene bodo izvedene mavčno kartonsko. Etaže se delijo z armiranobetonskimi etažnimi ploščami. Debeline zidov so: obodne stene 40 cm, stene med stanovanji od 22 cm, notranje stene 10 cm. Debelina etažnih plošč je 20cm.

Fasada bo izvedena kot kontaktna termoizolacijska fasada, debeline 10cm. Ograje balkonov bodo izvedene iz kovinske konstrukcije in lesenih lamel.

Streha bo klasična dvokapna krita z opečno kritino, delno jo bo pokrivala sončna elektrarna.

Skupni prostori, hodniki in stopnišča bodo tlakovani z granitogresom, stene bodo barvane z notranjimi disperzijskimi barvami , stopniščna ramena so širine 120 cm, prostor pred dvigalom pa je globok 120 cm tako da je omogočen lažji dostop osebam z omejenim gibanjem. Stopnišča bodo opremljena z ustreznimi držali.

Tlak v bivalnih in spalnih prostorih ter predprostorih bo parket. V kopalnicah bodo keramične ploščice znamke MARCO CORONA oz. podobno.

Notranje stene – vse nosilne obodne stene so z notranje strani glajene in beljene. Mavčno kartonske predelne stene so prav tako glajene in beljene. V mokrih prostorih bo položena keramika.

Sanitarni elementi bodo umivalniki in tuš kabine z pripadajočimi armaturami kvalitete Villeroy and Boch oz. Podobno. Sanitarne školjke z podometnim izplakovalnikom.

Okna bodo imela PVC okvirje bele barve (večkomorni PVC profil, odpiranje na krilo in ventus (oziroma po projektu), zasteklitev termopan steklo, toplotna prevodnost – K = 0,7 W/m2K, PVC rolete na zunanji strani oken z električnim pogonom. Vgrajena po sistemu RAL montaže.

Notranja vrata v stanovanjih bodo mizarske obdelave, svetle odprtine 80/205, kovinska kljuka, navadna ključavnica. Vrata v prostore brez naravnega prezračevanja imajo vgrajene prezračevalne odprtine.

Vhodna vrata v stanovanja bodo lesena (leseno krilo na leseni podboj), protipožarna , ključavnica z cilindričnim vložkom.

Dvigalo v stopnišču bo osebno električno dvigalo:

– nosilnost 450 kg ali 6 oseb / primerno za invalida

– vrsta pogona električni, ACVF- frekvenčno reguliran brez reduktorja

– položaj strojnice brez strojnice- pogonski stroj zgoraj v jašku

– krmilje mikroprocesorsko zbirno krmiljenje navzdol

– signalizacija kabina:pokazatelj položaja kabine in smeri nadaljnje vožnje

glavna postaja:pokazatelj položaja kabine in klicna tipka

ostale postaje: pokazatelj položaja kabine in klicna tipka

– kabina mere 1250 x 1100 x 2200 mm, neprehodna, izdelana iz brušenega inoxa, strop siva sintetična obloga, ročaj tipski na zadnji steni, ogledalo na zadnji steni, tla črna naravna guma, indirektna razsvetljava v kabini, svetilki levo in desno, zaščita vhoda: svetlobna zavesa

Shrambni boksi bodo urejeni v kleti. Vsakemu stanovanju pripada en (1) shrambni boks. Boksi bodo med seboj ločeni z panelnimi stenami . Tlaki so izvedeni z protiprašnem premazu.

Parkirna mesta, ki so namenjena obiskovalcem in stanovalcem so organizirana znotraj gradbene parcele, na posebej urejenih parkiriščih. Stanovalci imajo možnost nakupa parkirnih boksov v garaži – klet objekta.

 

ELEKTRO INSTALACIJE

Objekt se napaja z električno energijo z lastnim kablovodom iz transformatorske postaje v neposredni bližini v kombinaciji s lastno sončno elektrarno na strehi objekta. Moč sončne elektrarne bo znašala cca. 25kW, oz. bo projektirana za potrebe ogrevanja s toplotno črpalko, kar pomeni, da se bodo stanovalci v kombinaciji s sončno elektrarno greli z minimalnimi ali celo ničelnimi stroški, preostanek energije bo namenjen za skupne stroške oz. gospodinjsko rabo.

Merjenje električne energije je ločeno za vsako stanovanjsko enoto in za skupno porabo. Tarifna varovalka za eno stanovanje znaša 1x25A, za skupno rabo pa 3x25A.

V skupno rabo štejejo splošna in varnostna razsvetljava, napajanje dvigala, domofonski in antenski napajalniki, razsvetljava zunanjih parkirišč.

V objektu je predvidena splošna razsvetljava, ki se v skupnih prostorih izvede s stropnimi LED lučmi. Razsvetljava hodnikov in stopnišča se prižiga preko senzorjev, ki vklapljajo stopniščni avtomat.

V stanovanjih se v kopalnicah razsvetljava izvede s stropnimi LED lučmi. V sobah so predvideni izpusti za svetilke. Svetilke v stanovanjih se prižigajo lokalno s stikali.

V objektu je predvidena tudi varnostna razsvetljava, ki se montira na hodnikih in stopnišču. Predvidene so svetilke z lastnim virom napajanja, z enourno avtonomijo.

V stanovanjih je predvidena instalacija enofaznih vtičnic. Za električne štedilnike so predvideni fiksni priključki, za nape pa električni izpusti.

V kopalnicah so predvidene vtičnice za pralni in sušilni stroj. Električne instalacije v kopalnici se varujejo z zaščitnim stikalom.

Za varovanje posameznih tokokrogov so predvideni instalacijski odklopniki. Instalacija je izvedena s kabli PPY, ki so položeni podometno.

Stanovanjski razdelilci so podometni z vgrajenimi instalacijskimi odklopniki

Na objektu je predvidena strelovodna instalacija, ki je izvedena z vodom INOX Ø10 mm.

ŠIBKI TOK:

V objektu so predvidene naslednje šibkotočne instalacije:

-telefonska instalacija 4

-antenska instalacija-CATV

-domofonska instalacija

 

V vsakem stanovanju je predviden po ena RJ45 vtičnica v vsaki sobi (dnevna soba, spalnica, otroška, kabinet), ki se veže z UTP kabli žarkasto iz šibkotočne omarice Do te je doveden po en UTP kabel za posamezno stanovanje iz priključne telefonske omarice v pritličju.

 

Za antensko instalacijo je predviden priklop na kabelsko razdelilni sistem.

V vsakem stanovanju je predvidena po ena antenska vtičnica.

Za vsako stanovanje je predvidena domofonska naprava s pozivnim tablojem pred vhodnimi vrati in električno ključavnico za odpiranje glavnih vhodnih vrat. Za potrebe interneta in CATV je izvedena povezava z UTP in koaksialnim kablom od glave razdelilne omarice CATV do vsakega stanovanja .

Vsa instalacija je izvedena podometno v instalacijskih ceveh.

 

STROJNE INSTALACIJE

 

Vodovodni priključek z armaturo: po zahtevah soglasodajalca

Razvod vodovoda: pvc aquaterm cevi

Vodomeri: po zahtevah soglasodajalca

Razvod kanalizacije: PVC cevi

Ogrevanje in priprava tople sanitarne vode: Ogrevanje stanovanj bo izvedeno s talnim ogrevanjem preko centralne toplotne črpalke, ki je nameščena v skupnem tehničnem prostoru, vsako stanovanje ima nameščeno svojo regulacijsko enoto. Topla sanitarna voda se bo prav tako ogrevala preko centralne toplotne črpalke. 

Prezračevanje: individualno centralno oz. lokalno prezračevanje, odvisno od potreb stanovanja.

Meritve: vsako stanovanje ima svojo meritev porabe električne energije, hladne in tople vode. Števci se nahajajo v hodnikih pred stanovanji.

 ZUNANJA UREDITEV

Za potrebe parkiranja avtomobilov bodo pred objektom zagotovljena parkirna mesta.

Za hrambo smeti je predviden ekološki otok, kjer se nahajajo tudi zabojniki za smeti.

 

Hiter kontakt

Marina Sreš

CENTURY 21 Slovenija

Morda bi vas zanimalo tudi: