facebook pixel

Moji kvadrati

Brezplačna mobilna aplikacija

Prenesi zdaj!

Podravska, Maribor, Pobrežje

904.200 €
= 62 €/m2*

Izračunajte si obrok kredita

Koliko še potrebujete?

Splošno

 • photo_size_select_largeParcela: 14500 m2

Podroben opis nepremičnine

VELIKO STAVBNO ZEMLJIŠČE V MARIBORU, 14.500 m2, KI IMA NAMEMBNOST ZA STANOVANJSKO GRADNJO IN CENTRALNE DEJAVNOSTI. Na Pobrežju prodamo 14.500 m2 veliko stavbno zemljišče. Sestavljata ga dve približno enako veliki parceli, ki imata namembnost: 6100 m2 za stanovanjsko gradnjo, 8400 m2 pa za centralne dejavnosti (oskrbne, storitvene in družbene dejavnosti ter bivanje). Dejansko je celotnih 14.500 m2 lahko namenjenih za izgradnjo novih stanovanj.

VELIKO STAVBNO ZEMLJIŠČE V MARIBORU, 14.500 m², KI IMA NAMEMBNOST ZA STANOVANJSKO GRADNJO IN CENTRALNE DEJAVNOSTI

Na Pobrežju prodamo 14.500 m² veliko stavbno zemljišče.

Sestavljata ga dve približno enako veliki parceli, ki imata namembnost: 6100 m² za stanovanjsko gradnjo, 8400 m² pa za centralne dejavnosti (oskrbne, storitvene in družbene dejavnosti ter bivanje).

Dejansko je celotnih 14.500 m² lahko namenjenih za izgradnjo novih stanovanj.

V delu, kjer je namembnost za centralne dejavnosti, je mogoča tudi gradnja razstavno skladiščnih prostorov, trgovskega centra, poslovnih prostorov ipd. Parceli se nahajata v III. vodovarstvenem območju.

Faktor izrabe območja znaša med 0,5 in 0,8; to je razmerje med bruto etažno površino in površino območja OPPN. Dovoljena je gradnja kleti, katere globino omejujejo le hidrogeološki pogoji. Glede etažnosti stanovanjskih stavb so predvideni umirjeni višinski gabariti do P+5, čeprav so na obrobjih mesta dopustna posamezna odstopanja od tega določila.

Po izračunih bi bilo mogoče zgraditi okoli 11.700 m² bruto stanovanjskih površin, oziroma 9.400 m² neto površin; kletne etaže niso vključene v izračun.

Na zemljišču je nekaj manjših objektov, tudi transformatorska postaja in hidro postaja; v večjem delu je zemljišče prazno, brez objektov.

Nepremičnina se nahaja ob javni cesti, je ravna, na odprti, sončni legi.

Cena zemljišča znaša 62 EUR/m² + DDV, skupaj 904.200 EUR + DDV.

V ceno je vključena izdelava OPPN-ja. Mogoč je nakup posamične parcele, 7.500 ali 7.000 m².

IDEALNO ZA INVESTITORJE, KI IŠČEJO ZEMLJIŠČE ZA IZGRADNJO STANOVANJ, ZA TRGOVCE, KI BI GRADILI TRGOVINO oz. FIRME, KI BI GRADILE NOVE POSLOVNE PROSTORE. ZARADI BLIŽINE AVTOCESTE JE LOKACIJA ŠE TOLIKO BOLJ ZANIMIVA.

  Spletna stran

  http://www.real.si/

  Hiter kontakt

  Blanka Čižek

  GRAL REAL, d.o.o.

  Morda bi vas zanimalo tudi: