facebook pixel
mojikvadrati.com logo

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Ljubljana, Center

595.000 €
= 3.020 €/m2*

Splošno

  • reorderVelikost (bruto): 197 m2
  • expand_lessNadstropje: Mansarda/penthouse/3
  • date_rangeZgrajeno: 1616
  • reorderEner. izk. Ni potrebna (334. člen EZ-1)
  • codeŠifra: V164

Podroben opis nepremičnine

LJUBLJANA – Stara Ljubljana – Mestni trg

Na izjemni lokaciji, v starem mestnem jedru, posredujemo pri prodaji, v letu 2019 popolnoma prenovljenega 4 sobnega stanovanja, ki se nahaja v mansardi znamenite zgodnjebaročne meščanske palače na Mestnem trgu 10. Palača sodi med najpomembnejše arhitekturne spomenike lokalnega pomena v Stari Ljubljani in je bila v celoti temeljito prenovljena. Stanovanje nudi, skupaj z skrivno teraso, razkošnih 197 m².

Lega stanovanja je umaknjena v notranjost in v ostrešju nudi popolno zasebnost, saj meji na grajski grič. Stanovanje se prodaja v 5. podaljšani fazi in s tem novemu lastniku omogoča individualno izbiro zaključnih obdelav, kot so talne obloge, sanitarna oprema, talna in stenska keramika ter notranja vrata s podboji.

Stanovanje sestoji iz prostorne dnevne sobe in kuhinje z jedilnico, povezovalnega hodnika, dveh kopalnic, od katerih je v glavni kopalnici predviden prostor za udobno kopalno kad, dodatnih sanitarij, velike glavne spalnice z garderobno sobo, ter še dveh dodatnih sob, ki sta lahko namenjeni delovnemu kotičku, knjižnici ali seveda otroškim sobam. Ker je stanovanje v mansardi je čisto ob grajskem griču nastala še lična terasa, do katere vodijo stopnice iz jedilnice. Tudi glavni vhod v stanovanje je v drugem nadstropju. Po stopnicah se nato povzpnemo v stanovanje, ki poleg prej naštetega nudi tudi čisto pravo vinsko klet, ki se nahaja v koridorju ob grajski vzpetini, čisto na koncu pa se začne tako rekoč privatna steza vse do gradu.

V sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, ki je za spomenik izdal kulturno varstvene pogoje, so lastniki stanovanj in poslovnih prostorov izvedli zares celostno prenovo objekta, ki ga odlikujejo kakovostno arkadno dvorišče, baročno stopnišče in rokokojsko pročelje. Kljub številnim omejitvam so našli potreben prostor tudi za sodobno osebno dvigalo, ki močno izboljša kakovost bivanja.

V bližini se nahaja čisto vsa pomembna infrastruktura, od šole do vrtca, trgovine, tržnica, zelenih površin ... in še bi lahko naštevali. Tudi za parkiranje vozil je stanovalcem zagotovljena subvencionirana cena, tako na javnih parkiriščih, kot tudi v bližnji garažni hiši na Kongresnem trgu.

Stanovanje je vpisano v ZK, prevzem pa je možen kmalu po zaključenem prodajnem postopku oziroma po dogovoru.

Lepo vabljeni na ogled in nakup!

Cena: 595.000 EUR

Koda: V164

Naročitelj kot pogoj za sklenitev prodajne pogodbe izpostavlja, da mora kupec poleg plačila dogovorjene kupnine prodajalcu povrniti polovico stroškov, ki so nastali s prodajo nepremičnine.

    Hiter kontakt

    Morda bi vas zanimalo tudi: